Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MINIDIAB

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MINIDIAB

Prospect - MINIDIAB


NU comercializăm MINIDIAB!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MINIDIAB    DCI: GLIPIZIDUM


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Indicatii: Diabetul zaharat aparut la maturitate care nu poate fi controlat numai prin dieta.
Descriere: Minidiab este un nou agent antidiabetic, care prezinta o buna actiune hipoglicemianta si o toxicitate extrem de redusa. Principiul activ, glipizida, este rezultatul mai multor studii efectuate la Institutul de Cercetare al Farmitalia si constituie un progres in tratamentul oral al diabetului zaharat.

Farmacologie animala: Cercetarile farmacologice aprofundate au demonstrat ca glipizida reduce glicemia la animalele normoglicemice si antagonizeaza hiperglicemia indusa experimental. Date in vitro si in vivo demonstreaza ca medicamentul actioneaza in principal prin stimularea celulelor beta-pancreatice ce produc insulina. Investigatiile toxicologice de lunga durata efectuate pe diferite specii de animale au confirmat toxicitatea neglijabila a Minidiabului.

Farmacologie clinica: Minidiab se absoarbe rapid si in totalitate la nivelul intestinului, asigurand o actiune rapida si constanta. In prima jumatate de ora dupa administrare se observa o scadere evidenta a glicemiei. Medicamentul se elimina prin urina sub forma de metaboliti inactivi. Atunci cand este administrat inaintea fiecarei mese, Minidiab controleaza hiperglicemia postprandiala fara riscul aparitiei episoadelor de hipoglicemie tardiva datorate acumularii. Uz clinic: Numeroase studii efectuate in mai multe tari au aratat eficacitatea si siguranta Minidiab in controlul diabetului zaharat aparut la maturitate. Chiar si dupa multi ani de tratament, Minidiab isi pastreaza acelasi grad de eficacitate terapeutica si toleranta.

Contraindicatii: Minidiab, ca si alte produse de tip sulfoniluree, este contraindicat in urmatoarele cazuri: diabetul insulino-dependent, diabetul cetoacidozic, coma si precoma diabetica, sarcina, alterari grave ale functiei renale sau hepatice, insuficienta adrenaliana, hipersensibilitate individuala confirmata la acest medicament. Utilizarea produselor de tip sulfoniluree nu se recomanda in diabetul latent sau in stadiile prediabetice.

Posologie si mod de administrare: Doza se va adapta pacientilor in mod individual, pe baza testelor periodice ale glicozuriei si ale glicemiei. In general, glicemia normala poate fi controlata cu doze variind intre 2,5 si 20 mg de Minidiab (1/2 comprimat-4 comprimate/zi). Pacienti tratati pentru prima data: se incepe cu 1/2 comprimat sau 1 comprimat/zi si se creste doza pana la normalizarea glicemiei. Pacientii tratati anterior cu hipoglicemiante orale: doza depinde de statusul clinico-metabolic al fiecarui pacient si de tipul de tratament hipoglicemiant administrat anterior. In orice caz se incepe cu doze mici ce se vor creste treptat pana la obtinerea unei valori satisfacatoare a glicemiei. Acesti pacienti necesita o supraveghere atenta si uneori se recomanda o scurta pauza intre sfarsitul tratamentului anterior si inceputul tratamentului cu Minidiab. Pacientii tratati cu insulina: in anumite cazuri, Minidiab permite reducerea administrarii zilnice de insulina; totusi, in timpul primei perioade de tratament, este necesar controlul frecvent al glicemiei pacientului. Doza zilnica de Minidiab trebuie fractionata in doua sau mai multe prize, inainte de mesele principale.

Recomandari: Administrarea de hipoglicemiante orale ce apartin grupei sulfonilureelor se va face numai la pacientii ce prezinta diabet zaharat simptomatic, aparut la maturitate, fara cetoacidoza, ce nu poate fi controlat numai prin dieta si care nu necesita insulina. In cazul aparitiei hipoglicemiei (vezi “Efecte secundare”) se vor administra carbohidrati (zahar); in cazuri mai grave (in care foarte rar se ajunge la pierderea cunostintei) se va administra i.v. o perfuzie lenta de solutie de glucoza. La pacientii cu traumatisme, interventii chirurgicale, boli infectioase sau febrile, ar putea fi necesara administrarea temporara de insulina pentru a mentine un control metabolic adecvat.

Interactiuni cu alte medicamente sau alte forme de interactiune: La pacientii sub tratament cu derivati de sulfoniluree va trebui luata in considerare intotdeauna posibilitatea aparitiei reactiilor de tip disulfiram dupa ingestia de bauturi alcoolice. Actiunea hipoglicemianta a sulfonilureelor poate fi crescuta de administrarea de dicumarol si derivatii sai, IMAO, sulfonamide, fenilbutazona si derivatii sai, cloramfenicol, ciclofosfamida, probenecid, fenilamidol si de catre salicilati. Efectul hipoglicemic poate fi redus prin administrarea concomitenta de adrenalina, corticosteroizi, contraceptive orale si diuretice tiazidice. De asemenea este necesara o atentie crescuta in administrarea concomitenta a beta-blocantilor.

Precautii: Pacientii vor urma strict prescriptiile medicale privind regimul dietetic, doza si modul de administrare si vor fi instruiti sa recunoasca prompt primele simptome ale hipoglicemiei, care sunt cefalee, iritabilitate, tulburari ale somnului, tremor, transpiratii profuze pentru a putea contacta medicul in timp util. A nu se lasa la indemana copiilor.

Efecte secundare: Desi rare, episoadele de hipoglicemie pot aparea in cursul tratamentului cu sulfoniluree, in special la pacientii in varsta sau debilitati, dupa un efort fizic neobisnuit, in caz de alimentatie neregulata, ingestie de bauturi alcoolice sau in cazul alterarilor functiilor renale si/sau hepatice (vezi “Recomandari”). Foarte rara este aparitia tulburarilor gastrointestinale (greata, senzatie de plenitudine epigastrica) si a cefaleelor. Aceste tulburari sunt de obicei legate de dozare si dispar odata cu reducerea dozei, atat timp cat aceasta se poate face mentinand echilibrul metabolic. Pacientii tratati cu sulfoniluree au prezentat ocazional manifestari alergice tranzitorii de tip cutanat, care au disparut in cursul tratamentului. Alterarile sistemului hematopoietic sunt extrem de rare, si in general reversibile.

Prezentare: Flacon cu 30 si 75 comprimate. Fiecare comprimat contine 5 mg glipizida.

Producator: Pharmacia & Upjohn


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cum se tratează
Mi s-a schimbat tratamentul diabetului tip 2, de la Janumet la Forxiga, ceeace a provocat o infec ...
Solutii de ingrasat pentru persoane care au slabit in urma diabetului de tip 2
Caut solutii pentru ingrasat pentru o persoana care au slabit din cauta diabetulu. Tratamentul pent ...
Flora intestinala va fi afectata?
Buna, chiar daca am nevoie sa iau o tableta saptamanal sau lunar, doresc sa stiu daca flora intestin ...
↳ Buna ziua! Administrarea cu frecventa redusa nu pune astfel de probleme, doar daca ati lua zilnic... Sunt studii in derulare efectuate pe soareci ca ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Glicemia crescuta
Bună ziua! Am 43 de ani și sunt diabetic tip 2 de doua luni iau și pentru hipertensiu ...
↳ Buna ziua! La pacientii cu diabet zaharat este recomandata inceperea tratamentului cu o doza mai mica, sub stricta supraveghere medicala. Trebuie ver ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diabetul insulinodependent si erectia
Buna ziua am 43 ani si de 5 ani am fost depistat cu diabet pe care il tratez cu insulina mixtard .De ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa GLIPIZIDUM?
Alte medicamnete care au GLIPIZIDUM:
- MINIDIAB, comprimate
- GLUCOTROL XL
- GLIPIZID LPH(R) 5mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...