Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Naratriptan Mylan 2,5 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Naratriptan Mylan 2,5 mg comprimate filmate

Prospect - Naratriptan Mylan 2,5 mg comprimate filmate


NU comercializăm Naratriptan Mylan 2,5 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Naratriptan Mylan 2,5 mg comprimate filmate    DCI: NARATRIPTANUM


Acest medicament contine substanta activa naratriptan (clorhidrat).
Naratriptan Mylan 2,5 mg comprimate filmate
Naratriptan

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este Naratriptan Mylan si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Naratriptan Mylan
3. Cum sa utilizati Naratriptan Mylan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Naratriptan Mylan
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Naratriptan Mylan si pentru ce se utilizeaza
Acest medicament contine substanta activa naratriptan (clorhidrat). Naratriptan face parte din grupul de medicamente numite agonisti ai receptorilor 5-HT1 (cunoscute si sub numele de triptani) care sunt utilizate pentru tratamentul episoadelor de migrene. O migrena determina episoade de durere de cap, uneori cu greata sau alte simptome cum ar fi sensibilitatea la lumina sau zgomot la unii pacienti. Simptomele migrenei pot fi determinate de dilatarea temporara a vaselor de sange de la nivelul capului. Se considera ca naratriptanul reduce dilatarea acestor vase de sange. Acest lucru ajuta la disparitia durerii de cap si amelioreaza celelalte simptome ale episodului de migrena, cum este starea sau senzatia de rau (greata sau varsaturi) si sensibilitatea la lumina sau zgomote. Naratriptan Mylan nu trebuie utilizat daca migrena nu a fost diagnosticata.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Naratriptan Mylan
Nu luati Naratriptan Mylan
- daca sunteti alergic la naratriptan sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)
- daca aveti probleme cu inima cum sunt ingustarea arterelor (boala cardiaca ischemica) sau durere in piept (angina pectorala)
- daca ati avut vreodata vreun infarct miocardic
- daca aveti probleme de circulatie la nivelul picioarelor care determina dureri de tipul crampelor cand mergeti (boala arteriala periferica)
- daca ati avut un accident vascular cerebral in trecut sau ati avut simptomele unui accident vascular cerebral care au durat o perioada scurta de timp si dupa care v-ati revenit complet (atac ischemic tranzitor)
- daca aveti probleme grave cu ficatul sau rinichii
- daca aveti tensiune arteriala crescuta (hipertensiune arteriala). Puteti lua Naratriptan Mylan daca tensiunea dumneavoastra arteriala este usor crescuta si este tratata.
- daca deja luati medicamente care contin ergotamina sau medicamente asemanatoare cum este metisergid (pentru tratamentul migrenei) sau oricare triptan sau agonist al receptorilor 5-HT.
Atentionari si precautii
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament daca:
Aveti factori de risc suplimentari pentru boala de inima, de exemplu daca sunteti un mare fumator, utilizati inlocuitori de nicotina, daca sunteti un barbat cu varsta peste 40 de ani sau o femeie care a trecut de menopauza.
Sunteti alergic la alte medicamente numite sulfonamide (care pot include unele antibiotice si unele medicamente care elimina apa din organism (diuretice)).
Naratriptan nu trebuie utilizat pentru tratamentul formelor neobi?nuite de migrena determinate de tulburari la nivelul creierului sau ochilor (de exemplu migrena de tip hemiplegic, bazilar sau oftalmoplegic).
In timpul tratamentului
Acest medicament poate cauza durere sau senzatie de constrictie la nivelul pieptului sau gatului dupa administrare. Daca aceste simptome nu dispar repede, spuneti imediat medicului dumneavoastra. In cazuri foarte rare, persoanele au avut afectiuni grave ale inimii dupa ce au luat naratriptan, chiar daca nu aveau niciun semn de boala de inima inainte.
Daca e nevoie sa luati Naratriptan Mylan prea des- discutati cu medicul dumneavoastra, deoarece acest lucru va poate agrava durerile de cap.
Naratriptan Mylan impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau e posibil sa luati orice alte medicamente. Acestea includ si medicamentele eliberate fara prescriptie medicala sau orice medicament din plante si suplimentele de dieta cum sunt vitaminele, fierul sau calciu. In special, spuneti medicului daca utilizati:
Alte medicamente pentru migrena-inclusiv orice triptan sau agonist al receptorilor 5-HT1 (cum este sumatriptan), orice medicament ce contine ergotamina sau derivati de ergotamina (de exemplu metisergid), Nu luati Naratriptan Mylan in acelasi timp cu aceste medicamente. Opriti administrarea acestor medicamente cu cel putin 24 de ore inainte de a lua naratriptan.
Antidepresive inclusiv ISRS (de exemplu citalopram, fluoxetina, fluvoxamina, paroxetina, sertralina) sau SNRI (de exemplu reboxetina, venlafaxina)
Medicamente din plante ce contin sunatoare
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa aveti un copil, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua Naratriptan Mylan. Exista date limitate referitoare la siguranta administrarii de naratriptan la femeile gravide, pana in prezent nu a fost observata o crestere a riscului de aparitie a unor defecte la nastere. Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa nu luati naratriptan cat timp sunteti
gravida. Nu va alaptati copilul timp de 24 de ore dupa ce ati luat naratriptan. Laptele matern trebuie eliminat in aceasta perioada.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Puteti avea somnolenta, ameteli sau alte simptome inrudite datorate fie migrenei fie utilizarii acestor comprimate. Daca aceste simptome apar, nu conduceti masini si nu folositi utilaje. Naratriptan Mylan contine lactoza
Aceste comprimate contin lactoza. Daca vi s-a spus de catre medicul dumneavoastra ca aveti intoleranta la anumite zaharuri, cum este lactoza, contactati medicul dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Naratriptan Mylan
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Inghititi comprimatul intreg cu un pahar cu apa
Luati acest medicament cat mai repede posibil dupa debutul episodului de migrena. Cu toate acestea, il puteti lua oricand in timpul episodului.
Acest medicament nu trebuie utilizat pentru a preveni episodul de migrena.
Adulti- luati un comprimat de 2,5 mg. Daca prima doza v-a ajutat dar durerea de cap a reaparut, puteti lua o a doua doza dupa patru ore, daca nu aveti probleme cu ficatul sau rinichii. Nu luati o a doua doza daca prima nu a avut nici un efect. Doza maxima este de doua comprimate de Naratriptan Mylan 2,5 mg in 24 de ore. Utilizarea la copii si adolescenti(cu varsta sub 18 ani)
Naratriptan Mylan nu este recomandat la copii si adolescenti.
Varstnici (cu varsta peste 65 ani)
Nu este recomandata utilizarea Naratriptan Mylan.
Pacienti cu probleme ale rinichilor sau ficatului
Daca aveti probleme usoare sau moderate cu rinichii sau ficatul, nu luati mai mult de un comprimat in 24 de ore.
Daca ati luat mai mult Naratriptan Mylan decat trebuie
Contactati medicul dumneavoastra sau mergeti la camera de garda a celui mai apropiat spital daca ati luat mai mult de doua comprimate in 24 de ore.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Daca apare vreuna dintre urmatoarele reactii adverse, intrerupeti tratamentul cu Naratriptan Mylan si spuneti imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la camera de garda a celui mai apropiat spital:
Reactii alergice cum sunt eruptie tranzitorie la nivelul pielii, mancarime, urticarie, respiratie suieratoare, umflarea pleoapelor, fetei sau buzelor, soc total
Senzatie de greutate, presiune, constrictie sau durere, care poate afecta orice parte a corpului inclusiv gatul si pieptul.
Durere in piept care poate iradia la nivelul umarului, bratului si mandibulei cu scurtarea respiratiei si transpiratii- acestea pot fi semnele unui infarct miocardic
Durere in piept si lipsa de aer, mai ales dupa efort fizic, care pot fi determinate de ingustarea vaselor de sange de la inima (angina pectorala)
Ritm rapid, lent al batailor inimii sau modificari ale ritmului batailor inimii (acestea pot fi observate la testele pentru activitatea electrica a inimii)
Durere in partea de jos din stanga stomacului si diaree cu sange (colita ischemica).
Alte posibile reactii adverse
Frecvente (pot afecta pana la 1 pacient din 10)
Senzatie de rau (greata) sau stare de rau (varsaturi), desi acestea pot fi cauzate chiar de migrena.
Oboseala, somnolenta sau stare generala de rau
Ameteli, senzatie de furnicaturi, bufeuri
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 pacient din 100):
Tulburari de vedere (desi acestea pot fi determinate de episodul de migrena)
Ritm rapid, lent al batailor inimii sau modificari ale ritmului batailor inimiiO crestere usoara a tensiunii arteriale, care poate dura pana la 12 ore dupa administrarea de naratriptan.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 pacient din 10000)
Circulatie redusa a sangelui la nivelul mainilor si picioarelor, care determina durere si disconfort. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Naratriptan Mylan
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare care este inscrisa pe cutie si blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Naratriptan Mylan
Substanta activa este naratriptan. Fiecare comprimat filmat contine naratriptan 2,5 mg (sub forma de clorhidrat de naratriptan 2,78 mg)
Celelalte componente din nucleu sunt: celuloza microcristalina, lactoza anhidra, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu. Alte componente din film (Opadry Green 03K51674) sunt: hipromeloza 6cP, dioxid de titan, triacetin, oxid galben de fer (E172), indigotina lac de aluminiu (E132).
Cum arata Naratriptan Mylan si continutul ambalajului
Comprimatele filmate de Naratriptan Mylan sunt de culoare verde, rotunde, biconvexe, cu margini tesite, marcate cu „M” pe o fata si cu „NN2” pe cealalta fata.
Comprimatele de Naratriptan Mylan sunt disponibile in blistere continand 2, 3, 4, 6, 12 sau 18 comprimate filmate de Naratriptan Mylan.
E posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Naratriptan Mylan 2.5 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in Martie 2016.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Migrena
Bună ziua , am vorbit mai devreme despre migrenal . Eu am diagnosticul de migrena și cefa ...
Remediu migrene
Pot sa iau tinctura de zmeur daca am sterilet Mirena? Am uter fibromatos si un ovar scos cu tot cu c ...
↳ Buna ziua! Gemoderivatul de mzeur poate interactiuno cu steriletul, nu este indicat sa le suprapuneti. Puteti lua impotriva migrenelor Migra Defense ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
INTERACTIUNI
Buna ziua.As dori sa stiu daca IMIGRAN,/XIBIMER,SUMACTA/scad eficienta coc cerazette,Multumesc ...
↳ Buna ziua! Sumatriptan (substanta activa din Imigran, Sumacta si Xibimer) nu interactioneaza cu Cerazette (sau alte pilule contraceptive). Luati i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Antalgin ma ajuta in migrena vasculara?
Am 65 ani si migrene vasculare insotite de disfuntie vestibulara Pot lua antalgin daca iau aspente ...
de ce mă doare capul?
sunt operat �n 2008 pe inima OPERATIE BENTALLLI (protezare aortica si valva aortica)după un an a ...
↳ Buna ziua! Durerile de cap pot fi determinate de afectiunile de care suferiti sau de alte probleme de sanatate care nu au fost inca identificate (cum ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cofedol
mi s-a prescris COFEDOL. mai exista? ...
↳ Buna ziua! Cofedol nu se mai produce de ani buni, rugati medicul sa va prescrie altceva! Pana atunci puteti incerca una din variantele Quarelin, Caf ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa NARATRIPTANUM?
Alte medicamnete care au NARATRIPTANUM:
- Nacralid 2,5 mg comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...