Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » LOGIMAX

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - LOGIMAX

Prospect - LOGIMAX


NU comercializăm LOGIMAX!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: LOGIMAX    DCI: COMBINATII


  Produs complementar recomandat


23.7lei
Vezi detalii

Indicatii: Hipertensiunea arteriala.
Forma de prezentare: Comprimate cu eliberare prelungita.

Compozitie: Comprimatul EP 5+50 mg: Felodipina 5 mg, metoprolol succinat 47,5 mg (corespunzator la 50 mg metoprolol tartrat), excipienti si coloranti q.s.(oxid de fier, dioxid de titan). Comprimatul EP 10 + 100 mg: Felodipina 10 mg, metoprolol succinat 95 mg (corespunzator la 100 mg metoprolol tartrat), excipienti si coloranti q.s.(oxid de fier, dioxid de titan).

Proprietati: Comprimatul EP contine microsfere de metoprolol succinat, invelite individual cu o membrana cu rata predeterminata de eliberare, legate de felodipina intr-un comprimat cu matrice gelatinoasa. Ratele de eliberare ale felodipinei si metoprololului sunt constante in marea parte a intervalului de 24 ore. Astfel, faza de absorptie este prelungita determinand concentratii plasmatice eficiente timp de 24 ore atat pentru felodipina cat si pentru metoprolol. Evitand varfurile crescute ale concentratiei plasmatice, efectele adverse dependente de aceste varfuri vor fi reduse. Modurile de actiune complementare ale felodipinei, un antagonist de calciu cu selectivitate vasculara (reduce rezistenta periferica) si ale metoprololului, un antagonist selectiv al receptorilor adrenergici beta1 (reduce debitul cardiac) determina un efect antihipertensiv mai accentuat si o toleranta mai buna sau similara comparativ cu monoterapia respectiva. Se obtine astfel un echilibru eficacitate/reactii adverse mai bun. Reducerea presiunii sanguine este eficienta pe parcursul celor 24 ore. Felodipina este un antagonist de calciu cu selectivitate vasculara crescuta destinat tratamentului hipertensiunii. Felodipina scade presiunea sanguina prin reducerea rezistentei vasculare periferice. Ca urmare a selectivitatii inalte pe musculatura neteda arteriolara, felodipina, in limita dozelor terapeutice, nu are efect direct asupra contractilitatii sau conductibilitatii cardiace. Deoarece nu se produc efecte asupra musculaturii netede venoase sau controlului vasomotor adrenergic, felodipina nu determina hipotensiune ortostatica. Felodipina are un efect natriuretic/diuretic moderat si astfel nu apare retentia lichida. Felodipina este eficienta in toate gradele de hipertensiune. Felodipina este bine tolerata de pacientii cu afectiuni cardiace concomitente cum ar fi angina pectorala si insuficienta cardiaca congestiva. Metoprololul este un antagonist cardioselectiv al receptorilor adrenergici (beta-blocant), astfel actioneaza asupra receptorilor beta1 de la nivelul inimii la doze mult mai mici decat cele necesare influentarii receptorilor beta2 prezenti in vasele periferice si bronsii. Metoprolol nu are efect de stabilizare membranara si nici activitate partial agonista. Efectul stimulator al catecolaminelor asupra inimii va fi redus sau inhibat de catre metoprolol. Metoprolol reduce presiunea sanguina atat in ortostatism cat si in clinostatism. Tratamentul antihipertensiv cu metoprolol se asociaza cu o incidenta mai scazuta a mortalitatii cardiovasculare totale si prin afectiuni coronariene comparativ cu tratamentul cu diuretice. De asemenea, metoprolol scade mortalitatea la acei pacienti cu suspiciune de sau cu confirmare de infarct miocardic si reduce incidenta reinfarctizarii nefatale.

Farmacocinetica: Combinatia de felodipina si metoprolol nu influenteaza farmacocinetica celor doua componente. Dupa administrarea comprimatelor EP felodipina + metoprolol, acestea sunt complet absorbite la nivelul tubului gastrointestinal. Absorbtia este independenta de ingestia de medicamente. Formularea EP determina o absorbtie mai prelungita determinand concentratii plasmatice eficiente timp de 24 ore atat pentru felodipina cat si pentru metoprolol. Felodipina. In limitele dozei terapeutice, biodisponibilitatea sistemica a felodipinei este la om de aproximativ 15% fiind independenta de doza. Felodipina se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 99% legandu-se in special de fractiunea albuminica. Timpul de injumatatire in faza terminala este in medie de 25 ore. Pe parcursul tratamentului de lunga durata nu se produc acumulari semnificative. Felodipina este intens metabolizata in ficat si toti metabolitii identificati sunt inactivi din punct de vedere hemodinamic. Aproximativ 70% din doza administrata se excreta prin urina sub forma de metaboliti; fractiunea restanta este eliminata prin fecale. Mai putin de 0,5% din doza se regaseste nemodificata in urina. Metoprololul. Biodisponibilitatea sistemica este de aproximativ 50%. Timpul de injumatatire plasmatic al metoprololului este de 3 - 5 ore. Metoprolol este supus metabolismului oxidativ la nivel hepatic rezultand trei metaboliti majori fara efecte farmacologice cu seminificatie clinica. Aproximativ 5% din doza este excretata nemodificata prin urina.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la felodipina sau metoprolol; Sarcina; Bloc atrioventricular de grad doi sau trei; Boala de nod sinusal. Insuficienta cardiaca decompensata; Şoc cardiogen.

Precautii: Combinatia fixa de felodipina si metoprolol poate precipita in cazuri rare, ca si alte antihipertensive eficiente, hipotensiune semnificativa. La pacientii hipertensivi cu astm bronsic se va administra concomitent un beta2-stimulant. Va fi luata in considerare posibilitatea interferentelor cu metabolismul glucidic sau de mascare a hipoglicemiei. Se recomanda ca la pacientii cu insuficienta cardiaca, decompensarea sa fie tratata atat inainte cat si in timpul administrarii produsului. Se va evita intreruperea brusca a beta-blocadei. Daca este posibil, se va reduce doza sau se va administra produsul odata la doua zile pe perioada a 10 zile. Se presupune ca la bolnavii tratati cu beta-blocante, socul anafilactic imbraca o forma mult mai severa.

Sarcina si alaptare: Comprimatele EP felodipina + metoprolol nu vor fi administrate femeilor cu potential de sarcina. Un studiu asupra fertilitatii si capacitatii generale de reproducere la sobolanii tratati cu doze medii si crescute de felodipina, a aratat o prelungire a nasterii, o expulzie fetala dificila/incidenta crescuta a mortilor fetale si a mortilor postnatale precoce. Studiile de reproducere pe iepuri au demonstrat, dependent de doza, o dilatare reversibila a glandelor mamare la femele si anomalii digitale la feti. Aceste anomalii fetale au fost induse de administrarea felodipinei in stadiul precoce de dezvoltare fetala. Atat timp cat nu se stie daca felodipina este excretata in laptele matern sau daca au efecte blande asupra nou-nascutilor, comprimatele EP felodipina + metoprolol nu vor fi administrate mamelor care alapteaza.

Reactii adverse: Felodipina + metoprolol. Reactiile adverse raportate pe parcursul studiilor clinice cu comprimate EP felodipina + metoprolol cuprind cefalee, edeme declive, obnubilare, flush, obnubilare, greturi si fatigabilitate. Majoritatea acestor efecte pot fi explicate prin proprietatile vasodilatatoare ale felodipinei. Studiile clinice si de marketing asupra componentelor individuale au evidentiat urmatoarele reactii adverse: Felodipina: Reactiile adverse la felodipina sunt in general de tip vasodilatator cauzate de dilatarea vaselor arteriale. Majoritatea acestor reactii sunt dependente de doza si apar la inceputul tratamentului sau dupa cresteri de doza. Reactiile care apar sunt tranzitorii si diminueaza cu timpul in intensitate. Sistem nervos central: fatigabilitate, obnubilare, cefalee (de cauza vasodilatatorie). Sistem cardiovascular: edem decliv dependent de doza (produs de vasodilatarea precapilara), flush, palpitatii. Piele: reactii cutanate cum ar fi rash si prurit. Altele: ca si la alte dihidropiridine, la anumiti pacienti cu gingivita/ paradontoza pronuntata s-a observat o tumefiere moderata a mucoasei gingivale. Acest fenomen poate fi prevenit sau ameliorat printr-o igiena corecta a cavitatii bucale. Metoprolol: Sistem nervos central: ocazional fatigabilitate, obnubilare, cefalee. Rar parestezii, crampe musculare. Sistem cardiovascular: ocazional bradicardie, perturbari posturale (ocazional cu sincopa). Rar, insuficienta cardiaca, palpitatii, aritmii cardiace, sindrom Raynaud, edeme, dureri precordiale. Izolat, perturbari de conductibilitate cardiaca, gangrena la pacientii cu tulburari circulatorii periferice severe, preexistente. Psihiatric: rar, depresii, vigilenta mentala incetinita, somnolenta sau insomnie, cosmaruri. Izolat, tulburari de personalitate. Tract gastrointestinal: ocazional, greturi si varsaturi, dureri abdominale. Rar, diaree sau constipatie. Izolat, uscaciunea mucoasei bucale, tulburari ale testelor functiei hepatice. Piele: rar, rash cutanat (sub forma de urticarie, leziuni cutanate psoriaziforme sau distrofice). Izolat, fotosensibilitate, transpiratii, caderea parului. Organe respiratorii: ocazional, dispnee expiratorie. Rar, bronhospasm, si la pacientii cu antecedente de boala pulmonara obstructiva. Izolat, rinita. Organe senzitive: Izolat, tulburari de vedere, ochi iritati si/sau scaderea secretiei lacrimale, conjunctivita, tinitus. Metabolism: Izolat, cresteri ponderale. Sange: Izolat, trombocitopenie.

Doze si mod de administrare: Initial, un comprimat EP felodipina + metoprolol 5+50 mg zilnic; daca este necesar, doza poate fi crescuta la un comprimat EP felodipina + metoprolol 10 + 100 mg zilnic. Comprimatele vor fi ingerate dimineata cu apa fara a fi divizate, sfaramate sau mestecate.
Interactiuni: Administrarea concomitenta de medicamente care interfera cu sistemul enzimatic citocrom P 450 poate afecta concentratiile plasmatice de felodipina si metoprolol. Inhibitorii enzimatici (de ex. cimetidina) determina cresteri ale nivelului plasmatic de felodipina. Inductorii enzimatici (de ex: fenitoina, carbamazepina, barbituricele) determina scaderi ale nivelului plasmatic de felodipina. Concentratia plasmatica de metoprolol este scazuta de rifampicina si poate fi crescuta de cimetidina. La randul lui, metoprolol poate reduce clearanceul altor medicamente (de ex. lignocaina). Intre felodipina si metoprolol nu exista interactiuni deoarece folosesc izoenzime diferite ale citocromului P 450. Proportia crescuta de legare de proteinele plasmatice a felodipinei nu va afecta fractiunea nelegata a acelor medicamente caracterizate, de asemenea, de o proportie crescuta de legare de proteinele plasmatice, cum ar fi warfarina. Tratamentul concomitent cu metoprolol si blocanti ai ganglionilor simpatici, alte beta-blocante (de ex. colire), inhibitori MAO, antiaritmice sau antidiabetice poate determina raspunsuri farmacodinamice aberante fiind necesare reajustari de doza. In cazul in care tratamentul concomitent cu clonidina trebuie intrerupt, se va sista administrarea de beta-blocant cu cateva zile inaintea clonidinei. In anumite conditii, cand se administreaza adrenalina pacientilor tratati cu antagonisti ai receptorilor beta-adrenergici, beta-blocantele cardioselective influenteaza mai putin controlul presiunii sanguine comparativ cu cele neselective.

Supradozare: Simptome: Supradozarea poate determina hipotensiune, bradicardie, bloc atrioventricular, insuficienta cardiaca, soc cardiogen, stop cardiac si bronhospasm.

Tratament: Inducerea emezei si lavaj gastric. In caz de hipotensiune severa, bradicardie, decompensare cardiaca iminenta se va institui tratament simptomatic. Daca se asociaza si bradicardie, se va administra intravenos atropina. Daca masurile mentionate nu sunt suficiente, se vor administra medicamente simpatomimetice, cum ar fi agonisti beta1 (prenalterol), dopamina, dobutamina, metaraminol sau noradrenalina. Se va administra intravenos un agonist beta2 pentru a combate bronhospasmul. A se observa ca dozele de antidot necesare tratamentului supradozarii sunt mult mai mari decat dozele terapeutice recomandate in mod normal.

Producator: Astra Zeneca


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...