Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila

Prospect - Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila


NU comercializăm Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila    DCI: NORADRENALINUM


  Produs complementar recomandat


7.45lei
Vezi detalii

Noradrenalina solutie perfuzabila este un medicament care apartine unui grup de agenti adrenergici si dopaminergiciin indicat in tratamentul continuu al urgentelor hipotensive in care se impune cresterea dozelor de noradrenalina.
Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila
Noradrenalina

Denumita Noradrenalina solutie perfuzabila in acest prospect.
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este Noradrenalina solutie perfuzabila si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Noradrenalina solutie perfuzabila
3. Cum sa utilizati Noradrenalina solutie perfuzabila
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Noradrenalina solutie perfuzabila
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Noradrenalina solutie perfuzabila si pentru ce se utilizeaza
Noradrenalina solutie perfuzabila este un medicament care apartine unui grup de agenti adrenergici si dopaminergici. Noradrenalina solutie perfuzabila este indicata la adultii cu greutatea mai mare de 50 kg, in tratamentul continuu al urgentelor hipotensive in care se impune cresterea dozelor de noradrenalina. Acest medicament este destinat exclusiv adultilor.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Noradrenalina solutie perfuzabila
Nu utilizati Noradrenalina solutie perfuzabila:
- prin administrare prin canula periferica si/sau vena periferica.
- daca sunteti alergic la noradrenalina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Noradrenalina solutie perfuzabila, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale:
- daca aveti o disfunctie ventriculara stanga majora (o afectiune a inimii),
- daca ati avut recent infarct miocardic (atac de cord),
- daca aveti tulburari de ritm al inimii (inima dumneavoastra bate prea repede, prea incet sau neregulat),
- daca aveti hipertiroidie (glanda dumneavoastra tiroida este prea activa) sau diabet zaharat,
- daca sunteti hipotensiv (aveti tensiune arteriala mica) din cauza hipovolemiei (volum mic de sange),
- daca aveti angina pectorala sau orice blocaj vascular la nivelul membrelor sau abdomenului (dificultate acuta pentru sange sa circule normal).
In timpul perfuziei cu noradrenalina, medicul dumneavoastra va va verifica in mod continuu tensiunea arteriala, frecventa cardiaca (ritmul inimii) si locul de perfuzare.
In cazurile in care este necesara administrarea noradrenalinei in acelasi timp in care se administreaza sange total sau plasma, acestea din urma vor fi administrate printr-o perfuzie separata.

Copii si adolescenti
Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila este indicata numai adultilor.
Noradrenalina solutie perfuzabila impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente, cum sunt:
- anumite anestezice sub forma de gaz (halogen),
- anumite antidepresive (imipramina, serotoninergice-adrenergice, cum sunt venlafaxina sau duloxetina, inhibitori ai monoaminoxidazei, cum sunt moclobemida sau fenelzina),
- linezolid (un antibiotic),
- albastru de metilen.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Daca sunteti gravida medicul dumneavoastra va decide daca vi se va administra Noradrenalina solutie perfuzabila, deoarece noradrenalina poate dauna copilului nenascut. Nu exista date disponibile referitoare la utilizarea noradrenalinei in timpul alaptarii. Noradrenalina solutie perfuzabila contine sodiu Acest medicament contine sodiu 177,3 mg la un flacon de 50 ml. Acest lucru trebuie avut in vedere de catre pacientii care urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.

3. Cum sa utilizati Noradrenalina solutie perfuzabila
Noradrenalina solutie perfuzabila vi se va administra in spital de catre un medic sau o asistenta medicala. Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila nu trebuie diluata inaintea utilizarii: este o solutie gata de utilizare, intr-un flacon de 50 ml. Noradrenalina solutie perfuzabila va fi administrata prin perfuzie intravenoasa (in vena), exclusiv printr-un cateter venos central. Se va utiliza un dispozitiv automat de injectare.
Doza de Noradrenalina solutie perfuzabila va depinde de afectiunea dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va sti care este cea mai buna doza de utilizat.
Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila nu trebuie utilizata pentru initierea tratamentului vasopresor. Poate fi luata in considerare pentru utilizare la pacientii care urmeaza o terapie deja stabilita cu noradrenalina si in cazul carora se confirma clinic faptul ca se impune cresterea dozelor, astfel ca tratamentul cu Noradrenalina 0,25 mg/ml poate fi initiat la un debit de 2 ml/ora. Doza va fi ajustata utilizand dispozitivul automat de injectare in conformitate cu raspunsul la tratament, avand ca scop stabilirea unei tensiuni arteriale normale. Locul perfuziei trebuie verificat frecvent. Pentru o singura administrare. Eliminati orice continut neutilizat. Daca utilizati mai mult Noradrenalina solutie perfuzabila decat trebuie In caz de supradozaj, se pot observa urmatoarele simptome: vasoconstrictie cutanata (vasele de sange devin mai inguste), escare (ulceratii la nivelul pielii), colaps circulator (oprirea circulatiei) si hipertensiune (tensiune arteriala mare). In caz de reactii adverse asociate unui supradozaj, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Se recomanda scaderea dozei, daca este posibil.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
S-au raportat urmatoarele reactii adverse:
- Anxietate,
- Durere de cap, tremor,
- Glaucom acut,
- Tahicardie (batai rapide ale inimii), bradicardie (batai lente ale inimii), aritmie (batai neregulate ale inimii), palpitatii, crestere a contractilitatii muschiului cardiac, insuficienta cardiaca acuta (inima nu mai pompeaza suficient sange organismului),
- Hipertensiune arteriala (tensiune arteriala mare) si hipoxie tisulara (scaderea alimentarii cu oxigen la nivelul anumitor organe), senzatie de frig si paloare la nivelul membrelor si fetei,
- Insuficienta sau dificultate respiratorie, dispnee (respiratie dificila),
- Varsaturi,
- Retentie de urina,
- Local: posibilitate de iritatie si necroza (leziuni celulare, cauzand moartea celulelor de la nivelul tesutului) la nivelul locului de injectare.
Administrarea continua a vasopresorului pentru mentinerea tensiunii arteriale, dar in absenta refacerii volumului de sange poate duce la aparitia urmatoarelor simptome:
- Vasoconstrictie periferica si viscerala severe
- Scadere a fluxului sanguin renal
- Scadere a productiei de urina
- Hipoxie
- Crestere a nivelului de acid lactic din sange
In caz de hipersensibilitate sau supradozaj, se pot produce mai frecvent urmatoarele reactii adverse: hipertensiune arteriala (tensiune arteriala mare), fotofobie (intoleranta anormala la perceperea vizuala a luminii), durere la nivel retrosternal (durere in piept), durere faringiana (durere in gat), paloare, transpiratie intensa si varsaturi.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare: Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected]. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Noradrenalina solutie perfuzabila
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta flaconului si pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Dupa deschidere, medicamentul trebuie utilizat imediat.
A nu se pastra la temperaturi peste 25°C. A se pastra flaconul in cutie pentru a fi protejat de lumina. Nu utilizati acest medicament daca solutia este mai inchisa la culoare decat usor galbuie sau roz sau daca contine precipitat. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Noradrenalina solutie perfuzabila:
Substanta activa este tartratul de noradrenalina (norepinefrina).
Fiecare ml de solutie perfuzabila contine tartrat de noradrenalina 0,5 mg, echivalent cu noradrenalina baza 0,25 mg. Fiecare flacon de 50 ml contine tartrat de noradrenalina 25 mg, echivalent cu noradrenalina 12,5 mg.
Celelalte componente sunt: clorura de sodiu, edetat disodic dihidrat, acid clorhidric sau hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului) si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Noradrenalina solutie perfuzabila si continutul ambalajului:
Solutie perfuzabila Solutie limpede, incolora pana la slab galbuie, ambalata intr-un flacon din sticla incolora cu capacitatea de 50 ml.
Ambalaje cu 1, 10 si 25 flacoane.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Noradis 0,25mg/ml solutie perfuzabila
Acest prospect a fost revizuit in septembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Menopauza
Buna, sunt hipotensiva, la menopauza si iau Euthyrox de 100. Ce pot lua pentru a reusi sa slabesc? m ...
Întârzierea menstruatiei
Buna ziua, de la vârsta de 12 ani am avut probleme cu menstruația, am avut mereu dereglat. La v ...
↳ Buna ziua! Cat ati alaptat era normal sa nu aveti menstruatie! Este posibil sa aveti niste dereglari hormonale, cel mai bine ar fi sa ajungeti la un ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Medicatia hipotensiva
Daca iau aceste capsule mai iau si medicamentele pt.tensiune. Multumesc. ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa nu aduceti modificari tratamentului pentru tensiune fara acordul medicului cardiolog! Paducelul din compozitia capsulelor B ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa NORADRENALINUM?
Alte medicamnete care au NORADRENALINUM:
- Noradrenalina Amdipharm 1 mg/ml
- Mykronor 10 micrograme/ml solutie injectabila/perfuzabila

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...