Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Reductil ® 10 mg si 15 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Reductil ® 10 mg si 15 mg

Prospect - Reductil ® 10 mg si 15 mg


NU comercializăm Reductil ® 10 mg si 15 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Reductil ® 10 mg si 15 mg    DCI:


  Produs complementar recomandat
In urma deciziei Comisiei Europene de suspendare a autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor care contin substanta activa sibutramina, medicamentul Reductil nu mai poate fi prescris/eliberat catre pacient in nici o tara din uniunea europeana, inclusiv Romania!

Indicatii terapeutice : Reductil este indicat ca tratament adjuvant in cadrul programului de combatere a obezitatii, pentru: pacienti cu obezitate datorata unui dezechilibru energetic, al caror indice de masa corporala (IMC) este de 30 kg/mp sau mai mare;

- pacientii supraponderali datorita unui dezechilibru energetic cu IMC = 27 Kg/m2 sau mai mare si la care sunt prezenti factori de risc pentru obezitate cum ar fi diabetul zaharat tip 2 sau dislipidemia.

Nota:
Reductil trebuie doar pacientilor care nu au raspuns corespunzator la un regim adecvat de scadere in greutate, respectiv celor care au pierdut in greutate mai putin de 5 KG in decurs de 3 luni.
Contraindicatii:
Cind nu aveti voie sa luati Reductil?
Administrarea Reductil este contraindicata in urmatoarele cazuri:

- hipersensibilitate cunoscuta la oricare dintre compusii produsului;
- obezitate din cauza organica;
- dezechilibre alimentare majore, cum sunt anorexia nervoasa si bulimia nervoasa in antecedente;
- boli psihice;
- sindromul Gilles de la Tourette;
- administrarea concomitenta sau in ultimele 2 saptamini de inhibitori de monoaminoxidaza sau alte medicamente cu actiune centrala folosite in tratamentul afectiunilor psihice (cum sunt antidepresivele, antipsihoticele), al tulburarilor de somn (triptofan) sau pentru scaderea greutatii corporale;
- antecedente de afectiuni coronariene, insuficienta cardiaca congestiva, tahicardie, afectiuni ocluzive ale arterelor membrelor inferioare, aritmii sau afectiuni cerebrovasculare (accident vascular cerebral sau atac ischemic tranzitor);
- hipertensiune arteriala neadecvat controlata (> 145/90 mmHg);
- hipertiroidie;
- insuficienta hepatica severa;
- insuficienta renala severa;
- adenom de prostata cu retentie urinara;
- feocromocitom;
- glaucom cu unghi ingust;
- abuz de droguri, medicamente sau alcool etilic in antecedente;
- sarcina sau alaptare;
- copii si tineri pina la 18 ani (datorita datelor insuficiente privind siguranta administrarii produsului);
- pacientii peste 65 de ani (datorita datelor insuficiente privind siguranta administrarii produsului).

Precautii:

La toti pacientii tratati cu reductil trebuie supravegheate atent tensiunea arteriala si frecventa cardiaca. In primele 2 luni de tratament, acesti parametrii trebuie verificati la intervale de cel mult 2 saptamini, apoi o data pe luna. La pacientii hipertensivi la care valorile tensionale sunt controlate adecvat (< 145/90 mmHg), este necesara atentie sporita si daca este necesar, masuratorile se vor face la intervale mai scurte. La pacientii hipertensivi ale caror valori tensionale depasesc 145/90 mmHg la 2 determinari consecutiva, tratamentul cu reductil trebuie intrerupt.
Se recomanda administrarea cu precautie la pacientii tratati concomitent cu medicamente care prelungesc intervalul QTc, cum sunt astemizol, terfenadina, unele antiaritmice (amiodarona, chinidina, flecainida, mexiletina, propafenona, sotalol), cisaprida, pimozida, sertindol si antidepresive triciclice. De asemenea, este necesara prudenta la pacientii cu risc de prelungire a intervalului QTc (depletie de potasiu, depletie de magneziu).
Desi sibutramina nu s-a asociat cu hipertensiune pulmonara primara, totusi datorita riscurilor cunoscute pentru medicamentele care combat obezitatea, in cazul in care apar simptome cum sunt: dispnee progresiva, junghi toracic si edeme ale gleznei, pacientul trebuie sa se adreseze imediat medicului.
Reductil trebuie administrat cu prudenta la pacientii cu epilepsie.
Reductil trebuie administrat cu prudenta la pacientii cu antecedente familiale de ticuri motorii sau verbale.
In timpul tratamentului cu reductil femeile in perioada fertila trebuie sa foloseasca mijloace anticonceptionale adecvate.

Interactiuni:

Cum este influentat efectul reductil de alte medicamente si cum influenteaza reductil alte medicamente?
Administrarea concomitenta de reductil si medicamente care modifica activitatea izoenzimelor CYP3A4 necesita precautie. Inhibitorii de CYP3A4 includ: ketoconazol, eritromicina, troleandomicina si ciclosporina. Administrarea concomitenta de ketoconazol sau eritromicina cu sibutramina creste concentratia plasmatica a metabolitilor sibutraminei; de asemenea creste frecventa cardiaca medie cu 2,5 batai pe minut mai mult decit in cazul administrarii sibutraminei in monoterapie, iar intervalul QTc creste cu pina la 9,5 ms, valoare irelevanta clinic.
Rifampicina, macrolidele, fenitoina, carbamazepina, fenobarbitalul, dexametazona sunt inductori ai izoenzimelor CYP3A4 si pot accelera metabolizarea sibutraminei.
Administrarea concomitenta a unor medicamente care cresc concentratiile plasmatice ale serotoninei, poate fi cauza de interactiuni cu consecinte severe. Acest fenomen , cunoscut sub numele de sindrom serotoninic apare rareori, cind se administreaza concomitent inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS) cu anumite medicamente antimigrenoase (cum sunt sumatripan,dihidroergotamina) cu unele opioide (cum sunt dextrometorfan, pentazocina, pentidina, fentanil) sau in cazul administrarii concomitente a doi ISRS. Asemenea asociatii trebuie evitate in timpul tratamentului cu Reductil.
Nu a fost evaluata adecvat administrarea concomitenta de reductil cu alte medicamente care pot creste tensiunea arteriala sau frecventa cardiaca ( de ex unele produse folosite in raceala comuna, guturai, alergii si in scop decongestiv).
Asocierea Reductil cu aceste medicamente impune prudenta.
Reductil nu micsoreaza eficacitatea contraceptivelor orale.
Sibutramina (reductil) in doza unica, nu potenteaza efectul sedativ al alcoolului etilic, dar consumul bauturilor alcoolice nu este compatibil cu regimul terapeutic recomandat pentru tratamentul obezitatii.

Atentionari speciale:

La pacienti cu insuficienta hepatica usoara - moderata s-a observat cresterea concentratiei plasmatice de sibutramina. Cu toate ca in acest caz nu s-au raportata reactii adverse, Reductil trebuie administrat cu prudenta.
Desi pe cale renala se excreta numai metabuliti inactivi, Reductil trebuie utilizat cu prudenta la pacientii cu insuficienta renala usoara pina la moderata.

Sarcina si alaptarea
Desi studiile de reproducere efectuate la animale nu au evidentiat potential teratogen, siguranta administrarii de Reductil la femeile insarcinate nu a fost stabilita. Ca urmare, administrarea Reductil este contraindicata in timpul sarcinii.

Nu se stie daca sibutramina se excreta in laptele matern. Aministrarea de Reductil este contraindicata in timpul alaptarii. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Desi, la voluntarii sanatosi, sibutramina nu afecteaza performantele psihomotorii sau cognitive, orice medicament cu actiune centrala poate modifica aceste performante. De aceea, pacientii tratati cu Reductil trebuie avertizati ca acest medicament le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule, de a folosi utilaje sau de a lucra in conditii periculoase.

Doze si mod de administrare:
Adulti: doza initiala este o capsula de Reductil administrata o data pe zi dimineata, cu o cantitate suficienta de lichid (de ex. cu un pahar de apa). Medicamentul se poate administra indiferent de programul meselor.
In cazul in care Reductil a fost bine tolerat, dar pacientii nu au raspuns adecvat (au scazut in greutate mai putin de 2 kg in 4 saptamini), doza poate fi crescuta la 15 mg (o capsula de Reductil 15 mg), zilnic.
Tratamentul trebuie intrerupt la pacientii care nu au raspuns adecvat la Reductil 15 mg (au scazut in greutate mai putin de 2 kg in 4 saptamini).

Durata tratamentului
Durata tratamentului cu Reductil nu trebuie sa depaseasca 1 an, deoarece nu exista date referitoare la siguranta si eficacitate pentru o perioada mai mare.
La pacientii care nu au raspuns adecvat la tratament (ex. cei care au scazut in greutate mai putin de 5% din greutatea initiala in decurs de 3 luni), acesta trebuie intrerupt.
Tratamentul nu trebuie continuat la pacientii care dupa ce initial au scazut in greutate, au cistigat apoi 3 kg sau mai mult.
Tratamentul cu Reductil trebuie administrat numai in cadrul unui program terapeutic de scadere a greutatii corporale condus de medici cu experienta in domeniu. Tratamentul de combatere a obezitatii trebuie sa includa modificarea dietei, schimbarea comportamentului, precum si cresterea activitatilor fizice, pentru mentinerea pe o perioada indelungata a scaderii in greutate dobindita prin tratament.
Pacientii trebuie atentionati ca nerespectarea schemei de tratament poate provoca cresteri in greutate; de aceea, chiar dupa intreruperea tratamentului, ei trebuie supravegheati in continuare de catre medic.

Reactii adverse:
Majoritatea reactiilor adverse apar la inceputul tratamentului (in primele 4 saptamani). Intensitatea si frecventa lor scad cu timpul. In general, ele nu sunt severe, nu necesita intreruperea tratamentului si nu sunt reversibile.
Reactiile adverse sunt enumerate mai jos, clasificate pe aparate si sisteme (frecvente > 10%, ocazionale 1-10%, rare < 1%).


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Urgent ajutor
Buna ziua, exista ceva ce pot sa imi ajut copilul ce are probleme de sanatate de ordin genetic si în ...
Trombex + turmeric
Buna ziua, Pentru o persoana de 70 de ani, cu obezitate, angina pectorala, poliartrida reumatoida s ...
Flora intestinala va fi afectata?
Buna, chiar daca am nevoie sa iau o tableta saptamanal sau lunar, doresc sa stiu daca flora intestin ...
↳ Buna ziua! Administrarea cu frecventa redusa nu pune astfel de probleme, doar daca ati lua zilnic... Sunt studii in derulare efectuate pe soareci ca ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce pot să fac să scadă fibrogenul
Bună ziua Ce trebuie să fac pentru a scadea fibrinogenul si crp-c reactiva ? ...
↳ Buna ziua! Daca ati suferit recent o inflamatie sau infectie, este normal ca acesti doi parametri sa fie crescuti. Daca nu este cazul, trebuie sa fa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Obezitate
Buna ziua!Imi pute-ti recomanda un tratament pentru obezitate la cla fata 14 ani ,am fost cu ea la n ...
Acid uric crescut, diabet tip 2,obezitate.
Buna seara! Am acidul uric crescut, si as dori un produs naturpentru eliminarea lui. ...
ceai si tinctura siluetus
tocmai am comandat ceaiul si tinctura siluetus pentru a slabi pot avea reactii adverse si au vreun e ...
↳ Buna ziua! Produsele Siluetus Funus Plant sunt eficiente cu conditia sa fie administrate conform recomandarilor, in asociere cu un regim alimentar di ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
informații
Sunt la menopauza chirurgicală de 16. Acum am 44 de ani. Mă ajută suplimentul alimen ...
↳ Buna ziua! Nu in mod deosebit. Daca doriti sa slabiti sau sa eliminati excesul de apa din corp exista si alte solutii: Hyper Dep-Diu Tinctura pentru ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...