Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Aciclovir

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Aciclovir

Prospect - Aciclovir


NU comercializăm Aciclovir!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Aciclovir    DCI: ACICLOVIRUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Infectiile diseminate ale nou-nascutilor, genitale, encefalita cu Herpes simplex, herpesul muco-cutanat, Herpes zoster, Varicella. Keratitele si alte afectiuni oftalmice provocate de Herpes simplex. Profilaxia recidivelor de Herpes simplex la pacientii normoimuni si a infectiilor cu Herpes simplex la pacientii imunodeficienti.
Particularitati farmacologice: Este un analog aciclic sintetic al unui nucleozid purinic.

Poate fi considerat ca un promedicament deoarece pentru a deveni activ trebuie supus fosforilarii prin intermediul timidin-kinazei. Monofosfatul este transformat ulterior in difosfat de guanilat-kinaza, apoi in trifosfat de o serie de enzime celulare. Aciclovirul-trifosfat interfera cu ADN polimeraza virala si inhiba replicarea ADN-ului viral. Este activ fata de Herpes simplex tip 1 (HSV-1) si 2 (HSV-2), Varicella zoster (VZV), Epstein-Barr (EBV) si citomegalovirus (CMV). Virusurile sunt enumerate in ordinea descrescanda a sensibilitatii lor la aciclovir. Aciclovirul este putin toxic pentru celulele neinfectate din cauza ca 1) acestea il utilizeaza intr-o masura mai mica, 2) il transforma mai putin in forma activa si 3) ADN-polimeraza umana este mai putin sensibila la forma lui activa.

Utilizare: Adulti 200-800 mg p.o. de 2-5 ori pe zi. Copii peste 6 ani pana la 3,2 g/zi, 2-6 ani 1-1,6 g/zi, sub 2 ani 500-800 mg/zi, divizata in 4 prize. Durata tratamentului este de minimum 5 zile. In insuficienta hepatica cu clearance-ul creatininei 25-10 ml/min - 800 mg de 3 ori pe zi, sub 10 ml/min - 200 mg de 2 ori pe zi in herpesul simplu si 800 mg de 2 ori pe zi in Herpes zoster si Varicella. Perfuziile i/v, adulti 5-10 mg/kg la intervale de 8 ore; in encefalita herpetica si Herpes zoster 10 mg/kg de 3 ori pe zi 10 zile; copii de la 3 luni la 12 ani 250 mg/m 2 la fiecare 8 ore; nou-nascuti 10 mg/kg de 3 ori pe zi. In insuficienta renala cu CC 50-25 ml/min dozele indicate la fiecare 12 ore, 25-10 ml/min o data in 24 ore si sub 10 ml/min 125 mg/m2 o data in 24 ore. Linimentul oftalmic se introduce in sacul conjunctival de 5 ori pe zi cel putin 3 zile. Crema de 5-6 ori pe zi (la fiecare 3-4 ore, exceptand somnul). In caz de necesitate inca 5 zile.

Supradozaj: Cresterea creatininemiei, insuficienta renala prin obstructia tubilor contorsi de catre cristalele de aciclovir, letargie, convulsii, coma. Pentru prevenirea cristaluriei se recomanda administrarea a 500 ml lichid pentru fiecare gram de aciclovir.

Tratament: Hemodializa. Dializa peritoneala este mai putin eficienta. In aplicarea topica supradozajul este improbabil deoarece aciclovirul se absoarbe putin transcutan.

Efecte adverse: Greata, varsaturi, diaree, colici intestinale, eruptii cutanate, cefalee, oboseala, febra; rar alopecie, cresterea tranzitorie a activitatii transaminazelor hepatice, nivelului bilirubinei si creatininei in sange. In administrarea i/v sunt posibile afectiuni neurologice reversibile (tremor, excitatie, convulsii, halucinatii, psihoza, coma); in extravazare - inflamatii locale; in aplicarea pe conjunctiva - iritatie locala, keratopatie, blefarita, conjunctivita; in aplicarea pe piele iritatie, durere acuta, descuamatie, eritem, xerodermie.

Contraindicatii: Hipersensibilitatea la preparat, afectiunile neurologice, varsta sub 3 luni.

Interactiuni: Substantele nefrotoxice si probenecidul maresc toxicitatea aciclovirului.

Precautii: Afectiunile renale, varsta frageda si batranii cu clearance-ul creatininei scazut.



Lista medicametelor continand Aciclovir (Variante disponibile pe piata)

Aciclovir (Europharm Largo, Romania)

Prezentare: Capsule 200mg N10 si N20. Termen de valabilitate: 3 ani. Conditii de pastrare: Ferit de lumina, caldura si umiditate. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Citivir (Life Pharma, Italia)

Prezentare: Suspensie 8%-100 ml in flacoane. Termen de valabilitate: 3 ani. Conditii de pastrare: Temperatura camerei. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Citivir (Life Pharma, Italia)

Prezentare: Crema 5%-3 g sau 10 g in tuburi. Termen de valabilitate: 2 ani. Conditii de pastrare: Temperatura sub 25 0 C. Statutul legal: Fara prescriptie medicala.

Citivir (Life Pharma, Italia)

Prezentare: Comprimate 200 mg, 400 mg si 800 mg. Termen de valabilitate: 4 ani. Conditii de pastrare: Temperatura sub 25 0 C. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Euvirox (Europharm, Romania)

Prezentare: Crema 5 % 15 g in tuburi. Termen de valabilitate: 2 ani. Conditii de pastrare: Loc uscat si racoros. Statutul legal: Fara prescriptie medicala.

Euvirox (Eurofarmaco, Moldova-Romania)

Prezentare: Capsule 200 mg N 20 (2 blistere cu 10 capsule fiecare). Termen de valabilitate: 3 ani. Conditii de pastrare: Lista B. Temperatura camerei, loc uscat, ferit de lumina. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Helposol (Help, Grecia)

Prezentare: Crema 5%-2g si 10g in tuburi. Termen de valabilitate: 2 ani. Conditii de pastrare: Temperatura camerei. Statutul legal: Fara prescriptie medicala.

Helposol (Help, Grecia)

Prezentare: Comprimate 200 mg N 25. Termen de valabilitate: 3 ani. Conditii de pastrare: Temperatura camerei. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Herpevir (Kievmedpreparat, Ucraina)

Prezentare: Unguent 2,5 %-10 g si 15 g in borcane sau 15 g in tuburi. Termen de valabilitate: 2 ani. Conditii de pastrare: Lista B. Loc uscat si racoros. Statutul legal: Fara prescriptie medicala.

Lovir 200 Tablets (Ranbaxy Laboratories, India )

Prezentare: Comprimate 200 mg N 10. Termen de valabilitate: 2 ani. Conditii de pastrare: Temperatura sub 25 0 C, ferit de umiditate. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Lovir 400 Tablets (Ranbaxy Laboratories, India)

Prezentare: Comprimate 400 mg N 10. Termen de valabilitate: 2 ani. Conditii de pastrare: Temperatura sub 25 0 C, ferit de umiditate. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Lovir 800 Tablets (Ranbaxy Laboratories, India )

Prezentare: Comprimate 800 mg N 10. Termen de valabilitate: 2 ani. Conditii de pastrare: Temperatura sub 25 0 C, ferit de umiditate. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Medovir (Medochemie, Cipru)

Prezentare: Comprimate 200 mg N 10 si N 30. Termen de valabilitate: 5 ani. Conditii de pastrare: Temperatura sub 25 0 C, loc uscat, ferit de lumina. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Medovir (Medochemie, Cipru)

Prezentare: Comprimate 400 mg N 10 si N 100. Termen de valabilitate: 5 ani. Conditii de pastrare: Temperatura sub 25 0 C., loc uscat, ferit de lumina. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Medovir (Medochemie, Cipru)

Prezentare: Comprimate 800 mg N 10. Termen de valabilitate: 5 ani. Conditii de pastrare: Temperatura sub 25 0 C., loc uscat, ferit de lumina. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Medovir (Medochemie, Cipru)


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Alaptare
Buna seara. Pot folosi plasturi Compeed daca alaptez? Mi-a iesit herpes pe buza superioara. Multumes ...
CURA PENTRU HERPES
DR. CURA DE LA OSATO PENTRU HERPES1&2 - UN MOD NATURAL DE A VINDECA HERPES1&2. Dacă ați c& ...
daca se poate asocia aciclovir cu azitrox
as dori sa stiu daca se poate administra impreuna aciclovir comprimate cu azitrox ...
zona zoster
Este indicat in zona zoster ? Mai iau viț C 1000 +Zn, aciclovir pastile+ unguent+ gama Bviplex+ ...
Pot lua bromhexin si aciclovir daca am luat extraveral?
Pot lua acyclovir si bromhexin daca am luat extraveral? ...
Anticonceptionale
Buna. As dori sa stiu daca am luat Aciclovir pastile se poate ca efectul anticonceptionalelor sa se ...
↳ Buna ziua! Aciclovirul nu este antibiotic si nu interactioneaza cu pilulele contraceptive. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Vindecare herpes
Imi puteti recomanda o crema sau unguent pentru tratarea herpesului (localizat in coltul gurii)? E ...
↳ Buna ziua! Folositi Aciclovir (sau Zovirax) crema, aplicand cate un strat subtire o data la 1-2 ore. Daca faceti des herpes, utilizati profilactic c ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Herpes genital
Poate fi folosită această cremă pentru combaterea herpesului genital la adulți? ...
↳ Buna ziua! Aceasta crema nu are efect antiviral, ci doar antibacterian, insa poate fi de ajutor in calmarea arsurilor si pentru reducerea iritatiilor ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Clitoris inflamat?
buna ziua,de curând am simțit o durere in zona clitorisului.M am uitat iar înăuntru erau ni5 ...
↳ Buna ziua! E foarte probabils a fie chiar herpes genital, mergeti la medic si atentie, raporturi sexuale doar cu prezervativ pana la vindecarea compl ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce recomandati pentru tratament complet si vindecare totala?
De cativa ani desi lucrez la autosugestie, pe fond de stress, sau la premenstruatie imi apar pe colo ...
↳ Buna ziua! Din descrierea dumneavoastra afectiunea dermatologica pare sa aiba si o componenta virala. A fost exclus diagnosticul de Zona Zoster? Pent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...