Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » GlucaGen

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - GlucaGen

Prospect - GlucaGen


NU comercializăm GlucaGen!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: GlucaGen    DCI: GLUCAGONUM


  Produs complementar recomandat


43.95lei
Vezi detalii

Indicatii diagnostice: Examinarea tractului gastrointestinal: Dozele variaza intre 0,2-2 mg in functie de tehnica de diagnostic folosita si de calea de administrare. Doza diagnostica pentru relaxarea stomacului, bulbului duodenal, duodenului si intestinului subtire este de 0,2-0,5 mg.
Efectul debuteaza intr-un minut si dureaza intre 5 si 20 minute in functie de organul care se examineaza. Dupa injectarea intramusculara a 1-2 mg efectul debuteaza dupa 5-15 minute si dureaza aproximativ 10-40 minute, in functie de organ. In tomografia computerizata, rezonanta magnetica nucleara si in angiografia digitala se folosesc doze intravenoase de pana la 1 mg. Evaluarea secretiei celulelor beta: Se injecteaza intravenos, pre-prandial, 1 mg de glucagon. Daca glicemia pre-prandiala este sub 7 mmol/l rezultatul testului va fi dificil de interpretat. Se masoara peptidina-C din plasma inainte si la 6 minute dupa injectie.

Compozitie: Ingredient activ in fiecare ml: Glucagon hidroclorid 1 mg (corespunzand la 1 UI), biosintetic. Alte ingrediente: Lactoza monohidrat; Apa sterilizata pentru injectii; Acid clorhidric si/sau Hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului).
Forma farmaceutica: Pudra si solvent pentru solutie, pentru injectie.

Prezentare farmaceutica: GlucaGen 1 mg se prezinta ca o pulbere sterila, uscata, alba de glucagon intr-un flacon de 2 ml si solventul insotitor de asemenea intr-un flacon de 2 ml. Atunci cand pulberea de glucagon este reconstituita cu apa sterilizata pentru injectii formeaza o solutie de 1 mg (1UI) glucagon in fiecare ml care se injecteaza subcutanat, intramuscular sau intravenos. Glucagon este un agent hiperglicemiant care ajuta la eliberarea glicogenului din ficat in sange sub forma de glucoza. De asemenea, reduce miscarile muschilor netezi in sistemul digestiv. GlucaGen este folosit pentru tratarea reactiilor hipoglicemice severe (zahar scazut in sange) care pot aparea daca sunteti o persoana care are diabet tratat cu insulina. GlucaGen este de asemenea folosit in spitale pentru oprirea temporara a miscarii intestinelor in timpul examinarii tractului gastrointestinal, si in evaluarea secretiei maximale a celulelor beta la persoanele cu diabet. Nu folositi GlucaGen daca sunteti alergic la glucagon sau la oricare din ceilalti ingredienti, sau daca aveti o tumora de glanda adrenala.

Precautii: GlucaGen actioneaza in tratarea hipoglicemiei atunci cand exista glicogen hepatic. GlucaGen nu va actiona eficient daca tineti regim, sau daca aveti nivele scazute de adrenalina, hipoglicemie cronica sau hipoglicemie cauzata de consumul prea mare de alcool. Trebuie avut in vedere ca GlucaGen-ul are un efect opus insulinei. Trebuie sa va luati precautii suplimentare daca folositi GlucaGen pentru explorari endoscopice sau radiografice si sunteti diabetic sau sunteti in varsta si aveti probleme cu inima. De asemenea, trebuie sa va luati precautii suplimentare daca folositi GlucaGen si aveti o tumora care elibereaza glucagon sau insulina. Nu folositi solutia daca, in rare cazuri, arata ca un gel sau daca o parte din pulbere nu s-a dizolvat cum trebuie. Flacoanele au capace protectoare din plastic, colorate. Pentru a scoate apa din flacon si a reconstitui pulberea de glucagon trebuie sa indepartati aceste capace. Daca atunci cand cumparati flacoanele, capacele nu sunt fixate sau lipsesc, returnati-le la farmacie.

Interactiuni cu alte medicamente: Nu se cunoaste ca efectul GlucaGen-ului injectat sa fie influentat de alte medicamente decat insulina.
Sarcina si alaptare: GlucaGen nu trece bariera placentara la oameni, si poate fi folosit la tratarea hipoglicemiei severe in timpul sarcinii. Alaptarea dupa tratarea reactiilor hipoglicemice severe cu GlucaGen nu pericliteaza sugarul.
Condusul: Nu se cunoaste ca GlucaGen sa produca vreun efect asupra abilitatii dumneavoastra de a conduce sau folosi masini.

Atentie: Pastrati produsul in afara accesului copiilor.

Posologie si mod de administrare: Tratamentul hipoglicemiei severe (zahar scazut in sange) la persoanele cu diabet: Administrarea de catre rude: Asigurati-va ca rudele dumneavoastra sau prietenii apropiati stiu ca atunci cand aveti o reactie hipoglicemica severa trebuie intotdeauna solicitata asistenta medicala. Medicul dumneavoastra v-a prescris poate GlucaGen astfel incat prietenii sau rudele pot sa va administreze injectia daca deveniti hipoglicemic si nu sunteti in stare sa inghititi zahar. Injectati tot flaconul = 1 ml (adulti si copii peste 25 kg) sau jumatate = 1/2 ml (copii sub 25 kg sau sub 6-8 ani) sub piele sau intramuscular in regiunea supero-externa a coapsei. Spuneti-le prietenilor sau rudelor dumneavoastra ca trebuie sa vi se dea zahar pe gura de indata ce sunteti in stare sa inghititi dupa ce ati raspuns la tratament. Aceasta va preveni revenirea hipoglicemiei. Administrarea de catre personalul medical: Administrati 1 mg (adulti si copii peste 25 kg) sau 0,5 mg (
copii sub 25 kg sau sub varsta de 6-8 ani) prin injectie subcutanata, intramusculara sau intravenoasa. Daca pacientul nu raspunde in 10 minute trebuie sa i se administreze glucoza intravenos. Dupa ce pacientul a raspuns la tratament administrati-i carbohidrati pe cale orala pentru a reface glicogenul hepatic si a preveni revenirea hipoglicemiei.

Efecte secundare: Efectele secundare severe sunt foarte rare, totusi greata si varsaturile pot aparea ocazional in special la doze de peste 1 mg sau la injectare rapida (in mai putin de 1 minut). Este posibil de asemenea sa aveti tahicardie pentru o perioada scurta. Nu au fost raportate efecte secundare care sa indice o toxicitate a GlucaGen-ului. Unele persoane pot fi alergice la GlucaGen. Daca aveti orice alte reactii care credeti ca au fost cauzate de GlucaGen, va rugam sa informati medicul sau farmacia locala.

Supradozare: Daca vi s-a administrat prea mult GlucaGen, aceasta poate cauza greata si varsaturi. De obicei nu este necesar un tratament specific. Potasiul seric poate descreste si trebuie urmarit si corectat atunci cand este cazul.

Atentie! Nu folositi niciodata GlucaGen dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Conditii de pastrare: GlucaGen (sub forma de pulbere) trebuie pastrat sub 25 grade Celsius. Evitati congelarea pentru a preveni deteriorarea flaconului cu solvent. Flaconul cu GlucaGen trebuie protejat de lumina. Setul nu cotine conservanti si este de unica folosinta. GlucaGen-ul reconstituit trebuie folosit imediat dupa preparare. Nu-l pastrati pentru o folosire ulterioara.

Producator: Novo Nordisk


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ce recomandați pentru colon iritabil?
Enterolactis duo sau impruvis este mai bun în colon iritabil cu constipatie cronica meteorism ș ...
Ce recomandați pentru colon iritabil?
Ce recomandați pentru colon iritabil cu constipatie cronica meteorism și gaze intestinale? ...
Interactiunea medicamentelor
Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista o interactiune intre Tergynan si Nurofen. Am dureri de stom ...
↳ Buna ziua! Comprimatele vaginale Tergynan NU trebuie asociate cu antiinflamatoarele nesteroidiene cum este si ibuprofenul (Nurofen), deoarece asocier ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Flora intestinala va fi afectata?
Buna, chiar daca am nevoie sa iau o tableta saptamanal sau lunar, doresc sa stiu daca flora intestin ...
↳ Buna ziua! Administrarea cu frecventa redusa nu pune astfel de probleme, doar daca ati lua zilnic... Sunt studii in derulare efectuate pe soareci ca ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri intestinale borboroseli intestinale, balonare și scaun cu puțin mucus
Credeți că flora intestinala este distrusa? Și ce mi-ați recomanda? ...
Citrosol are efect in tratamentul Candidozei intestinale ?
Cum pot utiliza Citrosol in tratamentul tratamentul Candidozei intestinale cronice ?KDMP ...
ibutin
Ibutin si Spasmomen pot fi luate impreuna ? in ce moment al mesei? multumesc.(pt SII) ...
↳ Buna ziua! Se pot asocia cele doua medicamente, iar administrarea se poate face oricand raportat la momentul mesei. Nu abuzati asociindu-le, vedeti c ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
halena cu se poate trata?
Cu ce se paote trata halena? ...
↳ Buna ziua! Depinde in primul rand de cauze! Daca stomatologul nu descopera nicio carie sau problema gingivala, mergeti la specialistul ORL. Daca nic ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...