Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » VOLTAREN EMULGEL

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - VOLTAREN EMULGEL

Prospect - VOLTAREN EMULGEL


NU comercializăm VOLTAREN EMULGEL!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: VOLTAREN EMULGEL    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Inflamatii posttraumatice tendinoase, ligamentare, musculare si articulare, ex. in urma luxatiilor, entorselor, contuziilor etc. Forme localizate de reumatism, precum tendinite, bursite, sindromul umar-mana, periartropatii. Forme localizate de reumatism degenerativ, ex. osteoartroza a articulatiilor periferice si a coloanei vertebrale.
Compozitie: Substanta activa: dietilamino-diclofenac. Excipienti: dietilamina, poliacrilat, cetomacrogol 1000,esteri ai acizilor caproic si caprilic, alcool izopropilic, parafina lichida, substante odorizante, propilenglicol, apa.

Forma de prezentare: Tub cu 20 g gel. Tub cu 50 g gel. Voltaren-ul Emulgel este o emulsie uleioasa in gel, un preparat alb, cremos. 100 g Voltaren Emulgel contin 1,16 g dietilamino-diclofenac care corespund unui gram de diclofenac sodic.

Actiune terapeutica: Antiinflamator nesteroidian.
Farmacodinamica: Mecanism de actiune: Inhibitia prostaglandinsintetazei (predominant). Efect farmacodinamic: In inflamatiile de origine traumatica sau reumatica, Voltaren-ul Emulgel atenueaza durerea, reduce edemul si grabeste recuperarea functiei normale.
Farmacocinetica: Absorbtie: Proportia de diclofenac absorbit prin piele depinde de timpul de contact, de aria acoperita, precum si de doza totala si de hidratarea pielii. Tinand cont de eliminarea urinara a diclofenacului si a metabolitilor sai hidroxilati, cantitatea de substanta activa absorbita prin piele la indivizii sanatosi, comparativ cu cantitatea absorbita prin administrarea orala, este echivalenta unui procent de 6% din doza administrata. La pacientii cu artrita reumatoida sub tratament de lunga durata cu Voltaren Emulgel, concentratia de diclofenac din lichidul sinovial s-a dovedit superioara celei plasmatice, constatare care confirma penetrarea diclofenacului in zona inflamata prin aplicare locala.

Mentinerea unguentului pe o perioada de 10 ore determina triplarea cantitatii de diclofenac absorbite. Distributie: Concentratia plasmatica a diclofenacului obtinuta prin administrarea Voltaren-ului Emulgel este de 100 de ori inferioara celei prin administrare orala. 99,7% din diclofenac se leaga de proteinele plasmatice, predominant de albumine (99,4%). Biotransformare: Diclofenacul se metabolizeaza partial prin procesul de glucuronoconjugare si, in principal, prin hidroxilare unica sau multipla. Eliminare: Clearance-ul sistemic total al diclofenacului plasmatic este de 263 ± 56 ml/minut. Timpul plasmatic de injumatatire este de 1-2 ore pentru diclofenac si de 1-3 ore pentru 4 dintre metabolitii hidroxilati (doi activi). Un metabolit, 3`-hidroxi-4`-metoxi-diclofenac, are un timp plasmatic de injumatatire mult mai lung, insa acesta este inactiv. Excretia diclofenacului si a metabolitilor lui se face predominant prin urina. Caracteristici: Nu s-au constatat acumulari la pacientii care sufera de insuficienta renala. Cinetica si metabolismul diclofenacului sunt identice la cei cu hepatita cronica sau ciroza compensata, ca si cele ale persoanelor sanatoase.

Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la diclofenac, propilenglicol, alcool izopropilic sau la alti excipienti. Voltaren-ul Emulgel este, de asemenea, contraindicat pacientilor ale caror atacuri astmatice, urticariene sau de rinita acuta sunt precipitate de acidul acetilsalicilic sau alte antiinflamatorii nesteroidiene.

Precautii: Comparativ cu administrarea orala, diclofenacul administrat sub forma de unguent determina aparitia mult mai putinor reactii adverse. Cu toate acestea, in cazul aplicarii Voltaren-ului Emulgel pe o suprafata intinsa si pentru un timp indelungat, exista posibilitatea aparitiei efectelor adverse sistemice. Voltaren-ul Emulgel trebuie aplicat doar pe pielea sanatoasa si intacta (nu pe rani sau solutii de continuitate). Trebuie evitat contactul acestuia cu conjunctiva sau alte mucoase. Nu se administreaza oral. Potential mutagen, carcinogen si toxic asupra fatului: Studiile preclinice nu au evidentiat nici un astfel de efect al Voltaren-ului Emulgel.

A nu se lasa la indemana copiilor!

Sarcina si alaptare: Desi nu s-au observat efecte adverse, se recomanda evitarea tratamentului cu Voltaren Emulgel la femeile gravide. Cantitatea de substanta activa care trece in lapte este neglijabila.
Efecte asupra abilitatii de a conduce autovehicule sau de a supraveghea masini: Nu se cunosc pana in prezent.

Reactii adverse: Reactii locale: Ocazional dermatite de contact alergice si nealergice (simptome: prurit, eritem, edem, papule, vezicule, bule sau chiar decolarea pielii). Reactii sistemice: Cazuri izolate: eritem generalizat, reactii de hipersensibilizare (atacuri astmatice, angioedem), reactii de fotosensibilizare.

Interactiuni: Nu se cunosc pana in prezent.
Dozare: Adulti: Voltaren-ul Emulgel se aplica local pe piele, de 3-4 ori pe zi, si se maseaza usor. Cantitatea folosita depinde de suprafata care trebuie tratata. De exemplu, 2-4 g Voltaren Emulgel sunt suficiente pentru tratamentul unei suprafete de 400-800 cm2. Dupa aplicare, mainile trebuie spalate, in afara cazului cand acestea sunt zonele tratate. Copii: Nu au fost inca stabilite recomandarile si indicatiile utilizarii Voltaren-ului Emulgel la copii.

Supradozare: In cazul reactiilor adverse sistemice aparute ca rezultat al utilizarii inadecvate sau supradozarii accidentale (ex., la copii), se impun masuri terapeutice generale corespunzatoare tratamentului intoxicatiei cu medicamente antiinflamatorii nesteroidiene.

Producator: Novartis


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

osteopenie,
Spondilita acnchilozanta, tiroidita autoimuna, osteopenie, paradontoza. Momentan urmez tratametul cu ...
Poliatrita
Am aceasta boala de cativa ani buni, ca tratament am folosit diclofenac si tratamente naturiste, far ...
periostita
cum tratam periostita? ...
↳ Periostita, inflamatia acuta sau cronica a periostului si a osului adiacent se trateaza prin sedinte de kineziterapie, odihna, incaltaminte care amort ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Combinație ELIQIS
Anticoagulante. Eliqis 2 pe zi 1 dimineața, 1 seara, poate da sângerări în combinație ...
↳ Buna ziua! Eliquis nu interctioneaza cu Betaserc si Sermion! Atentie la alte anticoagulante, la aspirina si antiinflamatoare (gen Nurofen, Diclofena ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Umflare clitoris
Buna ziua, de cateva zile mi s-a umflat clitorisul si am o durere insotita de usturime. Ce poate fi ...
↳ Buna ziua! Poate fi o inflamatie glandei Bartholin, numita bartholinita. Faceti spalaturi cu ceai de galbenele si musetel si luati antiinflamatoare ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pot lua si diclofenac cu urimil?
Pot lua in acelasi timp si urimil si diclofenac sau nu? ...
↳ Buna ziua! Urimil poate fi asociat cu Diclofenac. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...