Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Osetron 4 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Osetron 4 mg

Prospect - Osetron 4 mg


NU comercializăm Osetron 4 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Osetron 4 mg    DCI: DIOSMINUM


Osetron solutie injectabila contine ondansetron. Acesta apartine unui grup de medicamente numite antagonisti ai serotoninei (5HT3).
Osetron 4 mg solutie injectabila
Osetron 8 mg solutie injectabila
Ondansetron

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactie adversa, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Sunt incluse reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Osetron solutie injectabila si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Osetron solutie injectabila
3. Cum sa utilizati Osetron solutie injectabila
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Osetron solutie injectabila
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE OSETRON SOLUTIE INJECTABILA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Osetron solutie injectabila contine ondansetron. Acesta apartine unui grup de medicamente numite antagonisti ai serotoninei (5HT3). Medicamentele utilizate in tratamentul cancerului, radioterapia sau procedurile chirurgicale pot determina senzatie si stare de rau (greata si varsaturi). Osetron solutie injectabila este utilizat pentru prevenirea si/ sau tratamentul senzatiei de greata si varsaturilor induse de aceste medicamente sau de procedurile chirurgicale.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA UTILIZATI OSETRON SOLUTIE INJECTABILA
Nu utilizati Osetron solutie injectabila
- daca sunteti alergic la ondansetron sau la oricare dintre celelalte componente enumerate la punctul 6 sau daca ati avut vreodata reactie alergica la alte anti-emetice (precum granisetron sau dolasetron).
- daca luati apomorfina (utilizata pentru a trata boala Parkinson).
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Osetron solutie injectabila, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca:
- suferiti de boli ale ficatului;
- suferiti de constipatie severa sau aveti blocaj intestinal;
- ati avut vreodata probleme cu inima sau aritmii;
- ati suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea polipilor sau amigdalelor;
- aveti probleme cu nivelul sarurilor din sange, cum ar fi potasiu, sodiu sau magneziu.
Osetron solutie injectabila si alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Luati unul din urmatoarele medicamente?
Apomorfina
Fenitoina (pentru convulsii)
Carbamazepina (pentru convulsii, tulburari bipolare, dureri severe la nivelul fetei- neuralgie trigeminala)
Rifampicina (folosita pentru tratarea infectiilor bacteriene, tuberculozei sau leprei)
Medicamente anti-aritmice sau beta-blocante utilizate pentru a trata problemele inimii
Medicamente precum antraciclinele care pot creste riscul aparitiei batailor neregulate ale inimii in timpul utilizarii de ondansetron
Tramadol (pentru durere moderata pana la acuta)
Va rugam sa informati medicul despre acestea inainte de a lua ondansetron.
Sarcina si alaptarea
Informati-l pe medicul dumneavoastra daca sunteti gravida sau daca este posibil sa fiti gravida. Nu utilizati Osetron solutie injectabila in cazul in care este posibil sa fiti gravida. Este probabil ca ondansetronul sa treaca in laptele matern.Va rugam sa evitati alaptarea daca vi se administreaza Osetron solutie injectabila.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje Osetron solutie injectabila nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Osetron solutie injectabila Acest medicament contine sodiu, <1 mmol (23 mg) pe doza, adic? practic „nu contine sodiu”. Va rugam sa intrebati medicul dumneavoastra daca va ingrijoreaza vreunul din componentele acestui medicament.

3. CUM SA UTILIZATI OSETRON SOLUTIE INJECTABILA
Utilizati intotdeauna Osetron solutie injectabila exact cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Osetron solutie injectabila se administreaza in injectie, intramuscular sau intravenos.
Dozele recomandate sunt urmatoarele:
Chimioterapie si radioterapie
Potentialul emetogen al tratamentului cancerului variaza in functie de dozele si de combinatia de chimioterapice sau radioterapie utilizate. Doza de ondansetron variaza intre 8 - 32 mg ondansetron pe zi.
Ondansetron se poate administra, de asemenea, pe cale rectala, orala (comprimate si sirop), parenterala (intramuscular si intravenos).
Chimioterapie si radioterapie emetogena:
Adulti
Doza recomandata pentru administrare intravenoasa este de 8 mg ondansetron imediat inainte de tratamentul chimioterapic sau radioterapie, urmata de 8 mg ondansetron dupa 12 ore.
Pentru prevenirea emezei intarziate sau prelungite dupa primele 24 ore, tratamentul cu ondansetron administrat pe cale orala sau rectala trebuie continuat timp de pana la 5 zile, in doza de 8 mg ondansetron de doua ori pe zi.
Copii si adolescenti
Doza recomandata este de 5 mg ondansetron/m2 administrata in doza unica intravenoasa imediat inainte de inceperea chimioterapiei, urmata dupa 12 ore de administrarea orala a 4 mg ondansetron; se administreaza in continuare 4 mg ondansetron de 2 ori pe zi pe tot parcursul curei si inca 5 zile dupa terminarea acesteia.
Chimioterapie intens emetogena:
Adulti
Doza initiala recomandata este de 8 mg ondansetron administrata intravenos lent imediat inaintea sedintei de chimioterapie sau oral cu 1- 2 ore inainte urmata dupa 12 ore de 8 mg ondansetron, administrat oral. Pentru profilaxia emezei tardive sau prelungite, dupa primele 24 de ore, se administreaza in continuare 8 mg ondansetron de 2 ori pe zi, oral sau rectal timp de pana la 5 zile dupa o cura de chimioterapie.
Pentru majoritatea pacientilor tratati cu doze mari de chimioterapice cu potential emetogen, de exemplu doze mari de cisplatin, ondansetronul s-a dovedit eficace daca s-a administrat dupa una dintre schemele urmatoare:
- o doza unica de 8 mg ondansetron administrata intravenos lent imediat inainte de chimioterapie;
- o doza de 8 mg ondansetron administrata intravenos lent imediat inainte de inceperea chimioterapiei, urmata de alte 2 doze de 8 mg ondansetron la interval de 4 ore sau de perfuzarea continua a 1 mg ondansetron/ora timp de 24 ore;
- o doza unica de 16 mg ondansetron, diluata in 50 - 100 ml solutie salina izotona sau alta solutie compatibila (vezi pct. 6.2) si administrata in perfuzie cu durata de 15 minute sau mai mult imediat inainte de inceperea chimioterapiei.
Datorita cresterii riscului de prelungire a intervalului QT odata cu cresterea dozei, nu trebuie administrata o doza unica mai mare de 16 mg.
In cazul administrarii unor chimioterapice cu potential emetogen mare, eficacitatea poate fi crescuta prin administrarea unei doze unice intravenoase de 20 mg dexametazona fosfat sodic inainte de chimioterapie.
Copii si adolescenti
Osetron poate fi administrat in doza unica intravenoasa de 5 mg ondansetron/m2 imediat inainte de inceperea chimioterapiei, urmata dupa 12 ore de administrarea orala a 4 mg ondansetron; se administreaza in continuare 4 mg ondansetron de 2 ori pe zi pe tot parcursul curei si inca 5 zile dupa terminarea acesteia.
Greata si varsaturi postoperatorii
Adulti
Pentru profilaxia greturilor si varsaturilor postoperatorii, ondansetronul se poate administra dupa una din urmatoarele scheme:
- oral, o doza de 8 mg ondansetron cu o ora inainte de anestezie, urmata de inca 2 doze la interval de 8 ore;
- intravenos lent, o doza unica de 4 mg ondansetron o data cu inducerea anesteziei.
Pentru tratamentul greturilor si varsaturilor postoperatorii deja instalate, se recomanda
administrarea unei doze unice de 4 mg ondansetron, intravenos lent.
Copii si adolescenti cu varsta peste 2 ani
Pentru profilaxia varsaturilor postoperatorii la copii, doza recomandata este de 0,1 mg ondansetron/kg in administrare intravenoasa lenta pana la un maxim de 4 mg imediat inainte sau dupa inducerea
anesteziei.
Pacientii cu afectiuni renale
Dozele nu necesita ajustare.
Pacientii cu afectiuni hepatice
Doza maxima recomandata este 8 mg/zi.
Pacienti cu metabolism redus al sparteinei/debrisochinei
Nu sunt necesare modificari ale dozei zilnice sau ale frecventei administrarii.
Daca ati utilizat mai mult Osetron solutie injectabila decat trebuie
In acest caz contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital.
Daca ati uitat sa utilizati Osetron solutie injectabila
Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa mai utilizati Osetron solutie injectabila
Nu sunt necesare precautii speciale atunci cand incetati sa mai utilizati Osetron solutie injectabila. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Osetron solutie injectabila poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Multe reactii adverse sunt in general blande si reactiile adverse dispar dupa incetarea utilizarii Osetron solutie injectabila.
Reactiile adverse pot fi:
Foarte frecvente (apar la mai mult de 1 pacient din 10):
- dureri de cap.
Frecvente (apar la mai putin de 1 pacient din 10, dar la mai mult de 1 pacient din 100):
- bufeuri;
- constipatie;
- modificari ale rezultatelor testelor functiilor ficatului.
Mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 pacient din 100, dar la mai mult de 1 pacient din 1000):
- Convulsii, miscari musculare anormale sau rigiditate musculara, miscare necontrolata a ochilor, batai lente sau neregulate ale inimii, scaderea tensiunii arteriale, dureri in piept si o crestere in testele functiei hepatice (cel mai frecvent la pacientii tratati prin chimioterapie cu cisplatina). In cazul in care observati oricare dintre aceste reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra cat mai curand posibil.
- Sughit.
Rare (apar la mai putin de 1 pacient din 1000, dar la mai mult de 1 pacient din 10000):
- Reactii de hipersensibilitate, inclusiv durere brusca in piept, respiratie suieratoare, umflarea pleoapelor, fetei, buzelor sau limbii, eruptii cutanate, urticarie sau pete rosii. Solicitati imediat asistenta medicala in cazul in care prezentati oricare dintre aceste simptome.
- Tulburari de vedere, de exemplu vedere incetosata.
- Tulburari de ritm cardiac (cauzand uneori o pierdere brusca a constientei).
- Ameteli in cazul administrarii pe cale intravenoasa.
Foarte rare (apar la mai putin de 1 pacient din 10000 de pacienti):
- Pierdere temporara a vederii, mai ales in timpul administrarii intravenoase si pe perioada chimioterapiei cu cisplatin. De obicei reactia dispare dupa 20 minute.
Daca observati orice reactie adversa adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Sunt incluse si reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. CUM SE PASTREAZA OSETRON SOLUTIE INJECTABILA
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Osetron solutie injectabila dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Osetron solutie injectabila
Osetron 4 mg solutie injectabila
Substanta activa este ondansetron. Un mililitru solutie injectabila contine ondansetron 2 mg, sub forma de clorhidrat de ondansetron dihidrat 2,494 mg. O fiola (2 ml) solutie injectabila contine ondansetron 4 mg, sub forma de clorhidrat de ondansetron dihidrat 4,988 mg. Osetron 8 mg solutie injectabila
Substanta activa este ondansetron. Un mililitru solutie injectabila contine ondansetron 2 mg, sub forma de clorhidrat de ondansetron dihidrat 2,494 mg. O fiola (4 ml) solutie injectabila contine ondansetron 8 mg sub forma de clorhidrat de ondansetron dihidrat 9,976 mg.
Celelalte componente sunt: acid citric monohidrat, citrat de sodiu, clorura de sodiu, apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Osetron solutie injectabila si continutul ambalajului
Osetron solutie injectabila se prezinta sub forma de solutie incolora.
Medicamentul este disponibil in cutie cu un blister Al/PVC a 5 fiole din sticla incolora continand 2 ml solutie injectabila.
Medicamentul este disponibil in cutie cu un blister Al/PVC a 5 fiole din sticla incolora continand 4 ml solutie injectabila.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
DR. REDDY' S LABORATORIES ROMANIA SRL
Str. Nicolae Caramfil nr. 71-73, etaj 5, spatiul 10, Sector 1, Bucuresti, Romania
Fabricantul Dr. Reddy’s Laboratories Ltd.,
6 Riverview Road, Beverley East Yorkshire, HU17 0LD Marea Britanie
Acest prospect a fost aprobat in Mai 2015.

Urmatoarele informatii sunt destinate numai medicilor si profesionistilor din domeniul sanatatii:
Instructiuni pentru utilizare
Medicamentul este pentru o singura administrare. Orice produs neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat in conformitate cu reglementarile locale.
Incompatibilitati
Osetron se poate amesteca numai cu urmatoarele solutii perfuzabile: clorura de sodiu 0,9%, glucoza 5%, manitol 10%, solutie Ringer, clorura de potasiu 0,3%. Solutia diluata trebuie utilizata imediat.
Osetron nu trebuie amestecat cu alte medicamente sau solutii perfuzabile (in afara celor mentionate) in aceeasi seringa sau punga de perfuzie.
Diluarea solutiei injectabile Osetron in solutii vehicul se va face imediat inaintea administrarii.
Compatibilitatea cu alte medicamente
La nivelul tubului de perfuzie pot fi administrate urmatoarele medicamente:
- cisplatina in concentratii de pana la 0,48 mg/ml administrata timp de 1 - 8 ore;
- 5-fluorouracil in concentratii de pana la 0,8 mg/ml cu o viteza de minim 20 ml/ora; concentratiile mai mari pot determina precipitarea ondansetronului;
- carboplatin in concentratii cuprinse intre 0,18 - 9,9 mg, administrat timp de 10 minute - o ora;
- etoposid in concentratii cuprinse intre 0,144 - 0,25 mg/ml, administrat timp de 30 minute - o ora;
- ceftazidima in doze intre 250 mg si 2 g, solutiile se prepara cu apa pentru preparate injectabile si se injecteaza i.v. in bolus timp de aproximativ 5 minute;
- doxorubicina in doze intre 10 - 100 mg, solutiile se prepara cu apa pentru preparate injectabile si se injecteaza i.v. in bolus in aproximativ 5 minute;
- fosfatul sodic de dexametazona in doza de 20 mg in injectie intravenoasa lenta timp de 2 - 5 minute la nivelul tubului de perfuzie.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Reacții adverse
Bună ziua am luat Amoksiklav sandoz și după ce am luat-o am avut imediat amețeli ...
Dereglarile menstruale
Bună ziua.Ma numesc Andreea ,am 32 de ani.Intodeauana am avut probleme cu dereglarile menstrual ...
Stări de vomă
Ce pot da fetei mele de 14 anii la starea de voma are Problema cu burta ...
↳ Buna ziua! Recomand acadelele pentru greata si varsaturi de la Sanovita, sunt indicate 2 pe zi la 14 ani. Ceaiul de ghimbir este de asemenea indica ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Efectele Vomistop asupra sarcinii
Buna ziua! Medicamentul acest ,Vomistop ajuta la întreruperea sarcinii?? ...
↳ Buna ziua! Este exclus ca produsul sa aiba efect de intrerupere a sarcinii. El este indicat in eliminarea starilor de greata aparute in timpul sarcin ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Stare de greata
Buna ziua!in ultima vreme am luat multe medicamente,antiinflamatoare si antibiotice...acum ma confru ...
Va rog un ajutor pt esofaguta grad A și reflux ,greata ,gastrita
Buna seara.O rugaminte .ma chinui de ciruva ani cu gastrita,esofagita greata,reflux,lipsa poftei de ...
migrene gravida
migrenostop se poate folosi si de gravide? ...
↳ Buna ziua! Nu, nu luati nimic fara indicatia medicului care va urmareste sarcina! Extractele din plante pot fi daunatoare in sarcina, chiar daca sun ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
rau de masina
buna ziua. am un copil de 2 ani si ie rau pe masina.as putea sa ii dau cocculine? ...
↳ Buna ziua! Da, desigur! Puteti folosi si stick-ul impotriva raului de masina de la Neobulle, se aplica la incheieturile mainlors sau in jurul buricu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...