Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Sanador Sinus 500 mg/30 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Sanador Sinus 500 mg/30 mg comprimate filmate

Prospect - Sanador Sinus 500 mg/30 mg comprimate filmate


NU comercializăm Sanador Sinus 500 mg/30 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Sanador Sinus 500 mg/30 mg comprimate filmate    DCI: COMBINATII


  Produs complementar recomandat


13.95lei
Vezi detalii

Sanador Sinus este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate usoara-moderata (de exemplu cefalee, dureri in gat, dureri sinusale), al starilor febrile, congestiei mucoasei nazale si hipersecretiei nazale.

Sanador Sinus 500 mg/30 mg comprimate filmate
Paracetamol/clorhidrat de pseudoefedrina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Daca dupa 3 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Sanador Sinus si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Sanador Sinus
3. Cum sa utilizati Sanador Sinus
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Sanador Sinus
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Sanador Sinus si pentru ce se utilizeaza
Sanador Sinus este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate usoara-moderata (de exemplu cefalee, dureri in gat, dureri sinusale), al starilor febrile, congestiei mucoasei nazale si hipersecretiei nazale.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Sanador Sinus
Nu utilizati Sanador Sinus:
- daca sunteti alergic la paracetamol si pseudoefedrina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca aveti insuficienta hepatica sau insuficienta renala;
- daca prezentati insuficienta cardiaca decompensata severa;
- daca aveti tensiune arteriala mare sau afectiuni coronariene severe;
- daca utilizati un medicament antidepresiv care contine inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO)
Atentionari si precautii
Inainte sa luati utilizati Sanador Sinus, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Pentru a evita riscul unui supradozaj, se recomanda a nu se asocia cu alte preparate care contin paracetamol. Afectiunile hepatice existente cresc riscul afectarii hepatice datorate paracetamolului. Se recomanda prudenta in cazul administrarii paracetamolului la pacientii cu boli hepatice severe. Se recomanda evitarea consumului de bauturi alcoolice in timpul tratamentului. Riscul supradozajului este mai mare la pacientii cu ciroza hepatica nonalcoolica. In eventualitatea unui supradozaj, se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului chiar daca este asimptomatic, din cauza riscului intarziat de afectare hepatica severa. Se impun precautii in caz de insuficienta renala severa (in cazul tratamentului de lunga durata cu doze mari, vezi pct. 4.2). Se recomanda monitorizarea functiilor hepatice in tratamentul de lunga durata si cu doze mari la pacientii cu leziuni hepatice preexistente.
Pacientii trebuie sa solicite sfatul medicului daca durerile de cap devin persistente.
De asemenea, pacientii trebuie sa solicite sfatul medicului daca sufera de artrite moderate si necesita tratament zilnic cu analgezice.
Se impune precautie daca aveti hipertiroidie, hipertensiune usoara pana la moderata, diabet zaharat, boli de inima, hipertensiune intraoculara, hipertrofie de prostata sau sensibilitate la anumite substante, de exemplu fenilefrina si efedrina (substante simpatomimetice).
Utilizarea la varstnici
Pacientii varstnici pot fi deosebit de sensibili la pseudoefedrina si pot avea insomnii sau halucinatii.
Sportivi
Sportivii de performanta trebuie avertizati ca substanta activa clorhidrat de pseudoefedrina poate determina pozitivarea testelor antidoping.
Sanador Sinus impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Consumul cronic de alcool etilic creste riscul afectarii hepatice in cazul administrarii de doze mari sau a tratamentului prelungit cu paracetamol.
Sanador Sinus impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Nu se recomanda asocierea cu alte medicamente care contin paracetamol.
Efectele altor medicamente asupra paracetamolului
Administrarea in asociere a paracetamolului cu medicamente inductoare ale unor sisteme enzimatice hepatice, de exemplu anumite hipnotice si medicamente antiepileptice (printre altele glutetimida, fenobarbital, fenitoina, carbamazepina) si cu rifampicina, poate determina tulburari hepatice. Consumul cronic de alcool etilic creste riscul afectarii hepatice in cazul administrarii de doze mari sau a tratamentului prelungit cu paracetamol.
In cazul administrarii in asociere cu medicamente care conduc la incetinirea evacuarii gastrice, de exemplu propantelina, absorbtia poate fi incetinita si debutul efectului paracetamolului poate fi intarziat. Colestiramina scade absorbtia paracetamolului, daca se administreaza in prima ora de la ingestia de paracetamol.
Absorbtia paracetamolului este accelerata de metoclopramida si domperidona.
Administrarea in asociere pe termen lung a paracetamolui cu AINS (in principal acid acetilsalicilic) in doza mare creste riscul de aparitie a nefropatiei analgezice si a altor reactii adverse la nivel renal. Asocierea paracetamolui cu salicilati trebuie administrata pe termen scurt; diflunisalul creste cu 50% concentratia plasmatica a paracetamolului si creste astfel riscul hepatotoxicitatii acestuia.
Contraceptivele orale pot creste clearance-ul paracetamolului. De aceea, in timpul tratamentului trebuie utilizata o metoda contraceptiva eficace si sigura.
In cazul administrarii in asociere a paracetamolului cu zidovudina a fost raportata o crestere a riscului de aparitie a neutropeniei si hepatotoxicitatii. Prin urmare, acest medicament trebuie administrat in asociere cu zidovudina numai dupa o evaluare atenta a raportului risc/beneficiu. Probenecidul determina o scadere de aproximativ doua ori a clearance-ului paracetamolului prin inhibarea conjugarii acestuia cu acidul glucuronic. Trebuie avuta in vedere scaderea dozei de paracetamol in cazul tratamentului in asociere cu probenecid.
Efectele paracetamolului asupra altor medicamente
In cazul administrarii cronice in asociere a warfarinei sau derivatilor cumarinici cu paracetamol in doze mari (peste 2 g pe zi), a fost raportata o crestere a efectului anticoagulant, cu manifestari hemoragice. Prin urmare, este de preferat sa se monitorizeze timpul de protrombina. Acest lucru nu este necesar in cazul tratamentului ocazional sau celui cronic cu doze mici de paracetamol. In cazul administrarii in asociere a paracetamolului cu lamotrigina, s-a raportat reducerea eficacitatii lamotriginei, datorita cresterii clearance-ului sau hepatic. Cand se administreaza paracetamol in asociere cu cloramfenicol, poate aparea o incetinire a excretiei acestuia, asociata cu cresterea toxicitatii.
Interferente cu testele serologice
Pot sa apara valori fals scazute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o crestere falsa a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic.
Cresterea timpului de protrombina si a valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei si
transaminazelor serice evidentiaza afectarea toxica hepatica.
In cazul administrarii concomitente, pseudoefedrina poate intensifica/creste efectele:
- salbutamol; acest lucru poate determina batai neregulate sau rapide ale inimii . Totusi, aceasta crestere a efectului salbutamolului nu va impiedica sa utilizati un salbutamol cu administrare inhalatorie (un medicament care contine un bronhodilatator de tip stimulent adrenergic, sub forma de aerosoli, la doza prescrisa);
- antidepresive, inclusiv inhibitori MAO.
- alte medicamente care contin fenilefrina si efedrina sau alte substante simpatomimetice, cum sunt cele continute de decongestionantele nazale (de exemplu, picaturi nazale).
In cazul administrarii concomitente, pseudoefedrina poate reduce efectele:
- medicamentelor antihipertensive cum sunt: guanetidina, metildopa, beta blocante
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Datele provenite din utilizarea paracetamolului la femeile gravide sunt limitate.
Studiile la om si la animale nu au identificat niciun risc asupra sarcinii sau dezvoltarii embriofetale. Studiile epidemiologice din timpul sarcinii nu au aratat aparitia efectelor teratogene si fetotoxice datorate paracetamolului in dozele recomandate.
Ca masura de precautie, este de preferat sa se evite utilizarea paracetamolului in timpul sarcinii. Oricum, ca si pentru alte medicamente, se recomanda prudenta in administrarea paracetamolului in primul trimestru de sarcina.
Alaptarea
La om, paracetamolul se excreta in lapte, dar la doze terapeutice nu este de asteptat aparitia de efecte la nounascuti/sugari
alaptati.
Fertilitatea
Studiile de toxicitate nonclinica au evidentiat efecte toxice asupra functiei de reproducere.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati Sanador Sinus
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicamentul se administreaza pe cale orala.
Adulti (inclusiv varstnici) si adolescenti peste 12 ani:
Doza recomandata este de 2 comprimate filmate Sanador Sinus de maxim 3 ori pe zi, la nevoie, pentru ameliorarea simptomelor. Intervalul minim intre administrari este de 4 ore.
Nu se vor administra mai mult de 3 doze in 24 de ore.
Daca utilizati mai mult Sanador Sinus decat trebuie
Daca ati luat mai mult paracetamol decat v-a fost recomantat, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Ingestia unei doze mai mari decat doza recomandata poate provoca greata, varsaturi si o lipsa a poftei de mancare. Depasirea dozei maxime zilnice, chiar si o singura data, poate cauza afectarea ficatului. Solicitati imediat sfatul medicului. In astfel de cazuri nu apare starea de pierdere a cunostintei.
Afectarea ficatului poate deveni ireversibila in cazul intarzierii interventiei asistentei medicale.
Daca uitati sa utilizati Sanador Sinus
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o imediat ce va aduceti aminte, cu exceptia cazului in care se apropie timpul pentru doza urmatoare. In acest caz, nu mai luati doza uitata si luati urmatoarea doza conform schemei de tratament.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane)
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane)
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane)
Urmatoarele reactii adverse pot sa apara dupa utilizarea de paracetamol:
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane)
Reactii alergice cum sunt eruptiile trecatoare pe piele, urticarie (pete rosii pe piele) si febra.
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane)
Anumite tulburari ale sangelui (anemie hemolitica si hematom inexplicabil (purpura trombocitopenica))
Tratamentul pe termen lung poate provoca rar tulburari foarte grave de sange, cu febra brusca, dureri severe in gat si ulceratii la nivelul gurii (agranulocitoza)).
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane)
Dupa un tratament pe termen lung si dupa utilizarea unor doze mari pot aparea inflamatii ale rinichilor (nefrita).
Administrarea zilnica in doze unice de 7,5 grame de paracetamol pe zi, sau utilizarea pe termen lung a 3-4 grame de paracetamol pe zi, poate provoca leziuni la nivelul ficatului.
Posibile reactii adverse la pseudoefedrina:
Acestea sunt reactii adverse grave si este posibil sa aveti nevoie de asistenta medicala de urgenta. Adresativa medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse:
- insomnie, rareori halucinatii si alte tipuri de stimulare ale sistemului nervos central;
- efecte cardiace (de exemplu, batai rapide ale inimii).
- cresteri ale tensiunii arteriale chiar si in caz de hipertensiune arteriala controlata prin tratament - efecte la nivelul pielii (de exemplu eruptie pe piele, urticarie, mancarime).
- retentie de urina, in special la pacientii cu hipertrofie de prostata.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Sanador Sinus
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 250 C, in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa
aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Sanador Sinus
Substantele active sunt: paracetamol si clorhidrat de pseudoefedrina. Fiecare comprimat filmat ontine paracetamol 500 mg si clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg.
Celelalte componente sunt: nucleu-celuloza microcristalina PH 102, Polivinilpirolidona K 30, amidonglicolat de sodiu tip A, talc, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film-Opadry II white 85F18422, alcool polivinilic partial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), macrogol / PEG 3350, talc.
Cum arata Sanador Sinus si continutul ambalajului
Se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare alba, forma oblonga, cu linie mediana pe una din fete.
Linia mediana nu este destinata ruperii comprimatului.
Este disponibil in cutii cu 2 blistere din PVC/Al a cate 6 comprimate filmate sau cutii cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
SC Laropharm SRL Sos. Alexandriei nr.145 A, Bragadiru, Ilfov, Romania
Acest prospect a fost revizuit in Decembrie 2014.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pt.cefalee partea stanga,durere de cap si ochiul stang+ lacrimare excesiva.Ce mi recomandati?
Pt.cefalee partea stanga,durere de cap si ochiul stang+ lacrimare excesiva.Ce mi recomandati? ...
Tulburare obsesiv-compulsiva la adolescent
Buna ziua, fiul meu are 15 ani si de 1 an are un diagnostic psihiatric de TOC pe fond de anxietate ...
↳ Buna ziua! Puteti incerca urmatoarea combinatie de remedii: Aspen, cate 2 picaturi intr-un pahar cu apa, din care se bea de 4 ori pe parcursul unei z ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Algocalmin in combinatie cu antidepresive
Buna ziua , am nevoie de ajutor cu un sfat in legatura cu combinarea medicamentelor. Urmez un tratam ...
↳ Buna ziua! Sertralina, substanta activa ind Serlift este mentionata la interactiuni cu algocalminul, de aceea utilizarea acestuia se poate face cu pr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ce recomandati pentru migrena vestibulara
Rog pentru diag Migrena vestibulara Cefalee vasculara Vertij pozitional benign Polimialgie reu ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati timp de minim 2 luni cate 2 capsule de Neurotonic (una dimineata, a doua la pranz sau nu mai tarziu de ora 17). Acest ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pt. Cefalee clauster, ajuta acest medicament?
Un tratament va rog pt cefalee clauster ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...