Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Lincodar

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Lincodar

Prospect - Lincodar


NU comercializăm Lincodar!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Lincodar    DCI: LINCOMYCINUM


  Produs complementar recomandat


345.95lei
Vezi detalii

Indicatii: Lincodar este recomandat in tratamentul infectiilor grave streptococice, stafilococice, pneumococice ale cailor respiratorii superioare si inferioare, infectii ale pielii si tesuturilor moi, infectii osoase si articulare, ale tractului urinar, acneea vulgara.
Este indicat si in cazul in care nu pot fi folosite alte antibiotice, de exemplu, in hipersensibilitatea si rezistenta la peniciline.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la lincomicina si/sau clindamicina. Nu este indicat in tratamentul infectiilor bacteriene minore si virale. Siguranta utilizarii in perioada de graviditate nu a fost inca stabilita. Nu se administreaza la nou-nascuti.

Reactii adverse:
Principalele reactii secundare sunt legate de tractul gastrointestinal: glosita, stomatita, greata, voma, diaree, enterocolita. S-au mentionat si modificari sanguine ca neutropenie, leucopenie, agranulocitoza, purpura trombocitopenica. S-au inregistrat si reactii de hipersensibilitate ca: edem angioneurotic, boala serului, reactii anafilactice. La aparitia acestor reactii tratamentul trebuie oprit imediat si instituit un tratament adecvat pentru cazurile de urgenta (corticosteroizi, antihistaminice, epinefrine etc.). In cazuri rare poate aparea rash cutanat si urticarie.

Precautii:
In cazurile rare cand au fost inregistrate diaree persistenta asociata cu colita acuta, se opreste tratamentul imediat si se instituie un tratament adecvat.
Forma de prezentare: Lincodar - cutii cu 16, 500 capsule. Fiecare capsula contine 500 mg lincomicina (sub forma de clorhidrat de lincomicina B.P.).

Compozitie:
Lincodar contine clorhidrat de lincomicina B.P., antibiotic activ impotriva majoritatii bacteriilor grampozitive, in special Staphyloccocus aureus si albus, Streptococcus viridans si pneumoniae, precum si impotriva anaerobilor: Clostridium perfringens si tetani, Corynebacterium diphteriae si acnes. Este, de asemenea, eficient in actinomicoze.

Farmacologie: Lincodar este rapid absorbit. Dupa o doza orala de 500 mg, peak-ul plasmatic se atinge dupa 2-4 ore. Concentratiile minime inhibitorii pentru majoritatea bacteriilor grampozitive sunt mentinute 6-8 ore. In sangele fetal, lichidul peritoneal si pleural se ating concentratii de 20-50% din cele sanguine, in tesutul osos de aproximativ 40% si in tesuturile moi de 75%. Metabolizarea are loc, in principal, la nivelul ficatului. Calea principala de eliminare este cea biliara, iar timpul de injumatatire dupa administrarea orala este 4-7 ore.

Mod de administrare:
Adulti: 500 mg de 3 ori/zi (uzual), iar in cazuri foarte grave, de 4 ori/zi. Se administreaza cu o ora inainte de masa. Copii (mai mari de o luna) - 30 mg/kg corp/zi divizat in trei doze.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Isoprinusine contraindicatii
Mi s-a prescris Isoprinosine pentru infectii ale sistemului respirator. Insa am pietre la rinichi. ...
Infectii urinare recurente?
Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti cu o problema medicala. Cu 5 ani in urma am ...
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
prezervativ ramas inauntru
Buna ziua! daca prezervativul a ramas in vagin, exista sanse sa fie expulzat de la sine? prietenul m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la ginecolog pentru a fi indepartat, este un corp strain si normal ca poate determina reactii nedorite (infectii, inflamatie)! Evi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectii urinare sau candidoza
Buna seara ! De cativa ani am niste probleme, pe care nu stiu cum sa le mai rezolv. In urma cu 2 ani ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa LINCOMYCINUM?
Alte medicamnete care au LINCOMYCINUM:
- LINCOCIN, sirop
- LINCOCIN, capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Asociere medicamente
Asociere medicamente

BUNA ZIUA.AM gastrita , reflux si colon iritabil.Se poate asocia Debr ... Buna ziua! Da, se pot asocia Debridat si BioSun IBS. ...


Sfatul farmcistului Ginecologie
Ginecologie

Bunã seara! De 2 zile am niște scurgeri albe groase ca br�nza f ... Buna ziua! Cereti la farmacie ovule pe baza de clotrimazol si tratati ...



Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...