Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


mutatie


modificare permanenta si transmisibila (celulelor fiice si, eventual, generatiilor viitoare) a structurii si, implicit, a functiei unei gene. Mutatia cromozomiala reprezinta orice modificare numerica sau structurala a cromozomilor din unele sau din toate celulele unui organism;
mutatia indusa este provocata artificial prin intermediul mutagenilor;
mutatia în genele structurale altereaza structura si functia unei gene structurale si duce la aparitia unei noi alele. Mutatiile sunt evenimente rare si pot aparea spontan sau pot fi induse de agentii mutageni. Daca mutatia apare la celulele sexuale în dezvoltare (gameti), poate fi ereditara. Mutatiile din celelalte celule (mutatii somatice) nu sunt mostenite

Alti termeni medicali: Antimutagen, Auxotrof, cod genetic, distrofie musculara, factorul V Leiden, hibridizare in situ cu markeri fluorescenti, hiperandrogenism, hiperplazie suprarenaliana congenitala, homozigot, Insertie in mutatie, insomnie familiala fatala, Inversare, K-ras, Muatie, Mutagen, mutant, mutatie, oncogene, sfat genetic, zona muta auscultatonu,Prospecte medicamente (pentru mutatie)


Prospect Orkambi
Orkambi este un medicament utilizat pentru tratamentul fibrozei chistice la pacienti cu varsta de 12 ani si peste care prezinta o mutatie genetica numita mutatia F508del.
Prospect Kaftrio
Kaftrio este un medicament utilizat in tratamentul pacientilor in varsta de 12 ani si peste cu fibroza chistica, o boala ereditara care are efecte severe asupra plamanilor, sistemului digestiv si altor organe.
Prospect Ayvakyt
Ayvakyt este un medicament impotriva cancerului care se utilizeaza in tratamentul tumorii stromale gastrointestinale (GIST), un cancer care afecteaza stomacul si intestinul, care nu poate fi indepartata chirurgical si care s-a extins la alte parti ale organismului.
Prospect Piqray
Piqray este un medicament impotriva cancerului utilizat ca tratament pentru femei aflate in postmenopauza si barbati cu cancer mamar (de san) care este avansat local sau care s-a extins la alte parti ale organismului.
Prospect Symkevi
Symkevi este un medicament folosit in tratamentul fibrozei chistice la pacienti in varsta de 12 ani si peste.
Prospect Mektovi
Mektovi este un medicament pentru tratarea melanomului (un cancer al pielii) care s-a raspandit sau care nu poate fi inlaturat chirurgical.
Prospect Gefitinib Mylan
Gefitinib Mylan este un medicament impotriva cancerului, utilizat pentru tratarea adultilor cu cancer bronhopulmonar altul decat cu celule mici, avansat loco-regional sau metastazat (cand celulele canceroase s-au raspandit de la locul initial la alte parti ale organismului).
Prospect Braftovi
Braftovi este un medicament pentru tratarea melanomului (un cancer al pielii) care s-a raspandit sau care nu poate fi inlaturat pe cale chirurgicala.
Prospect Rydapt
Rydapt este un medicament impotriva cancerului care se utilizeaza pentru tratarea adultilor nou diagnosticati cu leucemie granulocitara acuta (LGA), un tip de cancer al celulelor albe.
Prospect Rubraca
Rubraca este un medicament impotriva cancerului pentru femei adulte cu cancere de grad mare ale ovarelor, ale trompelor uterine (tuburile care fac legatura intre ovare si uter) si ale peritoneului (membrana care captuseste abdomenul).
Prospect Mvasi
Mvasi este un medicament impotriva cancerului, care se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu urmatoarele tipuri de cancer: colon, san.
Prospect Venclyxto
Venclyxto este un medicament utilizat pentru tratarea unui tip de cancer al sangelui numit leucemie limfocitara cronica (LLC), atunci cand alte tratamente au esuat sau sunt inadecvate.
Prospect Imatinib medac
Imatinib medac este un medicament anticanceros care contine substanta activa imatinib.
Prospect Cotellic
Cotellic este un medicament anticanceros utilizat in tratamentul adultilor cu melanom (un tip de cancer de piele) care s-a extins la alte parti ale organismului sau care nu poate fi indepartat chirurgical.
Prospect Tagrisso
Tagrisso este un medicament impotriva cancerului utilizat in tratamentul adultilor cu un anumit tip de cancer pulmonar, denumit cancer pulmonar, altul decat cu celule mici (NSCLC).
Prospect Zydelig
Zydelig este un medicament anticanceros care se utilizeaza pentru tratamentul a doua forme de cancer al sangelui: leucemie limfocitara cronica (un cancer al unui tip de globule albe, numite limfocite B) si limfom folicular (care face parte din alta categorie de cancere care afecteaza limfocitele B).
Prospect Giotrif comprimate
Giotrif se utilizeaza pentru tratarea unui tip de cancer pulmonar cunoscut sub numele de neoplasm bronho-pulmonar altul decat cel cu celule mici.
Prospect Imbruvica capsule 140 mg
Imbruvica este un medicament anticanceros care se utilizeaza pentru tratamentul a doua forme de cancer al sangelui: leucemie limfocitara cronica si limfom cu celule de manta.
Prospect Cometriq
Cometriq este un medicament pentru tratarea cancerului, care contine substanta activa cabozantinib.
Prospect Lynparza capsule 50 mg
Lynparza este un medicament antineoplazic utilizat pentru tratamentul de „intretinere” la pacientele adulte cu carcinom ovarian seros epitelial de grad inalt, inclusiv cu neoplazie de trompa uterina si neoplazie peritoneala.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Îngrijirea sarcini
Îngrijirea sarcini

Nu am găsit elevit 1ci elevit 2 are ceva dacă le iau pe aces ... Buna ziua! Elevit 2 este pentru trimestrul 2 al sarcinii. Avand in ve ...Sfatul farmcistului 4 zile întârziere a menstruatiei
4 zile întârziere a menstruatiei

Pot face un test de sarcina la 4 zile de întârziere a menstruatiei pen ... Buna ziua! Da, testele actuale dau rezultatul corect si din prima zi ...


Sfatul farmcistului Septilin in alaptare
Septilin in alaptare

Pot lua septilin daca alaptez? ... Buna ziua! Puteti lua Septilin sirop, care se poate administra si la ...


Sfatul farmcistului Secretie maronie
Secretie maronie

Buna seara,sunt la menopauza de 7 ani ,,am din cand in cand o scurgere ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o preblema la nivelul uterului. Este ...