NU comercializăm SCOBUTIL-COMPUS, supozitoare! În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!
Denumirea comercială: SCOBUTIL-COMPUS, supozitoare DCI:
Indicatii: Colica biliara si nefritica, fenomene spastice dureroase ale organelor cavitare. Dismenoree, stari algo-spastice in sfera genitala feminina. Tulburari spastice secundare ale tubului digestiv, legate de tubaje sau sondaje, de asemenea spasmele aparute in timpul cateterismului, dupa interventii chirurgicale pe vezica urinara, prostata si colecist. Compozitie: 1 supozitor contine 1 g de algocalmin si 0,01 g de scobutil.
Actiune farmacoterapeutica:
Scobutil compus reuneste doua substante cu activitate farmaceutica deosebita - un antispastic anticolinergic si un analgezic central de tip pirazolonic.
Componenta antispastica a preparatului actioneaza asupra ganglionilor intramurali ai organelor cavitare care au inervatie parasimpatica; prin acest mecanism este diminuata hiperexcitabilitatea musculaturii tubului digestiv si a tractului uro-genital. Scaderea tonusului si a frecventei undelor peristaltice ale stomacului si intestinului este deosebit de pregnanta in prezenta unei stari spastice a acestora. Scobutilul relaxeaza musculatura ureterelor si a vezicii urinare. Mecanismul de actiune particular al Scobutilului face ca preparatul sa fie lipsit de efectele secundare de tip atropinic asupra acomodatiei, a secretiei salivare si a circulatiei sanguine. Cea de a doua componenta a Scobutilului compus, caracterizata printr-o toleranta foarte buna, detine - pe langa actiunea sa analgezica centrala - o actiune antispastica si antiinflamatoare (aceasta din urma - printr-un mecanism vasoconstrictor). Spre deosebire de derivatii morfinei, Scobutilul compus inlatura fenomenele algo-spastice viscerale fara a prezenta pericolul de obisnuinta. La administrarea intravenoasa actiunea preparatului este prompta (se instaleaza adesea chiar inainte de terminarea injectiei); in cazul administrarii intramusculare sau rectale efectul se manifesta dupa 20-30 minute. Durata de actiune, variabila in functie de gravitatea sindromului morbid, este de 4-6 ore.
Contraindicatii: Sensibilizarea la derivati pirazolonici, discrazii sanguine, glaucom. Posologie si mod de administrare: in colica biliara sau nefritica grava - se injecteaza intravenos, foarte lent, 1 fiola de scobutil compus. In cazurile in care administrarea intravenoasa nu este posibila preparatul poate fi injectat intramuscular profund, in nici un caz subcutanat, din cauza fenomenelor - posibile - de intoleranta locala. Dupa inlaturarea fenomenelor spastice acute prin administrare parenterala, tratamentul se poate continua cu supozitoare (1-4 pe zi).
Prezentare farmaceutica: Cutii cu 5 fiole de 5 ml. Cutii cu 50 fiole de 5 ml. Cutii cu 6 supozitoare.
Conditii de pastrare: La adapost de lumina si umiditate, la tempera-tura camerei.
Ovare inflamate Am aflat ca am ovarele putin inflamate si am urmat un tratament cu antibiotice si antispastice(presc ... ↳ Buna ziua!
Puteti aplia supozitoare cu efect antiinflamator (de sinteza, de exemplu diclofenac), sau Condimed P pe baza de rasina de conifere (1 gram ... Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Reacții adverse la medicamente Bună ziua!
Iau Gabapentin de 400 de circa 20 zile și de ceva timp ma doare în spate în z ... ↳ Buna ziua!
La nivel renal Gabapentin poate provoca infectii urinare frecvente, precum si insuficienta renala acuta. Pe de alta parte este posibil sa ... Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini,
în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor,
a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.
Pentru interpretarea analizelor medicale vă recomandăm secţiunea Analize medicale.