Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » VENTOLIN

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - VENTOLIN

Prospect - VENTOLIN


NU comercializăm VENTOLIN!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: VENTOLIN    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii : Ventolin este un agonist adrenergic selectiv. La dozele terapeutice actioneaza selectiv pe receptorii adrenergici ai musculaturii bronsice, avand o actiune minima sau nula la nivelul receptorilor -adrenergici cardiaci. Ventolin este indicat pentru tratamentul si profilaxia crizelor de astm.
Bronhodilatatoarele nu trebuie sa constituie singurul mijloc terapeutic la pacientii cu astm bronsic sever sau instabil. Formele grave de astm necesita o evaluare medicala regulata, deoarece pot pune in pericol viata bolnavului.

Pacientii cu astm sever au simptome constante si exacerbari cu limitarea capacitatii fizice si valoarea PEF mai mica decat 60%. La acestia nu este suficient tratamentul cu bronhodilatatoare. Acesti pacienti necesita doze mari de corticosteroizi inhalatori (>1 mg/zi beclometazona dipropionat) sau orali. Agravarea brusca a simptomelor necesita cresterea dozelor de corticosteroizi, care trebuie administrati urgent sub supraveghere medicala. Ventolin este indicat in tratamentul bronhospasmului din toate tipurile de astm bronsic, bronsita cronica si emfizem pulmonar. Ventolin sirop este recomandat ca tratament oral pentru copii si pentru adultii care prefera medicamentele lichide (sau au dificultati de deglutitie).

Contraindicatii:
Ventolin sirop este contraindicat la pacientii cu antecedente de hipersensibilitate la orice componenti. Desi salbutamolul administrat intravenos si ocazional sub forma de tablete se foloseste in conducerea nasterii premature, necomplicata de placenta praevia, hemoragie antepartum sau toxemie gravidica, se recomanda sa nu se foloseasca in cazul iminentei de avort.

Precautii:
Conducerea tratamentului in astmul bronsic trebuie normal sa parcurga anumite etape, iar raspunsul pacientului trebuie monitorizat clinic si prin testarea functiei pulmonare. Cresterea dozelor de 2 agonisti cu durata scurta de actiune pentru controlul simptomelor astmului indica o deteriorare a starii pacientului. In aceste conditii, planul terapeutic al bolnavului trebuie reevaluat. Diminuarea progresiva sau brusca a controlului simptomelor astmului poate pune in pericol viata bolnavului. De aceea, in astfel de situatii trebuie inceput tratamentul cu corticosteroizi, sau trebuie crescute dozele (in cazurile aflate deja sub tratament cu corticosteroizi). La pacientii cu risc trebuie monitorizat zilnic debitul expirator. Pacientii trebuie avertizati ca, in cazul in care durata de actiune a medicamentului este diminuata sau mult redusa, nu trebuie crescuta doza si frecventa administrarii, ci trebuie consultat medicul curant. Salbutamolul trebuie administrat cu precautie la pacientii cu tireotoxicoza. Aparitia hipokaliemiei poate fi rezultatul tratamentului cu -agonisti, in special cei administrati parenteral sau in aerosoli. Se recomanda multa precautie in atacul sever de astm, deoarece hipokaliemia poate fi potentata de tratamentul concomitent cu derivati xantinici, corticosteroizi, diuretice si de hipoxie. Se recomanda monitorizarea nivelului seric al potasiului in aceste situatii. Tratamentul pe termen lung cu Ventolin sirop (forma care contine zahar) creste riscul cariei dentare; de aceea, este importanta mentinerea igienei dentare zilnice. Sarcina si alaptare: Administrarea medicamentelor in timpul sarcinii trebuie luata in considerare numai daca beneficiul pentru mama este mai mare decat posibilul risc pentru fat. Salbutamolul este secretat (excretat) probabil prin laptele matern; de aceea, folosirea lui de catre mamele care alapteaza se recomanda numai in cazurile in care beneficiul pentru mama este mai mare decat posibilul risc pentru sugar. Nu se cunoaste daca Salbutamolul din laptele matern are un efect negativ asupra fatului.

Reactii adverse:
Nu s-au semnalat reactii adverse importante dupa tratamentul cu Ventolin sirop. Ventolin sirop poate cauza un tremor fin al muschilor scheletici, de obicei mainile sunt mai afectate. Acest efect este corelat cu doza si este comun tuturor stimulantilor -adrenergici. Cativa pacienti au simtit o tensiune legata de efectele pe muschii scheletici si nu direct prin stimularea SNC. Ocazional au fost raportate cazuri cu dureri de cap. La cativa pacienti s-a produs o vasodilatatie periferica si o mica crestere compensatorie a frecventei cardiace. Reactii de hipersensibilitate, incluzand angioedemul, urticaria, bronhospasmul, hipotensiunea arteriala si colapsul s-au raportat foarte rar. Au fost raportate foarte rare cazuri de crampe musculare. In urma terapiei cu -agonisti poate aparea hipokaliemie potential serioasa. La fel ca si alti -agonisti, Salbutamol poate provoca agitatie cand este administrat la copii. Tahicardia poate surveni la cativa pacienti.

Administrare:
Salbutamol are o durata de actiune de 4-6 ore la majoritatea pacientilor. Necesitatea cresterii dozelor de (bronhodilatatoare) -simpaticomimetice poate fi un semn de agravare a bolii astmatice. In aceste conditii, o reevaluare a planului terapeutic al bolnavului poate fi necesara si terapia simultana cu glucocorticosteroizi trebuie avuta in vedere (considerata). Modificarea dozelor si a intervalelor de administrare poate fi facuta numai la recomandarea medicului, deoarece crestera excesiva a dozelor se poate asocia cu cresterea frecventei efectelor adverse. Adulti: Doza uzual eficienta este de 10 ml Ventolin sirop (4 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Daca efectul terapeutic adecvat nu este obtinut, se pot administra treptat pana la 20 ml Ventolin sirop pe doza (8 mg salbutamol). Pentru unii dintre pacienti se poate obtine efectul terapeutic si dupa 5 ml Ventolin sirop (2 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Copii 2-6 ani: 2,5-5 ml Ventolin sirop (1-2 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Copii 6-12 ani: 5 ml Ventolin sirop (2 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Copii peste 12 ani: 5-10 ml Ventolin sirop (2-4 mg salbutamol) de 3 sau 4 ori pe zi. Grupe speciale de pacienti: La pacientii in varsta sau cei care sunt neobisnuit de sensibili la medicamente stimulatoare -adrenergice, este recomandabil sa inceapa tratamentul cu 5 ml sirop (2 mg Salbutamol) de 3-4 ori pe zi.

Doza: 2mg/5ml
Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 150ml; (3 ani)
Firma producatoare: GLAXO WELLCOME


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aspivita �n loc de Aspenter?
Pot lua Aspivita ďż˝n loc de Aspenter? Din cauza astmului nu pot lua aspirină. ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Aspivita, insa dupa 3 luni faceti pauza 2 saptamani, apoi puteti relua pentru inca 3 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Alergie praf si acarieni
Buna seara, baietelul meu in varsta de 2 ani si 6 luni a fost diagnosticat cu alergie la acararieni. ...
Alergii
Buna ziua!Copilul meu in varsta de 11 ani a facut o alergie de la Unasyn in urma cu f multi ani.Acum ...
Comercializati si Ventolin spray?
Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca prin intermediul farmaciei dvs. se comercializeaza si spray VE ...
↳ Buna ziua! Ventolin spray nu poate fi vandut online. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ventolin
acelasi ventolin spray poate fii utilizat de mai multi membrii ai familiei daca fiecare are spacer ...
↳ Buna ziua! Da, adaca fiecare are spacer sau dezinfectand cu alcool un singur spacer, inainte si dupa fiecare utilizare. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce se intampla cu copilul meu?
Baietelul meu de 5 ani se confrunta cu o tuse insuportabila de la 3 ani de cand a intrat la cami ...
↳ Buna ziua! Este posibil ca Bioparoxul sa aiba efect iritant, deci opriti administrarea. Daca mai aveti in casa, dati-i Ventolin sirop, poate totusi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite crescute și sinuzita cronica
Buna seara! Mama a luat muguri de carpen alb timp de 1 luna pentru sinuzita cronica si acum este mai ...
↳ Buna ziua! Cresterea remarcata la trombocite nu este una ingrijoratoare, cel mai bine ar fi sa sisteze administrarea gemoderivatului de carpen alb, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...