Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Dulcolax®

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Dulcolax®

Prospect - Dulcolax®


NU comercializăm Dulcolax®!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Dulcolax®    DCI: BISACODYLUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii : Recomandat pacientilor care sufera de constipatie.
Compozitie

1 drajeu gastro-rezistent contine 5 mg bisacodil

Excipienti:

drajeuri: lactoza, amidon de porumb, glycerol, stearat de magneziu, zaharoza, talc, acacia, dioxid de titan, eudragit L 100 si S 100, dibutilftalat, polietilen glycol, oxid galben de fier, ceara alba de albine, ceara de carnauba, serlac.

Utilizare

Administrarea DULCOLAX se va face numai sub supraveghere medicala, in pregatirea procedurilor diagnostice, pre- si post operatoriu, ca si in toate cazurile care necesita facilitarea evacuarii.

Doze si Mod de Administrare

Daca nu exista prescriptie medicala, urmatoarele doze sunt recomandate:

Constipatie:
Adulti si copii peste 10 ani: 1-2 drajeuri (5-10mg)
Copii intre 4-10 ani: 1 drajeu (5mg)

Copii sub 4 ani:
Se recomanda supozitoarele pediatrice (pentru copii). Pentru ca evacuarea sa se produca in dimineata urmatoare, drajeurile se vor administra seara. Se vor inghiti intregi cu un lichid adecvat. Nu se vor administra impreuna cu lapte sau cu antiacide.

In pregatirea procedurilor diagnostice si preoperatoriu
La utilizarea DULCOLAX-ului in vederea pregatirii pacientului pentru examinarea radiografica a abdomeenului sau preoperator, se va combina administrarea drajeurilor cu aceea a supozitoarelor, in scopul realizarii unei evacuari complete la nivelul intestinului. Dozajul recomandat pentru adulti este de doua pana la patru drajeuri, administrate seara inainte de culcare si de un supozitor, aplicat intarectal, in dimineata urmatoare. In cazul copiilor de 4 ani sau mai mari , se recomanda un drajeu seara si un supozitor pentru copii in dimineata urmatoare.

Contraindicatii
DULCOLAX este contraindicat pacientilor cu ileus, obstructie intestinala, abdomen acut chirurgical ( sindrom abdominal acut chirurgical) inclusive apendicite, tulburari inflamatorii acute intestinale si in deshidratari severe. Este de asemenea contraindicat la pacienti cu hipersensibilitate cunoscuta la bisacodil sau la oricare dintre componentii produsului.

Avertismente si precautii speciale
Ca in cazul tuturor laxativelor, DULCOLAX nu trebuie administrat zilnic, perioade indelungate de timp. Daca este necesara administrarea zilnica de laxative, atunci trebuie investigata cauza constipatiei. Administrarea excesiva perioade indelungate poate produce un dezechilibru hidroelectrolitic si hipokaliemie, si chiar poate favoriza reinstalarea constipatiei acute. Au fost raportate ametelisi/sau sincope la pacienti tratati cu DULCOLAX. Detaliile mentionate un aceste cazuri sugereaza faptul ca evenimentele pot fi correlate cu sincopa produsa de defecatie ( sau cu sincopa atribuita eforturilor din timpul defecatiei), sau cu raspunsul vasomotor la durerile abdominale datorate constipatiei, situatii care fac necesara administrarea de laxative acestor pacienti, dar nu in mod special a DULCOLAX-ului.

Nu se va administra DULCOLAX copiilor fara avizul medicului.

Interactiuni
Administrarea concomitenta a diureticelor sau a adrenocorticoizilor poate mari riscul dezechilibrului electrolytic, daca se folosesc doze marite de DULCOLAX. Dezechilibrul electrolytic poate produce o sensibilitate crescuta la glicozidele carditonice.

Sarcina si alaptarea
Experienta indelungata nu a demonstrat aparitia efectelor neplacute sau a afectiunilor pe durata sarcinii. Cu toate acestea, ca toate celelalte medicamente, DULCOLAX trebuie administrat numai cu recomandarea medicului pe durata sarcinii. Nu s-a stability daca bisacodilul trece sau nu in laptele matern. De aceea, nu se recomanda alaptarea in timpul tratamentului cu DULCOLAX.

Efecte adverse
Este posibil ca in timpul utilizarii de DULCOLAX sa apara un discomfort abdominal, inclusive crampe si dureri abdominale. S-a semnalat si diaree. In cazul administrarii de DULCOLAX, s-au mai raportat reactii alergice, inclusive cazuri isolate de angioedem si de reactii anafilactice.

Supradozaj

Simptome:
Administrarea de doze mari poate produce scaune lichide (diaree) , crampe abdominale si o pierdere de potasiu si de alti electroliti, semnificativa clinic. Supradozajul cronic cu DULCOLAX poate produce diaree cronica, dureri abdominale, hipokaliemie, hiperaldosteronism secundar si calculi renali. Asociate abuzului cronic de laxative au mai fost descries: lezarea tubilor renali, alcaloza metabolica si slabiciune musculara, secundara hipokaliemiei.

Terapie:
Producerea vomismentelor sau lavajul gastric pot micsora sau impiedica absorbtia drajeurilor de DULCOLAX dupa inghitire. Poate fi necesara inlocuirea lichidelor si corectarea dezechilibrului electrolytic. Acest lucru este deosebit de important la batrani si tineri. Poate fi utila administrarea de antispastice.

Proprietati farmacologice

Bisacodilul este un laxativ cu actiune locala, din clasa derivatilor de difenilmetan. Fiind un laxativ neabsorbabil , menit sa elimine lichidul din tractul intestinal (laxativ stimulant), DULCOLAX, dupa hidroliza in intestinal gros, stimuleaza peristaltismul colonului si induce acumulare de apa si de electroliti in lumenul colonului.

Prezentare

Drajeuri (enterosolubile) 5 mg

Boehringer Ingelheim International GmbH

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Combinatie Casinovita U cu Carbodigest
Am 52 ani si la intrarea in menopauza mi s-a declansat sindromul de colon iritabil cu predominanta ...
Despre Linex Forte
Buna ziua. Sunt Denisa și am 17 ani. De o lună jumătate am făcut o constipaț ...
Bebe
Am o bebelusa alăptata la san de o luna jumătate, de 2 zile nu a avut scaun. Ar Trebuii sa ...
↳ Buna ziua! Nu va alarmati inca, incercati sa va hidratati dumneavoastra mai bine si eventual sa beti niste ceaiuri usor laxative (musetel), care pot ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
LAXACUTIV
Va rog sa-mi spuneti in cat timp o pastila de LAXACUTIN isi face efectul. De regula aceste medicame ...
↳ Buna ziua! De regula astfel de laxative se adminsitreaza seara inainte de culcare iar efectul se produce dimineata, dupa aproximativ 10 ore. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Laxative cu senna in sarcina
Se poate administra sena in sarcina..? ...
↳ Buna ziua! Nu, produsele pe baza de senna nu sunt indicate in sarcina. Incercati sa includeti in dieta fructe cu efect laxativ (struguri,pere,prune, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Anticonceptionale si laxative
Buna ziua, ciocolax reduce efectul anticonceptionalelor? (Anticonceptionale Yasmin). ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa BISACODYLUM?
Alte medicamnete care au BISACODYLUM:
- Mediolax 5 mg drajeuri gastrorezistente
- Laxamag Supozitoare
- LAXADIN
- DULCOLAX® , supozitor

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...