Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Sovaldi 400 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Sovaldi 400 mg comprimate filmate

Prospect - Sovaldi 400 mg comprimate filmate


NU comercializăm Sovaldi 400 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Sovaldi 400 mg comprimate filmate    DCI: sofosbuvir


  Produs complementar recomandat
Sovaldi este un medicament antiviral care contine substanta activa sofosbuvir.
Ce este Sovaldi si pentru ce se utilizeaza?
Sovaldi este un medicament antiviral care contine substanta activa sofosbuvir. Se utilizeaza pentru tratarea hepatitei C cronice (de lunga durata) la adulti (o boala infectioasa care afecteaza ficatul, produsa de virusul hepatitic C). Sovaldi se utilizeaza in asociere cu alte medicamente.

Cum se utilizeaza Sovaldi?
Sovaldi poate fi obtinut numai pe baza de reteta si tratamentul trebuie inceput si urmarit de catre un medic cu experienta in tratamentul pacientilor cu hepatita C cronica.
Sovaldi este disponibil sub forma de comprimate de 400 mg. Doza recomandata este de un comprimat luat o data pe zi impreuna cu alimente. Sovaldi trebuie utilizat in asociere cu alte medicamente folosite in tratarea hepatitei C cronice, cum ar fi ribavirina sau peginterferon alfa si ribavirina. Exista mai multe varietati (genotipuri) de virus hepatitic C, iar durata tratamentului cu Sovaldi va depinde de genotipul virusului si de medicamentele utilizate impreuna cu Sovaldi. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Sovaldi?
Substanta activa din Sovaldi, sofosbuvirul, blocheaza activitatea unei enzime numite „NS5B, ARNpolimeraza dependenta de ARN” din virusul hepatitic C, care este esentiala pentru multiplicarea virusului. Substanta activa opreste multiplicarea virusului hepatitic C si infectarea de noi celule. Sovaldi actioneaza impotriva tuturor genotipurilor virusului hepatitic C.

Ce beneficii a prezentat Sovaldi pe parcursul studiilor?
Sovaldi a fost investigat in patru studii principale care au implicat un numar total de 1 305 pacienti infectati cu hepatita C. In toate cele patru studii, principalul indicator al eficacitatii a fost numarul de pacienti ale caror teste de sange nu au mai evidentiat semne de virus hepatitic C la 12 saptamani dupa finalizarea tratamentului.
- Primul studiu a implicat 327 de pacienti netratati anterior care erau infectati cu virusul hepatitic C de genotip 1, 4, 5 sau 6 si carora li s-a administrat Sovaldi impreuna cu alte doua medicamente antivirale, peginterferon alfa si ribavirina, timp de 12 saptamani. In acest studiu, 91 % (296 din 327) din pacienti au avut rezultat negativ la testarea pentru hepatita C la 12 saptamani dupa finalizarea tratamentului.
- Al doilea studiu a implicat 499 de pacienti netratati anterior care aveau hepatita C de genotip 2 sau 3. In acest studiu, pacientii carora li s-a administrat Sovaldi impreuna cu ribavirina timp de 12 saptamani au fost comparati cu pacientii carora li s-a administrat peginterferon alfa si ribavirina timp de 16 saptamani. Tratamentul cu Sovaldi a fost la fel de eficace (67 % din pacienti – 171 din 256 – au avut rezultat negativ la testare) ca si tratamentul pe baza de peginterferon (67 % din pacienti – 162 din 243).
- Al treilea studiu s-a realizat la 278 de pacienti cu virus hepatitic C de genotip 2 sau 3 care nu au putut sa ia sau care nu au vrut sa urmeze tratamentul cu interferon. Acest studiu a comparat 12 saptamani de tratament cu Sovaldi si ribavirina cu placebo (un preparat inactiv) si a constatat ca 78 % (161 din 207) din pacientii care au luat Sovaldi si ribavirina au avut rezultat negativ la testarea pentru hepatita C la 12 saptamani dupa finalizarea tratamentului, in timp ce toti din cei 71 de pacienti care au luat placebo au prezentat virusul.
- Al patrulea studiu s-a realizat la 201 de pacienti cu virusul hepatitic C (genotipul 2 sau 3) care nu au raspuns la tratamentul anterior cu interferon sau ale caror infectii au revenit. Studiul a comparat Sovaldi si ribavirina luate timp de 12 saptamani cu Sovaldi si ribavirina luate timp de 16 saptamani. In acest studiu, 50 % (51 din 103) din pacientii care au luat Sovaldi si ribavirina timp de 12 saptamani au avut rezultat negativ la testarea pentru hepatita C, in timp ce 71 % (70 din 98) din pacientii tratati timp de 16 saptamani au avut rezultat negativ la testare.
Studii suplimentare au demonstrat ca Sovaldi in asociere cu ribavirina a redus riscul de infectie cu virusul hepatitic C la ficatul nou la pacientii carora li s-a efectuat transplant, ca Sovaldi este, de asemenea, eficace la pacientii infectati concomitent cu hepatita C si HIV si ca rezultatul la pacientii cu infectie de genotip 3 a putut fi ameliorat prin extinderea tratamentului la 24 de saptamani.

Care sunt riscurile asociate cu Sovaldi?
Efectele adverse cele mai frecvente asociate cu Sovaldi in combinatie cu ribavirina si peginterferon alfa au fost similare celor raportate frecvent in asociere cu ribavirina sau peginterferonul alfa si au inclus oboseala (epuizare), dureri de cap, greata (senzatie de rau) si insomnie. Sovaldi nu a crescut frecventa sau severitatea acestor efecte secundare.
Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Sovaldi?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Sovaldi sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca adaugarea Sovaldi la tratamentul standard este in beneficiul pacientilor. Sovaldi permite vindecarea infectiei fara ca pacientul sa fie nevoit sa ia peginterferon alfa sau doar cu urmarea unor cicluri scurte de tratament cu acest medicament (care poate cauza reactii adverse grave si care nu este bine tolerat de catre multi pacienti).
De asemenea, Comitetul a considerat ca, in cazul in care se administreaza inaintea unui transplant, Sovaldi in asociere cu ribavirina poate preveni reinfectarea ficatului, situatie care, in lipsa tratamentului, apare aproape intotdeauna si determina un prognostic nefavorabil. In plus, rezistenta virusului la Sovaldi este foarte rara, iar Sovaldi actioneaza impotriva tuturor tipurilor de virus hepatitic C.
In ceea ce priveste siguranta, Comitetul a remarcat ca, desi informatiile sunt limitate pentru anumite populatii de pacienti, cum ar fi cei cu boala hepatica decompensata (cand ficatul este afectat si nu mai functioneaza corespunzator), nu au fost identificate efecte secundare specifice asociate cu Sovaldi, iar cele observate se datoreaza in principal tratamentului asociat cu ribavirina sau interferoni.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Sovaldi?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Sovaldi sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Sovaldi au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Sovaldi
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Sovaldi, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 16 ianuarie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Decasept junior si spray antiviral de la ce varsta
Se poate administrate decasept junior si spray antiviral de la varsta de 2 ani si 5 luni? Multumesc! ...
↳ Buna ziua! Varsta este la limita, cel mai bine intrebati medicul in ceea ce priveste spray-ul Antiviral. Decasept Junior poate fi aplicat de maxim 3 ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dores o informatie despre produs
as vrea sa va intreb daca ginkho biloba piate fi luat impreuna cu milga N si dimineata sa administre ...
Herpes genital
Poate fi folositã aceastã cremã pentru combaterea herpesului genital la adulți? ...
↳ Buna ziua! Aceasta crema nu are efect antiviral, ci doar antibacterian, insa poate fi de ajutor in calmarea arsurilor si pentru reducerea iritatiilor ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Antiviral vs. boli autoimmune
Pot lua Devirox daca am 70 de ani, sufar de mai multe boli autoimune( sinuzita, astm bronsic, colit ...
dureri de muschi
ce trebuie sa faci atunci cand te dor muschii ingrozitor? ...
↳ Buna ziua! Depinde de auza durerii. Daca este febra musculara (cauzata de efort intens, urmat de eliberarea acidului lactic la nivelul tesutului msuc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
mancarimi la penis
Buna! Trei saptamiini in urma mi-a esit pe penis o bubita mica si rosie(abia de o vedeam)acuma deja ...
↳ Buna ziua! Mergeti la medic, poate fi vorba de Herpes! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa sofosbuvir?
Alte medicamnete care au sofosbuvir:
- Vosevi
- Epclusa
- Harvoni comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...