Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SMOFlipid 200 g/1000 ml emulsie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SMOFlipid 200 g/1000 ml emulsie perfuzabila

Prospect - SMOFlipid 200 g/1000 ml emulsie perfuzabila


NU comercializăm SMOFlipid 200 g/1000 ml emulsie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SMOFlipid 200 g/1000 ml emulsie perfuzabila    DCI: COMBINATII (LIPIDE)


  Produs complementar recomandat
SMOFlipid este un preparat destinat nutritiei parenterale care contine patru lipide (grasimi) diferite: ulei de soia, trigliceride cu lant mediu, ulei de masline si ulei de peste care este bogat in acizi grasi omega-3.
SMOFlipid 200 g/1000 ml emulsie perfuzabila
Ulei de soia rafinat/Trigliceride cu lant mediu/Ulei de masline rafinat/
Ulei de peste purificat bogat in acizi omega-3

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este SMOFlipid si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati SMOFlipid
3. Cum sa utilizati SMOFlipid
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza SMOFlipid
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este SMOFlipid si pentru ce se utilizeaza
SMOFlipid contine patru lipide (grasimi) diferite: ulei de soia, trigliceride cu lant mediu, ulei de masline si ulei de peste care este bogat in acizi grasi omega-3. Lichidul este un amestec de grasimi si apa, numit “emulsie lipidica ”.
Aceasta actioneaza furnizand organismului dumneavoastra energie si acizi grasi.
Aceasta este introdus in organismul dumneavoastra prin picurare sau cu ajutorul unei pompe de perfuzie. Personalul medical va va administra SMOFlipid atunci cand alte forme de hranire nu sunt suficient de bune sau nu au avut rezultate.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati SMOFlipid
Nu utilizati SMOFlipid
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la ulei de soia rafinat sau la arahide, la trigliceride cu lant mediu, la ulei de masline rafinat, la ulei de peste purificat bogat in acizi omega-3 sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- daca:
- aveti prea multe grasimi in sange (“hiperlipidemie severa”)
- aveti afectiuni grave ale rinichilor sau ficatului
- aveti probleme de coagulare a sangelui ( “tulburari de coagulare”)
- sunteti in soc
- aveti lichid in plamani (“edem pulmonar acut”), prea mult lichid in organism (“hiperhidratare”) sau aveti insuficienta cardiaca (cauzata de prea mult lichid in rganism)
- sunteti intr-o situatie clinica instabila, de exemplu imediat dupa un traumatism grav, infarct miocardic acut, accident vascular cerebral, cheaguri de sange (tromboza), acidoza metabolica (o tulburare metabolica care consta in prezenta unei cantitati mari de acid in sange) sau diabet zaharat netratat, intoxicatii si deshidratare.
Daca va aflati in una dintre situatiile de mai sus, nu luati SMOFlipid. Informati fara intarziere personalul medical care urmeaza sa va administreze acest tratament.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati SMOFlipid, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Verificati, impreuna cu medicul dumneavoastra sau cu asistenta medicala, inainte sa primiti acest medicament, daca:
- aveti o problema constand in concentratii plasmatice mari ale lipidelor, deoarece organismul dumneavoastra nu poate utiliza grasimile in mod corespunzator (denumita “tulburare a metabolismului lipidic”).
Verificati impreuna cu medicul dumneavoastra sau cu asistenta medicala daca acest medicament este administrat copilului dumneavoastra nou-nascut si daca copilul are:
- prea mult dintr-o substanta numita “bilirubina” (hiperbilirubinemie), in sangele sau
- o presiune prea mare in plamani (hipertensiune pulmonara).
Daca copilul dumneavoastra nou-nascut primeste SMOFlipid pe termen lung, medicul va face teste de sange pentru a constata cum actioneaza medicamentul.
Reactii alergice
Daca prezentati o reactie alergica cand primiti SMOFlipid, administrarea medicamentului trebuie oprita imediat. Spuneti medicului sau asistentei medicale imediat, daca prezentati oricare din urmatoarele simptome in timp ce primiti perfuzia:
- febra (temperatura mare)
- frisoane
- eruptie cutanata
- dificultate la respiratie.
SMOFlipid impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
In special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent medicamente folosite pentru a impiedica coagularea sangelui, cum sunt warfarina sau heparina.
SMOFlipid contine, in mod natural, vitamina K1, care poate influenta warfarina. Totusi, cantitatea de vitamina K1 continuta de SMOFlipid este atat de mica, incat astfel de probleme sunt putin probabile.
Heparina administrata in doze clinice poate determina, initial, concentratii sanguine mai mari ale acizilor grasi, ca urmare a eliberarii acizilor grasi din tesuturi in sange si, apoi, acizii grasi sunt indepartati din sangele dumneavoastra in cantitate mica (clearance al trigliceridelor scazut).
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu se stie daca administrarea SMOFlipid in timpul sarcinii sau a alaptarii este sigura. Daca trebuie sa fiti hranita direct in vena atunci cand sunteti gravida sau alaptati, medicul dumneavoastra va va administra SMOFlipid numai dupa o evaluare atenta. Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau al personalului medical inainte de a luat orice medicament, daca sunteti gravida sau alaptati.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu este relevant, deoarece medicamentul este administrat in spital.
SMOFlipid contine ulei de soia. Daca aveti alergie la arahide sau soia nu utilizati acest medicament.

3. Cum sa utilizati SMOFlipid
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. SMOFlipid este introdus in sangele dumneavoastra prin picurare sau cu ajutorul unei pompe de perfuzie. Medicul dumneavoastra va decide doza, in functie de greutatea dumneavoastra corporala si de capacitatea dumneavoastra de a utiliza cantitatea de grasimi perfuzata.
Pentru medici si personalul medical, a se vedea pct. “Mod de administrare” de la sfarsitul acestui prospect, pentru mai multe detalii privind dozele si administrarea.
Daca utilizati mai mult SMOFlipid decat trebuie
In cazul cand vi se administreaza o doza de SMOFlipid prea mare, exista riscul sa primiti mai multe grasimi decat poate utiliza corpul dumneavoastra. Aceasta este denumita “sindrom de supraincarcare grasa”. Vezi pct. 4, Reactii adverse posibile, pentru mai multe informatii.
Daca uitati sa utilizati SMOFlipid
Anun?a?i medicul sau asistenta medicala daca s-a omis administrarea unei doze.
Daca incetati sa utilizati SMOFlipid
Medicul va decide durata tratamentului.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, SMOFlipid poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Sindromul de supraincarcare grasa
Acesta poate aparea atunci cand corpul dumneavoastra are probleme in utilizarea grasimilor, deoarece ati primit prea mult SMOFlipid. Acesta poate aparea si din cauza unei schimbari bruste a starii dumneavoastre (cum sunt probleme la nivelul rinichilor sau infectie). Sindromul de supraincarcare grasa este caracterizat prin concentratii crescute ale grasimilor in sange (hiperlipidemie), febra, mai multe grasimi in tesuturi decat normal (infiltratie grasa) si tulburari la nivelul diferitelor organe si coma. Toate simptomelor dispar, de obicei, la oprirea perfuziei.
Frecvente (apar la mai mult de 1 din 100 persoane):
- crestere usoara a temperaturii corporale
Mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 persoane):
- frisoane
- lipsa apetitului alimentar
- senzatie de rau (greata)
- stare de rau (varsaturi)
Rare (apar la mai putin de 1 din 1000 persoane):
- reactii alergice (de exemplu, temperatura mare, umflaturi, scaderea tensiunii arteriale, eruptie cutanata, roseata, durere de cap)
- senzatie de cald si rece
- paloare
- piele si mucoase colorate in albastrui (deoarece sangele contine prea putin oxigen)
- durere la nivelul gatului, spatelui, oaselor si lombelor
- presiunea sangelui crescuta (hipertensiune arteriala) sau presiunea sangelui scazuta (hipotensiune arteriala)
- scurtarea respiratiei
Foarte rare (apar la mai putin de 10000 persoane)
- erectie prelungita si convulsiva, la barbati
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza SMOFlipid
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe flacon/punga dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25şC, in ambalajul original. A nu se congela.
Nu utilizati acest medicament daca observati ca ambalajul este deteriorat. Utilizati numai daca solutia este alba si omogena. Numai pentru o singura administrare. Orice cantitatea neutilizata trebuie aruncata. A nu se reutiliza. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine SMOFlipid
Substantele active sunt ulei de soia rafinat, trigliceride cu lant mediu, ulei de masline rafinat, ulei de peste purificat bogat in acizi omega-3.
Fiecare 1000 ml emulsie perfuzabila contin: Ulei de soia rafinat 60 g Trigliceride cu lant mediu 60 g Ulei de masline rafinat 50 g Ulei de peste purificat bogat in acizi omega-3 30 g Continut energic total: 8,4 MJ/l (= 2000 kcal/l) pH: aproximativ 8
Osmolalitate: aproximativ 380 mosmol/kg
Celelalte componente sunt: glicerol, lecitina din ou, dl-?-Tocoferol, apa pentru preparate injectabile, hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului la aproximativ 8), oleat de sodiu si nitrogen.
Cum arata SMOFlipid si continutul ambalajului
SMOFlipid se prezinta sub forma de emulsie alba, omogena.
Este disponibil in:
Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora continand 100 ml emulsie perfuzabila
Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora continand 250 ml emulsie perfuzabila
Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora continand 500 ml emulsie perfuzabila
Cutie cu 10 pungi de tip Excel continand 100 ml emulsie perfuzabila
Cutie cu 10 pungi de tip Excel continand 250 ml emulsie perfuzabila
Cutie cu 12 pungi de tip Excel continand 500 ml emulsie perfuzabila
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost revizuit in Ianuarie 2014.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Hranire dificila cu lapte matern
Buna ziua, Bebelusul meu refuza laptele matern.Initial am crezut ca are o problema legata de alim ...
↳ Buna ziua! Incercati sa eliminati anumite alimente (preponderent lactatele) din alimentatia dumneavoastra, beti ceai de fenicul si anason si puteti, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Bebe are colici, ce picaturi ii dau?
Buna ziua. Bebelina, in varsta de 1 luna si 2 saptamani are colici. I am adminitrat pana acum,cu suc ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa inlocuiti Co-Lactase cu Colief si sa adaugati un siropel anti-reflux, cate 2 ml dupa fiecare hranire, se numeste Refalgin. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lapte praf si varsaturi la bebelus de 4 saptamani
Bună ziua. Am un bebe de 4 săptămâni care vomita și este agitat după masa. ...
↳ Buna ziua! Sa nu-i schimbati prea frecvent laptele praf, poate puteti merge pe o combinate de lapte cu si fara lactoza. Mai bine mamanca mai putin si ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hranire
Buna seara, Bebelusul meu, in varsta de 2 luni,de aproximativ 2 saptamani, nu mai mananca la fel ...
↳ Buna ziua! Probabil ca are colici, incepeti sa-i administrati un preparat anticolici (Colief, Espumisan). Dati-i mese mai dese si reduse cantitativ, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII (LIPIDE)?
Alte medicamnete care au COMBINATII (LIPIDE):
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Omegaven emulsie perfuzabila
- INTRALIPID 30%
- INTRALIPID 10% si 20%

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...