Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » PHOXILIUM 1,2 mmol/l fosfat solutie pentru hemodializa si hemofiltrare

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - PHOXILIUM 1,2 mmol/l fosfat solutie pentru hemodializa si hemofiltrare

Prospect - PHOXILIUM 1,2 mmol/l fosfat solutie pentru hemodializa si hemofiltrare


NU comercializăm PHOXILIUM 1,2 mmol/l fosfat solutie pentru hemodializa si hemofiltrare!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: PHOXILIUM 1,2 mmol/l fosfat solutie pentru hemodializa si hemofiltrare    DCI: COMBINATII


  Produs complementar recomandat
Phoxilium face parte din grupul solutiilor de hemofiltrare; contine clorura de calciu dihidrat, clorura de magneziu hexahidrat, clorura de sodiu, bicarbonat de sodiu, clorura de potasiu, fosfat disodic dihidrat.
PHOXILIUM 1,2 mmol/l fosfat solutie pentru hemodializa si hemofiltrare
Clorura de calciu dihidrat, clorura de magneziu hexahidrat, clorura de sodiu, bicarbonat de sodiu, clorura de potasiu, fosfat disodic dihidrat

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Phoxilium si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Phoxilium
3. Cum sa utilizati Phoxilium
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Phoxilium
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE PHOXILIUM SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Phoxilium face parte din grupul solutiilor de hemofiltrare; contine clorura de calciu dihidrat, clorura de magneziu hexahidrat, clorura de sodiu, bicarbonat de sodiu, clorura de potasiu, fosfat disodic dihidrat. Phoxilium este utilizat in spitale in tratamentele de terapie intensiva, pentru a corecta dezechilibrul chimic al sangelui, determinat de insuficienta renala. Tratamentele, utilizand terapia de substitutie renala continua, sunt concepute pentru a indeparta reziduurile acumulate in sange, atunci cand rinichii nu functioneaza. Solutia Phoxilium este utilizata in special pentru tratamentul pacientilor in stare critica, cu insuficienta renala acuta, si care prezinta:
- o concentratie normala de potasiu in sange (potasemie normala) sau
- o concentratie normala sau mica de fosfat in sange (fosfatemie normala sau hipofosfatemie).

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA VI SE ADMINISTREZE PHOXILIUM
Nu utilizati Phoxilium la pacientii care prezinta oricare dintre urmatoarele trei tulburari:
- o concentratie mare de potasiu in sange (hiperpotasemie)
- o concentratie mare de bicarbonat in sange (alcaloza metabolica)
- o concentratie mare de fosfat in sange (hiperfosfatemie)
Nu utilizati hemodializa sau hemofiltrarea in niciunul dintre urmatoarele trei cazuri:
- cand hemofiltrarea nu poate corecta simptomele determinate de o concentratie mare de uree in sange (simptome de uremie) si care sunt rezultatul insuficientei renale cu hipercatabolism marcat (un proces anormal de crescut de descompunere a substantelor)
- presiune arteriala insuficienta la nivelul locului de acces la vasul de sange
- coagulare redusa a sangelui (anticoagulare sistemica), daca exista un risc mare de sangerare.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Phoxilium adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Inainte de tratament si in timpul acestuia va vor fi efectuate analize ale sangelui, de exemplu va va fi verificat echilibrul acido-bazic si concentratiile de saruri (electroliti) in sange. Phoxilium impreuna cu alte medicamente
S puneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente. Acest lucru este necesar, deoarece concentratia altor medicamente se poate reduce in timpul tratamentului cu Phoxilium. Medicul dumneavoastra va stabili daca trebuie efectuate modificari ale dozelor medicamentelor. In mod special, spuneti-i medicului dumneavoastra daca utilizati oricare dintre urmatoarele:
Vitamina D si medicamente care contin calciu, deoarece acestea pot creste riscul unei concentratii mari de calciu in sange (hipercalcemie).
Bicarbonat de sodiu, deoarece acesta poate creste riscul prezentei de bicarbonat in exces in sange (alcaloza metabolica).
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Phoxilium nu va avea niciun efect asupra capacitatii dumneavoastra de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI PHOXILIUM
Phoxilium este un medicament care trebuie utilizat in spitale si trebuie administrat doar de catre personalul medical. Volumul de Phoxilium utilizat si, ca urmare, doza, va depinde de starea dumneavoastra. Doza recomandata va fi stabilita de catre medicul care va trateaza. Phoxilium poate fi administrat direct in circulatia sanguina (intravenos) sau prin intermediul hemodializei, caz in care solutia curge de o parte a membranei de dializa, in timp ce sangele curge de cealalta parte. Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala. Discutati cu medicul, cu farmacistul sau cu asistenta medicala daca nu sunteti sigur.
Pentru instructiuni de utilizare, va rugam sa cititi punctul „Urmatoarele informatii sunt destinate numai profesionistilor din domeniul sanatatii”.
Daca utilizati mai mult Phoxilium decat trebuie
Phoxilium este un medicament care trebuie utilizat in spitale si trebuie administrat doar de catre personalul medical, iar balanta hidrica si compozitia chimica a sangelui va vor fi supravegheate cu atentie.
Ca urmare, este putin probabil sa utilizati mai mult Phoxilium decat trebuie.
In eventualitatea putin probabila de aparitie a supradozajului, medicul dumneavoastra va lua masurile corective necesare si va va modifica doza.
Supradozajul poate avea ca efecte o supraincarcare cu lichide in cazul in care suferiti de insuficienta renala si poate duce la consecinte severe, cum sunt insuficienta cardiaca congestiva sau tulburari ale compozitiei chimice a sangelui.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Sunt posibile urmatoarele trei reactii adverse, legate de utilizarea Phoxilium:
- un volum anormal de mare sau mic de apa in corp (hipervolemie sau hipovolemie)
- modificari ale concentratiilor sarurilor din sange (tulburari electrolitice) si
- cresterea concentratiei de bicarbonat in plasma (alcaloza metabolica).
De asemenea, exista unele reactii adverse care pot fi determinate de procedura de hemodializa si hemofiltrare, cum sunt:
- greata, varsaturi, crampe musculare si tensiune arteriala mica (hipotensiune arteriala).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected] Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA PHOXILIUM
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi intre +4°C si +30°C. A nu se pastra la frigider sau congela.
A nu se utiliza acest medicament daca solutia este tulbure sau daca folia protectoare este deteriorata. Toate sigiliile trebuie sa fie intacte.
Nu aruncati nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Phoxilium.
Substantele active continute, inainte si dupa amestecare (reconstituire), sunt prezentate mai jos. Substante active inainte de amestecare:
1000 ml solutie din compartimentul mic (A) contin:
Clorura de calciu dihidrat 3,68 g
Clorura de magneziu hexahidrat 2,44 g
1000 ml solutie din compartimentul mare (B) contin:
Clorura de sodiu 6,44 g
Bicarbonat de sodiu 2,92 g
Clorura de potasiu 0,314 g
Fosfat disodic dihidrat 0,225 g
Substante active dupa amestecare:
Solutiile din compartimentele A (250 ml) si B (4750 ml) sunt amestecate pentru a rezulta o solutie reconstituita (5000 ml) a carei compozitie este urmatoarea: mmol/l
Calciu Ca2+ 1,25 Magneziu Mg2+ 0,6 Sodiu Na+ 140 Clorura Cl- 115,9 Hidrogenofosfat HPO4 2- 1,2 Bicarbonat HCO3 – 30 Potasiu K+ 4 Osmolaritate teoretica: 293 mOsm/l Celelalte componente sunt:
- dioxid de carbon (pentru ajustarea pH-ului)
- acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului) si
- apa pentru preparate injectabile
Cum arata Phoxilium si continutul ambalajului
Phoxilium este o solutie pentru hemodializa si hemofiltrare disponibila intr-o punga cu doua compartimente. Solutia finala reconstituita se obtine dupa ruperea clemei de sigilare si amestecarea celor doua solutii. Solutia reconstituita este limpede si incolora. Fiecare punga (A+B) contine 5000 ml de solutie pentru hemodializa si hemofiltrare. Punga este ambalata intr-o folie protectoare fabricata din film transparent.
Fiecare cutie contine doua pungi si un prospect.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Republica Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie: Phoxilium Ungaria: Phoxil
Acest prospect a fost revizuit in Mai 2014.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...