Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ISONIAZIDA, fiole

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ISONIAZIDA, fiole

Prospect - ISONIAZIDA, fiole


NU comercializăm ISONIAZIDA, fiole!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ISONIAZIDA, fiole    DCI: ISONIAZIDUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Chimioterapic antituberculos major indicat in tuberculoza pulmonara, tuberculoza miliara, meningita tuberculoasa, pleurezia si peritonita tuberculoasa, tuberculoza genito-urinara, tuberculoza osoasa si articulara (in asociatie cu alte antituberculoase); este de ales in fazele incipiente, in etapele acute si cand exista risc de meningita; se poate folosi si profilactic.
Prezentare farmaceutica: Comprimate continand isoniazida 50 sau 100 mg (flac. cu 100 buc.); fiole a 10 ml solutie apoasa injectabila continand isoniazida 500 mg (cutie cu 5 sau 100 buc.).

Actiune terapeutica: Bactericid cu actiune selectiva si intensa fata de Mycobacterium tuberculosis; difuzeaza repede in tesuturi si seroase, patrunde in focarele cazeoase, afecteaza si bacilii intracelulari; rezistenta se instaleaza relativ repede.

Mod de administrare: Oral la adulti 5 mg/kg corp si zi in 1-2 prize zilnic, sau 15 mg/kg corp si zi de 2 ori pe saptamana; la nevoie, doza se ajusteaza dupa nivelul seric al isoniazidei (1-2 mg/ml la 3 ore de la administrare). La copii 10 mg/kg corp si zi (fara a depasi 300 mg) zilnic sau 20 mg/kg corp si zi bisaptamanal; in meningite pot fi necesare doze pana la 30 mg/kg corp si zi. Injectii intramusculare sau intravenoase, 250 sau 500 mg/zi la adult, 100-300 mg (10-20 mg/kg corp si zi) la copii, 3-5 mg/kg corp si zi la nou-nascuti. Intrapleural, 50-250 mg; intrarahidian 25-50 mg/zi la adult, 10-20 mg/zi la copii (dupa varsta). Profilactic (ca medicatie unica), oral 300 mg/zi la adult, 10 mg/kg corp si zi la copii (cel mult 300 mg/zi).

Reactii adverse: Cefalee, ameteli, excitatie, tulburari neurologice; polinevrita (pentru profilaxie si tratament se asociaza piridoxina), rar convulsii, nevrita optica, encefalopatie toxica, tulburari psihotice; ocazional afectarea ficatului cu cresterea transaminazelor, mai rar icter (este necesar controlul functiei hepatice), anemie prin deficit de piridoxina, tulburari alergice diverse-febra, eruptii cutanate, fenomene artritice, vasculita, sindrom lupoid, discrazii sanguine (leucopenie chiar agranulocitoza, anemie, trombocitopenie); uneori uscaciunea gurii, anorexie, greturi si epigastralgii, constipatie, dificultate in mictiune.

Contraindicatii: Alergie la isoniazida, insuficienta hepatica grava, afectiuni hepatice iatrogene; nu se administreaza in primele luni de sarcina, cu exceptia cazurilor de tuberculoza activa; prudenta la epileptici, in insuficienta renala (se reduce doza), la hepatici, in caz de antecedente psihotice, la alcoolici si la alergici, la persoanele in varsta. Se vor evita bauturile alcoolice (reactii de tip disulfiram); prudenta in asocierea cu etionamida (creste frecventa tulburarilor psihice) si cu diferite medicamente potential hepatotoxice; prudenta in asocierea cu fenitoina, primidona si carbamazepina (mareste riscul reactiilor toxice la acestea, deoarece le inhiba bioinactivarea - la nevoie se recomanda controlul concentratiei plasmatice a antiepilepticului).

Producator: Terapia S.A.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa ISONIAZIDUM?
Alte medicamnete care au ISONIAZIDUM:
- ISONIAZIDA, comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...