Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » GASTROZEPIN

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - GASTROZEPIN

Prospect - GASTROZEPIN


NU comercializăm GASTROZEPIN!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: GASTROZEPIN    DCI:


  Produs complementar recomandat


43.95lei
Vezi detalii

Indicatii terapeutice: Forme cronice si acute ale ulcerului gastric si duodenal, gastrita, stomac iritat hiperacid, afectiuni ale stomacului cauzate de medicamente, sindrom Zollinger-Ellison.

Dozare: Dimineata si seara pe cale orala cate 50 mg cu putin lichid, aproximativ cu 1/2 ora inaintea meselor. Se recomanda ca durata tratamentului sa fie de cel putin 4 saptamani.

Forma de prezentare: Tablete 25 mg de diclorhidrat de pirenzepina/tableta.

Actiune terapeutica: Gastrozepin este un agent inhibitor specific al secretiei gastrice indicat in terapia ulcerului gastric, duodenal si a gastritei, fiind un agent de blocare gastroselectiv al receptorilor muscarinici ai acetilcolinei care actioneaza direct asupra celulelor din mucoasa gastrica.

Actiunea inhibitoare pronuntata asupra secretiei bazale si a celei stimulate a acidului clorhidric si a pepsinogenului duce la o micsorare a activitatii peptice totale. Astfel, durerile se calmeaza si se accelereaza vindecarea ulcerului gastric si a ulcerului duodenal. Administrata in doze terapeutice, Gastrozepin nu prezinta efecte secundare anticolinergice.

Efecte secundare: In urma tratamentului cu Gastrozepin poate sa creasca uneori pofta de mancare. In doze ridicate, dar mai ales la inceputul tratamentului, poate sa apara, in mod izolat, senzatia de uscaciune a gurii si usoare tulburari de acomodare.

Contraindicatii: Intrucat datorita selectivitatii preparatului nu se observa efecte secundare anticolinergice, nu exista contraindicatii. La administrarea de doze deosebit de ridicate, se recomanda insa o supraveghere corespunzatoare la pacientii cu glaucom si hipertrofie de prostata. Atentie: Cu toate ca nu exista indicatii asupra unei actiuni teratogene pentru Gastrozepin, chiar si in doze ridicate, se recomanda, totusi, ca preparatul sa nu fie folosit in primele trei luni ale sarcinii.

Conditii de pastrare: Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius.

Producator: Boehringer Ingelheim


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...