NU comercializăm MORFINA CU ATROPINA! În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!
Denumirea comercială: MORFINA CU ATROPINA DCI: MORPHYNUM
Indicatii: Adulti: dureri neoplazice; dureri postoperatorii; dureri tabetice; eclampsie; edem pulmonar acut; colici biliare si renale. Copii: se foloseste la urgenta in caz de extrema necesitate la copii 3-15 ani, mai ales la prima administrare. Compozitie: Fiole 1 ml continand clorhidrat de morfina 0,02 g; sulfat de atropina 0,001 g. Actiune farmacoterapeutica: Prin componenta morfinica, preparatul actioneaza pe scoarta cerebrala, avand efecte specifice. Prin componenta atropinica sunt inlaturate unele fenomene secundare ale morfinei, realizandu-se astfel efectul spasmolitic asupra musculaturii netede.
Prin componenta morfinica, preparatul da dependenta.
Contraindicatii: Staza bronsica; glaucom; abdomen acut; cardiopatie decompensata; insuficienta renala; traumatisme cranio-cerebrale (pericol de paralizie respiratorie). Copiii tolereaza de obicei rau morfina si foarte variabil atropina. Morfina poate provoca la unii copii manifestari de idiosincrazie chiar la dozele cele mai mici, care pot determina paralizia centrilor respiratori.
Mod de administrare: Se calculeaza in raport cu dozele uzuale de morfina. Copii: 1/2 mg pe an de varsta si pe doza, de obicei o data in 24 de ore, la nevoie se poate repeta inca o data. Nu se prescrie la sugari. Copii: 3-6 ani: 1-2 mg morfina de 1 -2 ori in 24 ore subcutanat; 7-15 ani, 3-7 mg morfina de 1-2 ori in 24 ore subcutanat. Ca doza uzuala nu se va depasi 0,01 g morfina in 24 ore chiar la copii mai mari (10-15 ani). Adulti: 1-3 fiole in 24 ore in injectii subcutanate.
Forma de prezentare: Cutii cu 3 fiole de 1 ml.
Conditii de pastrare: La adapost de lumina. Se va elibera numai cu prescriptie medicala. Valabilitate: 3 ani de la data fabricatiei.
Producator: Sicomed
Sfatul farmacistului Produse recomandate
Întrebări și Răspunsuri
Substantele active si alergiile Bună ziua! La indicatia medicului ginecolog am de utilizat un tratament : Isoprinosine si Viusi ...
Litiaza biliara Daca fac tratament cu bilolit ,pollygemma 2 si tinctura de gentiana pot lua medicamente de dureri de ... ↳ Buna ziua!
Da, puteti lua analgezice sau antiinflamatoare, cu precizarea de a le administra intotdeauna dupa mese si de a nu lua mai mult decat se re ... Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tratament nevralgie occipitala Buna ziua...am o nevralgie occipitala bilaterala...as dori sa stiu ce tratament imi este de ajutor ... ↳ Buna ziua!
Pe langa analgezice clasice puteti asocia Calmindolor, cate 2 comprimate de 3 ori pe zi.
Faceti investigatii pentru gasirea cauzei daca d ... Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini,
în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor,
a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.
Pentru interpretarea analizelor medicale vă recomandăm secţiunea Analize medicale.