Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Temozolomide Sandoz

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Temozolomide Sandoz

Prospect - Temozolomide Sandoz


NU comercializăm Temozolomide Sandoz!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Temozolomide Sandoz    DCI:


  Produs complementar recomandat
Temozolomide Sandoz este un medicament împotriva cancerului. Se utilizează pentru tratarea gliomurilor maligne (tumori cerebrale).
Temozolomide Sandoz este un medicament care conţine substanţa activă temozolomidă. Este disponibil sub formă de capsule (alb cu verde: 5 mg; alb cu galben: 20 mg; alb cu roz: 100 mg; alb cu albastru: 140 mg; alb cu maro: 180 mg; albe: 250 mg).

Temozolomide Sandoz este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Temozolomide Sandoz este similar cu „medicamentul de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), numit Temodal. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Temozolomide Sandoz?
Temozolomide Sandoz este un medicament împotriva cancerului. Se utilizează pentru tratarea gliomurilor maligne (tumori cerebrale) la următoarele grupe de pacienţi:
- adulţi cu glioblastom multiform nou diagnosticat (un tip agresiv de tumoare cerebrală). Temozolomide Sandoz se utilizează iniţial în asociere cu radioterapia şi ulterior ca monoterapie;
- adulţi şi copii cu vârsta de trei ani şi mai mari cu gliomuri maligne, de exemplu glioblastomul multiform sau astrocitomul anaplazic, în cazul în care tumoarea recidivează sau se agravează după tratamentul standard. Temozolomide Sandoz se utilizează în monoterapie la aceşti pacienţi.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Temozolomide Sandoz?
Tratamentul cu Temozolomide Sandoz trebuie prescris de un medic cu experienţă în tratarea tumorilor cerebrale.
Doza de Temozolomide Sandoz depinde de suprafaţa corporală (calculată pe baza înălţimii şi greutăţii pacientului) şi poate varia între 75 şi 200 mg/m2, fiind administrată o dată pe zi. Doza administrată şi numărul de doze depind de tipul tumorii tratate, de existenţa unui tratament anterior urmat de pacient, de utilizarea Temozolomide Sandoz în monoterapie sau în asociere cu alte tratamente şi de răspunsul pacientului la tratament. Temozolomide Sandoz trebuie luat fără alimente.
De asemenea, s-ar putea să fie necesar ca pacienţilor să li se administreze medicamente antivomitive înainte de a li se administra Temozolomide Sandoz. Temozolomide Sandoz trebuie utilizat cu precauţie în cazul pacienţilor cu probleme hepatice grave sau cu probleme renale.
Pentru informaţii complete, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului.

Cum acţionează Temozolomide Sandoz?
Substanţa activă din Temozolomide Sandoz, temozolomida, aparţine unui grup de medicamente împotriva cancerului cunoscute sub denumirea de agenţi alchilanţi. În organism, temozolomida este transformată în alt compus, numit MTIC. MTIC se leagă de ADN-ul celulelor în timpul reproducerii acestora, oprind în acest fel diviziunea celulară. Drept consecinţă, celulele canceroase nu se pot divide, ceea ce încetineşte creşterea tumorilor.

Cum a fost studiat Temozolomide Sandoz?
Dat fiind că Temozolomide Sandoz este un medicament generic, studiile asupra pacienţilor s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Temodal. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc aceleaşi niveluri de substanţă activă în organism.

Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Temozolomide Sandoz?
Dat fiind că Temozolomide Sandoz este un medicament generic şi că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, se consideră că beneficiile şi riscurile sale sunt aceleaşi cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Temozolomide Sandoz?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Temozolomide Sandoz are o calitate comparabilă şi că este bioechivalent cu Temodal. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost că, la fel ca în cazul Temodal, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Temozolomide Sandoz.

Alte informaţii despre Temozolomide Sandoz:
Comisia Europeană a acordat Sandoz Pharmaceutical GmbH o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Temozolomide Sandoz, valabilă pe întreg teritoriul UE, la 15 martie 2010. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă timp de cinci ani, după care poate fi reînnoită.

EPAR-ul complet pentru Temozolomide Sandoz este disponibil aici. Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Temozolomide Sandoz, a se consulta prospectul.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 01-2010


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Insomnie și depresie
Bună seara, urmez tratament pentru depresie de aproape doi ani ,acum I au duloxetina 30mg,as pu ...
Zifex vaginal si Cicatridina supozitoare pt hemoroizi
Buna ziua, In urma unui control de rutina la medicul ginecolog mi s-au prescris ovule zifex, pentr ...
↳ Buna ziua! Cele doua meidcamente pot fi administrate concomitent. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Asociere medicamente
Asociere medicamente

BUNA ZIUA.AM gastrita , reflux si colon iritabil.Se poate asocia Debr ... Buna ziua! Da, se pot asocia Debridat si BioSun IBS. ...


Sfatul farmcistului Ginecologie
Ginecologie

Bună seara! De 2 zile am niște scurgeri albe groase ca brďż˝nza f ... Buna ziua! Cereti la farmacie ovule pe baza de clotrimazol si tratati ...



Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...