Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Suprane 100% lichid pentru vapori de inhalat

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Suprane 100% lichid pentru vapori de inhalat

Prospect - Suprane 100% lichid pentru vapori de inhalat


NU comercializăm Suprane 100% lichid pentru vapori de inhalat!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Suprane 100% lichid pentru vapori de inhalat    DCI: DESFLURANUM


  Produs complementar recomandat
Suprane contine desfluran. Suprane este un anestezic general folosit in chirurgie.
Suprane 100% lichid pentru vapori de inhalat
Desfluran

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le
poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Suprane si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Suprane
3. Cum sa utilizati Suprane
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Suprane
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Suprane si pentru ce se utilizeaza
Suprane contine desfluran. Suprane este un anestezic general folosit in chirurgie. Este un anestezic inhalator (vi se va da ca vapori pe care sa ii respirati). Respirarea in vaporii de desfluran va va produce un somn adanc, fara durere. De asemenea mentine un somn adanc, fara durere (anestezie generala) in timpul caruia puteti fi operat. La adulti, Suprane este folosit pentru inductia si mentinerea anesteziei. La sugari si copii este folosit doar pentru mentinerea anesteziei.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Suprane
Nu utilizati Suprane:
- daca sunteti alergic la desfluran sau la alte anestezice inhalatorii ca izofluran, sevofluran, halotan, enfluran.
- daca exista motive medicale pentru care nu trebuie sa vi se administreze un anestezic general
- daca dumneavoastra sau o ruda se sange aveti o stare numita hipertermie maligna. Hipertermia maligna este atunci cand apare brusc o temperatura mare in timpul sau imediat dupa operatia in care vi s-a administrat anestezic prin inhalatie.
Nu trebuie sa vi se administreze Suprane pentru a incepe (induce) anestezia daca :
- aveti un risc de boala a arterelor coronare. Boala arterelor coronare este atunci cand vasele de sange din muschiul inimii nu aduc suficient sange si oxigen.
- medicul considera ca efectele secundare posibile ale Suprane nu sunt de dorit, precum :
- cresterea pulsului
- cresterea tensiunii
Daca oricare din cele de mai sus vi se aplica, va rugam sa spuneti medicului, chirurgului sau anestezistului inainte de a fi tratat cu acest medicament.
Atentionari si precautii
Medicul dumneavoastra va avea o grija deosebita cand va va administra Suprane
- daca aveti o tumora la creier
- daca dupa o anestezie anterioara cu Suprane ati avut probleme neexplicate la ficat, incluzand :
- icter (ingalbenirea pielii si a albului ochilor)
- febra
- tesut hepatic mort (necroza). Aceasta a fost fatal in unele cazuri.
- daca aveti prea mult zahar in sange (diabet). Suprane poate sa creasca nivelul de glucoza din sange in timpul anesteziei.
- sunteti gravida sau alaptati sau cand acest medicament este folosit pentru anestezia obstetricala (nastere) (vedeti de asemenea capitolul numit „Sarcina si alaptarea”).
Este posibil ca medicul sa va administreze mai putin Suprane daca:
- aveti un volum redus de sange (hipovolemie)
- aveti tensiunea mica (hipotensiune)
- sunteti slabit (debilitate)
Medicul poate decide sa nu utilizeze Suprane daca aveti:
- ciroza (boala a ficatului de la alcool)
- hepatita virala (o boala a ficatului cauzata de un virus)
- alte feluri de boala a ficatului
In acest caz medicul poate sa foloseasca un alt fel de anestezic.
Durere dupa operatie
Va veti reveni repede din anestezia cu Suprane. Daca se asteapta sa aveti dureri dupa operatie, medicul va va da medicamente pentru durere. Medicul poate sa vi le dea la finalul operatiei sau cand va reveniti dupa operatie. Medicul trebuie sa aiba grija deosebita daca in trecut vi s-a mai administrat anestezic inhalator, in special daca s-a repetat intr-un interval mic de timp (utilizare repetata). Suprane poate cauza hipertermie maligna (atunci cand apare o temperatura a corpului periculos de mare in timpul sau imediat supa operatie). Medicul se va asigura ca alimentarea cu sange a muschiului inimii nu este afectata in timpul tratamentului. Informatii speciale pentru tratamentul copiilor
- foarte rar Suprane poate sa produca probleme la ritmul inimii la copii. Aceasta poate rezulta in deces in perioada imediat dupa operatie. Aceste probleme sunt observate la copii care sufera de o boala a nervilor si muschilor (boala neuromusculara), in special boala numita „distrofia musculara Duchenne”. In aproape toate aceste cazuri a fost aministrat in acelasi timp un relaxant muscular numit suxametoniu.
- copiii sub 12 ani nu trebuie sa primeasca Suprane pentru a porni (induce) anestezia. Aceasta din cauza ca urilizarea Suprane in acest fel poate cauza mai multe reactii adverse precum:
- tuse
- tinerea respiratiei
- oprirea respiratiei (apnee)
- spasm muscular al corzilor vocale (laringe) numit laringospasm
- cresterea secretiilor din caile aeriene
- copiii sub 6 ani nu trebuie sa primeasca Suprane pentru mentinerea anesteziei daca nu sunt intubati. Intubarea este atunci cand este plasat un tub in caile aeriene pentru a ajuta respiratia. Daca oricare din cele de mai sus vi se aplica dumneavoastra sau copilului dumneavoastra, spuneti medicului, asistentei sau farmacistului. Poate fi nevoie sa fiti examinat cu atentie si tratamentul sa fie schimbat.
Suprane impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Trebuie sa aveti grija deosebita daca de asemenea luati oricare din urmatoarele medicamente:
- relaxanti musculari (de exemplu suxametoniu, pancuroniu, atracuriu, vecuroniu): aceste medicamente sunt folosite in timpul anesteziei generale pentru a va relaxa muschii. Anestezistul poate fi nevoit sa ajusteze doza acestor medicamente.
- opioide (de exemplu fentanil, morfina, remifentanil): acesta sunt medicamente puternice impotriva durerii si sunt des utilizate in timpul anesteziei generale.
- benzodiazepine (de exemplu midazolam, diazepam, nitrazepam): acestea sunt medicamente sedative, care au un efect calmant. Sunt utilizate atunci cand sunteti nervos, de exemplu inainte de operatie.
- protaxid de azot: acesta este un medicament utilizat in timpul anesteziei generale , care provoaca somnul si usureaza durerea.
Suprane impreuna cu alimente si bauturi
Suprane este un medicament folosit sa va adoarma si sa va tina adormit ca sa puteti fi operat. Trebuie sa intrebati medicul, chirurgul sau anestezistul daca si cand puteti manca sau bea dupa ce va treziti.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a vi se administra acest medicament.
Nu ar trebui sa vi se administreze Suprane daca sunteti gravida sau daca alaptati.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje dupa operatie daca vi s-a administrat Suprane. Administrarea unui anestezic poate sa va influenteze atentia. Aceasta poate sa va afecteze capacitatea de a indeplini sarcinile normale. Nu trebuie sa conduceti si nu trebuie sa folositi utilaje timp de 24 de ore dupa operatie.

3. Cum sa utilizati Suprane
Suprane va va fi administrat de catre anestezist. Anestezistul va decide cat de mult aveti nevoie si cand aveti nevoie. Doza va varia conform varstei dumneavoastra, greutatii si a felului operatiei. Anestezistul va va verifica tensiunea si pulsul in timpul anesteziei. Aceasta il va ajuta sa modifice doza cand este necesar. Suprane este produs din desfluran lichid intr-un vaporizator. Este posibil sa primiti Suprane prin doua cai: este posibil sa vi se injecteze un alt anestezic cre sa va adoarma inainte de a primi Suprane pe masca.
Acesta este cea mai comuna cale de a primi Suprane. Sau poate sa vi se ceara sa respirati vaporii de desfluran prin masca ca sa adormiti. Veti adormi repede si usor. Aceasta este o cale mai putin comuna pentru a primi Suprane. Dupa operatie anestezistul se va opri din administrarea de Suprane. Va veti trezi in cateva minute.
Daca primiti mai mult Suprane decat trebuie
Daca vi se administreaza prea mult Suprane medicamentul va fi oprit. Vi se va da oxigen pur. Tensiunea si functia inimii vor fi verificate cu atentie in timp ce va reveniti.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Majoritatea reactiilor adverse sunt usoare sau moderate si de scurta durata, dar pot exista unele reactii adverse grave.
Urmatoarele reactii adverse pot sa apara in timpul tratamentului. Evaluarea reactiilor adverse se bazeaza pe urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10):
- greata (senzatie de rau) si voma (stare de rau). Acestea au aparut in timpul inductie si mentinerii anesteziei cu Suprane.
Frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100):
- gat inflamat (faringita)
- tinerea respiratiei. Aceasta a aparut in timpul inductie si mentinerii anesteziei cu Suprane.
- durere de cap
- inflamatia pleoapelor (conjunctivita)
- batai neregulate ale inimii (aritmie nodala)
- bataie lenta a inimii (bradicardie)
- bataie rapida a inimii (tahicardie)
- tensiune mare (hipertensiune)
- oprirea respiratiei (apnee); tuse; producerea de saliva in exces (hipersecretie salivara). Acestea au aparut in timpul inductiei si mentinerii anesteziei cu Suprane.
- cresterea nivelului sanguin al unei enzime numita creatinfosfokinaza
- electrocardiograma anormala (EKG anormal)
Mai putin frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 1000):
- neliniste (agitatie)
- ameteala
- infarct (infarct miocardic)
- lipsa de sange la muschiul inimii (ischemie miocardica)
- batai neregulate ale inimii (aritmie)
- marirea vaselor de sange (vasodilatatie)
- cand corpului ii lipseste o cantitate suficienta de oxigen (hipoxie). Aceasta a aparut in timpul inductiei si mentinerii anesteziei cu Suprane.
- dureri musculare (mialgie)
Cu frecventa necunoscuta (nu poate fi estimat din datele disponibile):
- tulburare a inchegarii sangelui (coagulopatie)
- nivele crescute ale potasiului (hiperkaliemie)
- nivele scazute ale potasiului (hipokaliemie)
- cand organismul produce prea mult acid (acidoza metabolica)
- convulsii (atac epileptic)
- ingalbenirea ochilor (icter ocular)
- cand inima nu mai bate (stop cardiac)
- o tulburare a conducerii bataii inimii (torsade des pointes)
- cand doua camere ale inimii nu mai lucreaza (esec ventricular)
- cand doua camere ale inimii nu lucreaza bine (hipokinezie ventriculara)
- tensiune foarte mare (hipertensiune maligna)
- sangerare (hemoragie)
- tensiune mica (hipotensiune)
- cand tesuturile nu primesc suficient sange (soc)
- oprirea respiratiei (stop respirator)
- cand respiratia nu asigura suficient oxigen organismului (insuficienta respiratorie/stres respirator)
- spasm brusc al cailor aeriene (bronhospasm)
- tuse cu sange (hemoptizie)
- inflamarea brusca a pancreasului (pancreatita acuta)
- durere in burta (algie abdominala)
- tesut hepatic mort (necroza hepatica)
- inflamatia ficatului (hepatita citolitica)
- cand fierea nu curge bine (colestaza)
- ingalbenirea pielii si a ochilor (icter)
- functie anormala a ficatului (functie hepatica anormala)
- tulburare a ficatului
- eruptie (urticare)
- roseata (eritem)
- o boala a muschilor (rabdomioliza)
- hipertermie maligna. Aceasta este atunci cand apare brusc o temperatura periculos de mare in timpul sau imediat dupa operatie. Simptomele includ:
- prea mult dioxid de carbon in sange (hipercapnie)
- muschi incordati (rigiditate)
- cresterea batailor inimii (tahicardie)
- cresterea numarului de respiratii (tahipnee)
- pielea colorata in albastru (cianoza)
- batai neregulate ale inimii (aritmie)
- cresterea sau scaderea tensiunii
- febra
- slabiciune (astenie)
- stare generala de rau (indispozitie)
- schimbari ale traseului inimii (schimbare ST-T in electrocardiograma)
- schimbari ale traseului inimii (inversia undei T in electrocardiograma)
- cresterea enzimelor ficatului (cresterea aminotransferazei, cresterea aspartat aminotransferaza)
- inchegare anormala a sangelui (test de coagulare anormal)
- nivelul amoniacului crescut
Urmatoarele reactii adverse au aparut dupa administrarea accidentala de Suprane la alte persoane decat pacienti:
- ameteala
- durere de cap severa (migrena)
- bataile inimii rapide si neregulate (tahiaritmie)
- cand simti bataile inimii (palpitatii)
- arsura a ochilor
- orbire temporara (orbire tranzitorie)
- tulburare a creierului (encefalopatie)
- ulcer al albului ochiului (keratita ulcerativa)
- ochi rosii (hiperemie oculara)
- probleme de vedere (acuitate vizuala redusa)
- iritatie a ochilor
- durere a ochilor
- oboseala (astenie)
- senzatie de arsura a pielii
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Suprane
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original.
A se pastra in pozitie verticala, cu capacul inchis etans.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Suprane
Substanta activa este desfluran. Nu exista alte componente
Cum arata Suprane si continutul ambalajului
Suprane se prezinta sub forma de lichid limpede si incolor.
Este ambalat in:
Cutie cu 6 flacoane din sticla bruna, de clasa hidrolitica III, cu capacitatea de 250 ml, prevazute cu sistem de inchidere cu valva, garnitura si dop din PEJD sau copolimer de etilen-propilena (EPDM); fiecare flacon contine cate 240 ml lichid pentru vapori de inhalat.
Cutie cu 6 flacoane din aluminiu acoperite in interior cu film din rasina epoxifenolica, prevazute cu sistem de inchidere cu valva, garnitura si dop; fiecare flacon contine cate 240 ml lichid pentru vapori de inhalat.
Acest prospect a fost revizuit in august 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Durere la penetrare
Buna ziua! Am o problema de natura sexuala de vreo 2 ani si anume o durere puternica cand vine vorba ...
Cu ce pot inlocui Citrolin?
Buna ziua, am o problema cu limba, am capatat o limba grografica si mi s a sugerat sa folosesc Citro ...
Dureri insistente de gat și de ureche
Buna ziua!as dori sa știu ce pot face cu aceasta durere de gat Pe partea dreapta cu ureche cu ...
↳ Buna ziua! Cereti in farmacie o solutie otica in compozitia careia sa se regaseasca un anestezic local si un antibiotic (de exemplu Otis T) si incerc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastile pentru durere de ureche in alaptare
Buna seara, Am tras curent si am o durere foarte mare in partea stanga, ma doare urechea, maseaua ...
↳ Buna ziua! Puteti lua ceva pe baza de ibuprofen (gen Nurofen) si paracetamol (dar acesta nu este eficient in inflamatie). Puteti plica picaturi pent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Crema anestezica
Buna seara, pot folosi crema anestezica inainte de epilarea inghinala cu ceara daca sunt insarcinat ...
↳ Buna ziua! Puteti folisi crema dar numai in regiunea inghinala, cu 30 de minute ianinte de epilare. Nu o aplicati pe o suprafata mare de piele, pentr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
crema anestezica
Buna ziua, Ce crema pot folosi pentru anestezierea locului unde urmeaza sa ma epilez cu ce ...
↳ Buna ziua! Va recomand crema No Scream, pe baza de benzocaina. Se aplica in strat gros cu 30-45 de minute inainte de epilare. Functioneaza, am testat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...