Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NIMOTOP

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NIMOTOP

Prospect - NIMOTOP


NU comercializăm NIMOTOP !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NIMOTOP    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Dupa o perfuzie prealabila cu Nimotop solutie perfuzabila, pentru: prevenirea si tratamentul deficientelor ischemice neurologice cauzate de spasme vasculare cerebrale, ca urmare a hemoragiilor subarahnoidiene de origine anevrismala;
prevenirea deficientelor ischemice neurologice, ca urmare a hemoragiilor subarahnoidiene de origine traumatica. Tratamentul tulburarilor functiilor cerebrale la varstnici cu simptome pronuntate cum ar fi pierderea memoriei, alterarea capacitatii de efort si concentrare si labilitate psihica. Inainte de inceperea tratamentului cu Nimotop, trebuie stabilit daca simptomele nu sunt cauzate de o boala primara care necesita tratament specific.

Substanta activa: Nimodipina. Comprimate filmate.

Compozitie: 1 comprimat filmat contine 30 mg nimodipina. Excipienti: poli(1-vinil-2-pirolidon) 25, celuloza microcristalina, amidon, crospovidone, stearat de magneziu, hidroxipropil metilceluloza, macrogol 4000, dioxid de titan(E 171), dioxid de fier galben(E 172).

Actiune terapeutica: Nimodipina, substanta activa din Nimotop, are o actiune vasodilatatoare si antiischemica preponderent cerebrala. Vasoconstrictia provocata in vitro de diferite substante vasoactive (de ex. serotonina, prostaglandine si histamina) sau sange si produsi de degradare ai sangelui poate fi prevenita sau inlaturata de catre nimodipina. Cercetarile la pacienti cu tulburari acute ale fluxului cerebral au aratat ca nimodipina dilata vasele cerebrale si imbunatateste irigatia cerebrala. Cresterea perfuziei este de regula mai mare in zonele cerebrale lezate sau neperfuzate decat in cele sanatoase. Leziunile neurologice ischemice la pacientii cu hemoragie subarahnoidiana (SAH) si rata mortalitatii sunt considerabil reduse de nimodipina. Nimodipina are un efect neuroprotector si stabilizeaza functiile neuronale, imbunatateste fluxul cerebral si creste toleranta la ischemie prin actiunea pe receptorii neuronali si receptorii cerebrovasculari ai canalelor de calciu. Alte cercetari au demonstrat ca aceasta nu conduce la fenomenul de furt vascular. Clinic, s-a demonstrat ca Nimotop-ul amelioreaza tulburarile de memorie si concentrare la pacientii cu tulburari ale functiilor cerebrale. Alte simptome tipice au fost de asemenea influentate favorabil, dupa cum s-a demonstrat prin evaluarea impresiei clinice globale, evaluarea tulburarilor individuale, observarea comportamentului si a testelor performantei psihometrice.

Contraindicatii: Nimotop-ul nu trebuie administrat pacientilor cu o alterare severa a functiilor hepatice (de ex.: ciroza hepatica). Administrarea anterioara cronica a medicamentelor antiepileptice, cum ar fi fenobarbitalul, fenitoina sau carbamazepina scade substantial biodisponibilitatea nimodipinei administrate oral. De aceea administrarea orala a acestor medicamente impreuna cu nimodipina nu este recomandata.

Folosirea in sarcina: Tinand cont de regulile generale cu privire la administrarea medicamentelor, se recomanda utilizarea comprimatelor filmate Nimotop in timpul sarcinii numai in caz de stricta necesitate.

Recomandari speciale si precautii in administrare: Nimotop trebuie folosit cu precautie, daca continutul in apa al tesutului cerebral este crescut (edem cerebral generalizat) sau daca exista o crestere marcata a presiunii intracraniene (HIC). La pacientii varstnici cu afectiuni multiple, in caz de alterare severa a functiei renale (rata filtrarii glomerulare < 20ml/min) si in caz de alterare severa a functiilor cardiovasculare, necesitatea tratamentului cu Nimotop trebuie evaluata cu mare atentie si examinarea pacientilor trebuie facuta periodic in cazul instituirii tratamentului. Administrarea cu precautie se impune la pacientii cu hipotensiune (presiunea sistolica mai mica decat 100 mm Hg).

Reactii adverse: Efectele adverse care au fost observate in timpul administrarii Nimotop-ului comprimate filmate, dar care nu apar in mod obligatoriu la toti pacientii, sunt mentionate mai jos. Efecte asupra tractului gastrointestinal: Greata, acuze gastrointestinale, in cateva cazuri ileus paralitic (modificari de tranzit intestinal datorate parezei intestinale). Efecte asupra sistemului nervos central: Ameteala, cefalee, senzatie de slabiciune, in rare cazuri pot apare simptome de hiperactivitate a SNC, cum ar fi somnolenta, agitatie motorie crescuta, excitatie, agresivitate sau transpiratie. In cazuri izolate s-au observat hiperkinezie si stari depresive. Efecte asupra sistemului cardiovascular: O scadere marcata a tensiunii arteriale, in special cand valorile initiale sunt crescute, flush, senzatie de caldura, reducerea ritmului cardiac (bradicardie) sau mai rar o crestere de ritm (tahicardie). Efecte asupra sangelui: Foarte rar trombocitopenie. Alte efecte adverse: Inrosirea pielii, edeme periferice. Nota pentru conducatorii auto: In principiu capacitatea de a conduce si opera masini poate fi modificata in sensul posibilitatii aparitiei ametelii.

Interactiuni medicamentoase: Activitatea multor medicamente poate fi influentata de administrarea concomitenta a altor medicamente. De aceea trebuie informat medicul daca luati in mod regulat alte medicamente, daca ati luat pana de curand alte medicamente, sau daca doriti sa luati alte medicamente impreuna cu medicatia actuala. Medicul va putea sa va informeze daca in aceste conditii este de asteptat o incompatibilitate medicamentoasa sau daca se impun masuri speciale, cum ar fi o modificare a dozei. La pacientii cu tensiune arteriala crescuta care iau antihipertensive Nimotop poate potenta efectele acestei medicatii, luate concomitent. beta-blocantii nu trebuie administrati parenteral concomitent cu Nimotop, deoarece aceasta poate conduce la o scadere accentuata a tensiunii arteriale. Administrarea simultana de antagonisti de receptori H2 cum ar fi cimetidina sau de anticonvulsivante - acid valproic pot conduce la o crestere a concentratiei nivelului nimodipinei plasmatice. Nu exista experienta in domeniul folosirii concomitente a Nimotop-ului impreuna cu neuroleptice sau antidepresive. Din experienta cu un alt antagonist de calciu, nifedipina se asteapta ca rifampicina sa accelereze metabolismul Nimotop-ului comprimate datorita inductiei enzimatice. Astfel, eficienta Nimotop-ului comprimate poate fi scazuta daca este administrat concomitent cu rifampicina. Sucul de grapefruit inhiba mecanismul oxidativ al dihidropiridinelor. Din aceasta cauza, administrarea concomitenta a sucului de grapefruit si a nimodipinei poate induce concentratii plasmatice crescute de nimodipina si nu este recomandata.

Dozare: In cazul in care nu este altfel prescris, se recomanda urmatoarele doze: In hemoragia subarahnoidiana de origine anevrismala: Se recomanda administrarea de Nimotop solutie perfuzabila pentru 5-14 zile, urmata de o doza zilnica de Nimotop 6 x 2 comprimate filmate (6 x 60 mg nimodipina). In hemoragia subarahnoidiana de origine traumatica: Se recomanda administrarea de Nimotop solutie perfuzabila pentru 7-10 zile, urmata de o doza zilnica de Nimotop 6 x 2 comprimate filmate (6 x 60 mg nimodipina). Tratamentul tulburarilor cerebrale datorate varstei: Se recomanda o doza zilnica de 3 x 1 comprimat de Nimotop (3 x 30 mg de nimodipina).

Mod de administrare: In hemoragia subarahnoidiana de origine anevrismala: Se recomanda administrarea de Nimotop comprimate filmate pentru 7 zile, dupa terminarea celor 5-14 zile de tratament cu Nimotop solutie perfuzabila. In hemoragia subarahnoidiana de origine traumatica: Se recomanda administrarea de Nimotop comprimate filmate pentru 11-14 zile, dupa terminarea celor 7-10 zile de tratament cu Nimotop solutie perfuzabila. Tratamentul tulburarilor cerebrale datorate varstei: Daca Nimotop-ul se administreaza pe o perioada de cateva luni, trebuie facuta o evaluare atenta a pacientului si vazut daca indicatia de tratament mai exista.

Supradozare: Simptomele de intoxicare: Simptomele de intoxicare acuta care trebuie anticipate constau intr-o scadere marcata a tensiunii arteriale, tahicardie sau bradicardie, acuze gastrointestinale si simptome ale SNC, de ex.: greata. Tratamentul intoxicatiei: In caz de aparitie a simptomelor de intoxicare acuta tratamentul cu Nimotop trebuie intrerupt imediat. Masurile de urgenta trebuie instituite in functie de simptome. Spalatura gastrica insotita de administrarea de carbune trebuie considerata ca o masura terapeutica de urgenta. Daca exista o scadere marcata a tensiunii arteriale, pot fi administrate dopamina sau noradrenalina intravenos. Deoarece nu exista un antidot specific, tratamentul efectelor adverse este dictat de simptomele cele mai importante.

Prezentare: Cutie cu 100 de comprimate filmate x 30 mg.
Valabilitate: Nimotop comprimate filmate nu trebuie folosit dupa data expirarii. Atentie A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator: Bayer AG


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare neurovert la copil de 9 ani?
Buna ziua, va rog imi puteti spune daca se poate administra neurovert la un copil de 9 ani care a su ...
Urimil-poate ajuta in nevralgia de trigemen, la refacerea mielinei?
Buna ziua! Ma numesc Mitu-Cretu Senica, am 68 de ani. In anul 2006 am descoperit la un RMN ca am pa ...
Cat timp pot folosi Arterin ?
Folosesc Arterin de cca 6 luni si am usoare ameteli de la un timp. Cat timp se poate folosi Arterin, ...
↳ Buna ziua! Dupa 6 luni de administrare este bine sa faceti pauza cel putin o luna, apoi se poate relua administrarea. Ametelile pot avea o alta cauza ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Urimil la pacient cu edeme si metastaze cerebrale
Buna ziua, Urimil afecteaza persoanele cu metastazele si edemele pe creier , cancer grad IV, cu pun ...
↳ Buna ziua! Urimil nu este indicat in cazul cancerului deoarece contine Vitamina B12, care promoveaza proliferarea celulara. In al doi-lea rand, chia ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
sedativ pc in malformatiile cerebrale
buna seara.as putea sa-i dau copilului meu, baiat de 3,5 ani bolnav de malformatie cerebrala , t ...
↳ Buna ziua! Puteti sa-i administrati baietelului cate un comprimat Sedatif PC, inainte de culcare. Acest remediu homeopat nu are contraindicatii. Nu i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...