Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » IPRADOL, aerosol dozat

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - IPRADOL, aerosol dozat

Prospect - IPRADOL, aerosol dozat


NU comercializăm IPRADOL, aerosol dozat!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: IPRADOL, aerosol dozat    DCI: HEXOPRENALINUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Tratamentul si profilaxia dispneei in cazul astmului bronsic sau bronsitei spastice.
Compozitie: Fiecare doza unitara (un puf) contine 0,2 mg de sulfat de hexoprenalina. Continutul flaconului aerosolului dozat: 93 mg sulfat de hexoprenalina (=aprox. 400 pufuri).

Actiune terapeutica: Prin inhalarea de 0,2 mg aerosol dozat de Ipradol, prin actiunea spasmolitica a acestuia asupra musculaturii bronsice, se obtine o ameliorare instantanee in cazul tulburarilor respiratorii prin bronhospasm.

Prin apasare cu varful degetului, valva aparatului elibereaza o cantitate fixa de substanta activa sub forma unei pulberi pentru inhalatie. Aerosolii ajung cu usurinta pana in cele mai mici ramificatii ale sistemului bronsic si isi manifesta actiunea spasmolitica direct in tractul respirator. De regula, doza recomandata de medic nu prezinta nici un efect asupra cordului sau sistemului circulator (palpitatii).

Mod de administrare: Inhalare. Tratamentul cu acest produs va da rezultate satisfacatoare terapeutic numai daca se vor urma cu strictete instructiunile din prospect.
Instructiuni: Se va inlatura capacul flaconului. Se va agita bine, se va lua flaconul intre degetul mare si aratator si se va tine inversat, cu capul in jos. Se va expira adanc, se va pune capul dozatorului intre buze si se va apasa cu putere baza flaconului in timpul inhalarii. Astfel va fi eliberata o doza de aerosol. Se va tine respiratia, se va astepta cateva secunde si se va inlatura aparatul din gura. Se va expira lent. Dupa folosire, se va inchide flaconul cu capacul.

Dozare: In cazul absentei unei prescrieri speciale de catre medic, se vor urma cu strictete recomandarile de dozare din prospect. Adulti si copii de 3 ani si peste 3 ani: 1-2 pufuri in caz de atac dispneic acut. Pentru tratamentul profilactic al dispneei se vor administra 1-2 pufuri, de trei ori pe zi. In cazul in care 2 doze individuale nu produc efectul dorit, nu se vor inhala pufuri suplimentare. Timpul minim dintre utilizari este de 30 de minute. Doza totala zilnica de cate 5 ori, cate 2 pufuri, nu trebuie depasita in cazul in care medicul nu a prescris in mod special acest lucru.

Contraindicatii: Ipradol nu trebuie folosit in caz de: anumite tipuri de boli cardiace, infarct miocardic recent, hipertensiune arteriala severa, afectiuni hepatice sau renale severe, hipertiroidism, glaucom.
Sarcina si alaptare: In timpul sarcinii si perioadei de alaptare, Ipradol se va folosi numai daca a fost prescris in mod special de catre medic.

Efecte secundare: In timpul tratamentului (in special daca se folosesc doze mari) pot aparea: agitatie, ameteala, tremor usor al degetelor, transpiratie, palpitatii, crestere a frecventei pulsului (peste 100 batai pe minut) si dureri precordiale. In cazuri rare pot aparea greata sau varsaturi.

Interactiuni: Ipradol interactioneaza cu unele medicamente. Anumite medicamente folosite impotriva hipertensiunii arteriale (de exemplu blocantii receptorilor beta) scad sau neutralizeaza complet actiunea produsa de Ipradol. Efectul medicamentelor antidiabetice este intensificat. Anumite medicamente folosite pentru circulatia sanguina sau pentru astm (cu actiune simpaticomimetica) intensifica in mod special efectele secundare produse de Ipradol (palpitatii, tahicardie). Ipradol nu trebuie administrat impreuna cu alcaloizi de ergotamina. Administrarea simultana a anumitor narcotice (de exemplu halotan) creste riscul aritmiilor cardiace. Ipradol nu se va folosi in timpul sarcinii in combinatie cu medicamente ce contin calciu, vitamina D sau dihidrotahisterol. A se informa medicul cu privire la toate medicamentele pe care le folositi curent, in special daca au fost prescrise de un alt specialist. Efecte de toleranta: Nu se cunosc.

Precautii speciale: A se informa medicul in cazul in care apar contraindicatii sau efecte secundare. Diabeticii care folosesc Ipradol trebuie sa verifice nivelul glicemiei la intervale regulate. Administrarea la copii de 3 ani sau mai mari se va face numai sub supravegherea permanenta a unui adult. Va rugam sa informati medicul daca ati ramas insarcinata in timpul tratamentului cu Ipradol. Nu perforati flaconul si nu-l depozitati la temperaturi ce depasesc 50 grade Celsius. A se verifica data expirarii!

Forma de prezentare: 1 flacon.

Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei (maximum 25 grade Celsius). Pentru orice intrebari, se va consulta personalul medical!

Producator: Nycomed Amersham


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aspivita �n loc de Aspenter?
Pot lua Aspivita �n loc de Aspenter? Din cauza astmului nu pot lua aspirinã. ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Aspivita, insa dupa 3 luni faceti pauza 2 saptamani, apoi puteti relua pentru inca 3 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Flamexin
Flamexin ul se poate folosi ca antiinflamator in cazul unei bronsite ? In cazul bronsiectaziilor si ...
Tuse care nu imi trece!
Buna .Am o tuse care tot imi revine mai degraba seacă. Am făcut film la plaman:Interstitiu ...
↳ Buna ziua! Faceti o cura de minim 4 saptamani cu Polygemma Tuse - cate 2 ml de 3 ori pe zi, cu putina apa, inainte de mese. Daca tot nu trece, trebu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
BioseptForte la astmatic, dupa covid
Pot lua biosept cu uleiuri esențiale dacã am astm și am avut covid? ...
↳ Buna ziua! Astmul nu este mentionat ca si contraindicatie acapsulelor Biosept Forte, insa din trebuie sa fiti prudenta, sa nu aveti intoleranta la v ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tusea seaca cu astmul alergic
Buna! Eu am racit iar acum s-a instalat o tuse seaca care este favorizata si de astm. Ce ma sfatuit ...
↳ Buna ziua! Va recomand capsulele Astha 15, cate una pe zi, timp de 20-30 de zile chiar. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Astmul bronșic
Se poate folosi an combaterea astmul bronșic Mugurii de coacăze negre ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...