Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NAVELBINE

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NAVELBINE

Prospect - NAVELBINE


NU comercializăm NAVELBINE!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NAVELBINE    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Cancer bronsic fara celule mici. Cancer de san metastazic.
Prezentare farmaceutica: Solutie injectabila pentru perfuzie intravenoasa (IV) a 10 mg/ml. Flacoane (sticla) de 1 ml, cutii a 10 flacoane. Solutie injectabila pentru perfuzie IV a 50 mg/ml. Flacoane (sticla) de 5 ml, cutii a 10 flacoane.

Compozitie: Navelbin 10 mg/1 ml, Vinorelbin (DCI) ditartrat exprimat ca baza 10 mg; excipient: apa ppi. Navelbin 50 mg/5 ml, Vinorelbin (DCI) ditartrat exprimat ca baza 50 mg; excipient: apa ppi.

Posologie si mod de administrare: Administrare strict intravenos. Monoterapie: Doza uzuala este de 25-30 mg/m2 administrata saptamanal. Polichimioterapie: Doza si frecventa de administrare sunt in functie de protocol. Doza injectata trebuie sa fie diluata cu o solutie fiziologica (de ex. 125 ml) si perfuzata pe o perioada scurta (15-20 minute). Administrarea va trebui intotdeauna sa fie urmata de o spalare abundenta a venei cu solutie fiziologica. In caz de insuficienta hepatica: Posologia trebuie sa fie redusa. Insuficienta renala: vezi "Precautii". Atentie Este extrem de important de a se asigura ca acul este introdus corect in vena inainte de a incepe injectia cu Navelbine. Daca Navelbine se infiltreaza el poate provoca o iritatie considerabila. In acest caz se decide intreruperea injectiei si administrarea restului dozei in alta vena. In caz de contact accidental cu ochii se va face imediat o spalare abundenta a acestora.

Contraindicatii: Insuficienta hepatica severa. Femeile insarcinate sau care alapteaza: vezi "Sarcina si alaptare". Preventii: Navelbine trebuie sa fie administrat strict intravenos.

Precautii: Tratamentul trebuie sa fie efectuat sub control hematologic riguros (determinarea procentului de hemoglobina, numarul de leucocite si de granulocite inaintea unei noi injectii). In caz de granulopenie (< 2000/mm3), se amana injectia pana la normalizarea valorilor granulocitelor. In caz de insuficienta hepatica, se hotaraste reducerea posologiei. In absenta unor markeri ai insuficientei renale, este recomandata o prudenta marita pe tot parcursul aplicarii tratamentului. A se evita toate contaminarile accidentale cu ochii: risc de iritatie severa, ulceratia corneei, daca produsul este administrat sub presiune (vezi "Posologie" si "Mod de administrare"). Navelbine nu trebuie sa fie administrat in acelasi timp cu aplicarea unei radioterapii ale carei raze pot afecta ficatul.

Sarcina si alaptare: Navelbine este contraindicat.
Efecte nedorite: Toxicitate hematologica: Toxicitatea limita este granulopenia (vezi Preventii si Precautii). Anemie frecventa, dar de intensitate moderata. Neurotoxicitate:
Periferica: in general este limitata la suprimarea reflexelor osteotendinoase. Paresteziile sunt putin frecvente. Dupa un tratament prelungit se poate observa o oboseala a membrelor inferioare. Sistemul nervos vegetativ digestiv: manifestarea principala este pareza intestinala care poate da constipatie. De asemenea rar au fost observate cazuri de ileus paralitic. Toxicitate digestiva: constipatie (vezi Neurotoxicitate); greturi, vomismente, incidenta este relativ mica. Toxicitate bronhopulmonara: ca toate vinca alcaloidele, Navelbine este suspectat ca induce stari dispneice si brohospasme. La vinca alcaloide, aceste reactii debuteaza in minutele imediat urmatoare injectiei si nu pot surveni la mai multe ore dupa aceasta. S-au mai semnalat: alopecie (progresiva si moderata), dureri ale maxilarului. Extravazarea intregii cantitati de produs in timpul unei injectii endovenoase poate sa produca reactii locale care pot sa duca pana la necroza (vezi Posologie si Mod de administrare).

Supradozare: Consecinta majora a unei supradozari este aparitia granulopeniei severe cu riscul sau de a scadea capacitatea antiinfectioasa a organismului fapt ce poate sa puna in pericol eficacitatea tratamentului si prognosticului vital.
Farmacodinamica: Citostatice antineoplazice din familia vinca alcaloidelor. Tinta moleculara a activitatii sale este echilibrul dinamic tubulin/microtubul. Navelbine inhiba polimerizarea tubulinei. Influenteaza preferential microtuburile mitotice, si nu afecteaza microtuburile axoanelor decat la concentratii foarte mari. Puterea sa spiralizanta este mai mica decat a vincristinei. Navelbine blocheaza mitoza in faza G2+M si provoaca moartea celulara in interfaza sau la mitoza urmatoare.

Farmacocinetica: Dupa injectia intravenoasa, cinetica plasmatica a Navelbinului este trifazica: timpul de injumatatire al fazei terminale este de 40 h. Clearance-ul plasmatic este foarte puternic (cca 0,8 l/h/Kg). Navelbinul este captat tisular intens si prelungit. Excretia fecala este preponderenta avand in vedere o eliminare biliara intensa. Navelbinul se leaga cu proteinele intr-un procent relativ ridicat (50-80%).
Incompatibilitati: A nu se dilua solutia de Navelbine in solutii alcaline (risc de precipitare). In caz de polichimioterapie, a nu se amesteca cu celelalte produse.

Conditii de pastrare: La frigider (+4 grade Celsius) si la adapost de lumina (intuneric). Dupa deschidere: Solutia ca atare sau diluata in ser fiziologic sau glucozat in flacoane de sticla pentru perfuzie sau in punga de PVC inchisa ermetic poate fi conservata 24 h la temperatura mediului ambiant. Solutia de Navelbine poate avea o culoare mai mult sau mai putin galbena fara ca aceasta sa indice modificari la nivelul calitatii produsului.

Producator: Pierre Fabre


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Rana după radioterapie
Bună ziua! Mama mea în vârstă de 75 ani a făcut 33 ședințe de radioterapie la picior(deasu ...
↳ Buna ziua! Discutati cu medicul daca recomanda folosirea gelului Intrasite, util si in astfel de cazuri. Acest gel ajuta la eliminarea tesutului mort ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Relatii despre tratamentul cu CITOREGLIN in cazul meu
Fortmatiuni tumorale mamare stangi si determinari secundare limfoganglionare axil ...
Vitamine și carcinom
Ultimul forte , conținând vit. B12, se poate administra dacă ai trecut prin cancer in 2 ...
↳ Buna ziua! Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate si este exclusa prezenta altei afectiuni tumorale, puteti lua multivitamine cu B12, insa pentru ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
reactii adverse ulei de krill?
sunt o pacienta cu probleme oncologice si cu un colesterol total de 332 este indicat sa iau ulei de ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua ulei de krill avand o afectiune oncologica. Singura problema o Va recomand sa asociati si Vitamina C naturala (Zenyth), p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
suplimente alimentare antitumorale
Tatal meu, 68 de ani, 172 cm, 50 kg, este in curs de tratament pentru un neoplasm pulmonar unilatera ...
↳ Buna ziua! Antiastenic si Extractul de rodie pot fi administrate concomitent, pentru ca nu se produc incompatibilitati intre componente, iar asociere ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...