Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Velcade

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Velcade

Prospect - Velcade


NU comercializăm Velcade!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Velcade    DCI:


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Velcade este un medicament utilizat pentru tratarea cancerului.
Velcade

Ce este Velcade?
Velcade este o pulbere din care se obtine o solutie injectabila. Acesta contine substanta activa bortezomib.

Pentru ce se utilizeaza Velcade?
Se utilizeaza in monoterapie, la pacientii cu mielom multiplu progresiv, o forma de cancer al celulelor plasmatice din maduva osoasa.
Velcade este utilizat la pacientii care nu au raspuns la cel putin un alt tratament si care au fost deja supusi transplantului de maduva osoasa sau la cei pentru care un astfel de transplant nu este indicat.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Velcade?
Tratamentul cu Velcade trebuie inceput si administrat numai sub supravegherea unui medic cu experienta in utilizarea chimioterapiei in cazul cancerului. Doza de Velcade administrata se calculeaza in functie de suprafata corporala a pacientului (calculata pe baza inaltimii si greutatii pacientului).
Doza initiala recomandata este de 1,3 mg pe metru patrat, de doua ori pe saptamana, timp de doua saptamani (zilele 1, 4, 8 si 11), dupa care urmeaza o perioada de pauza de 10 zile (zilele 12-21). Aceasta perioada de trei saptamani reprezinta un ciclu terapeutic. Pacientii care au raspuns complet la tratament trebuie sa urmeze inca doua cicluri terapeutice. Pacientii care raspund numai partial la tratament trebuie sa urmeze maximum opt cicluri terapeutice. In cazul in care, in urma unui ciclu terapeutic, pacientul prezinta efecte secundare grave, tratamentul trebuie intrerupt, iar doza, modificatain consecinta.
Solutia se administreaza ca injectie intr-o vena, cu durata de trei pana la cinci secunde, printr-un cateter (un tub subtire steril), dupa care urmeaza o spalare cu solutie salina.

Cum actioneaza Velcade?
Substanta activa din Velcade, bortezomib, este un inhibitor proteozomal. Inhiba proteozomii, un complex din interiorul celulelor, care descompune proteinele cand nu mai sunt necesare. Atunci cand proteinele din celulele canceroase, cum ar fi proteinele care controleaza dezvoltarea celulelor, nu sunt descompuse, celulele sunt afectate si, in final, mor.

Cum a fost studiat Velcade?
Eficacitatea Velcade in cazul mielomului multiplu a fost evaluata in cadrul a trei studii. Intr-unul dintre studii, care a implicat 669 de pacienti, eficacitatea Velcade a fost comparata cu cea a dexametazonei in doze puternice (un corticosteroid utilizat pentru tratarea mielomului multiplu). In alte doua studii care au implicat un total de 256 de pacienti, Velcade nu a fost comparat cu niciun alt tratament. In toate aceste studii, pacientii primisera cel putin un tratament anterior pentru boala lor, aceasta agravandu-se in cursul celui mai recent tratament aplicat. Principala masura a eficacitatii a fost numarul de pacienti care au reactionat la tratament si perioada pana la agravarea bolii.

Ce beneficii a prezentat Velcade in timpul studiilor?
In studiul in care Velcade a fost comparat cu dexametazona, boala s-a agravat, in medie, dupa 189 de zile, cu Velcade, si dupa 106 zile, cu dexametazona. In celelalte doua studii, aproximativ 34 % din pacienti au raspuns partial sau total la tratamentul cu Velcade.

Care sunt riscurile asociate cu Velcade?
Cele mai frecvente efecte secundare (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt herpes (zona) zoster, trombocitopenia (numar scazut de trombocite in sange), anemia (numar scazut de globule rosii), neutropenia (numar prea scazut de leucocite in sange, adica de globule albe care protejeazaorganismul impotriva infectiilor), scaderea poftei de mancare, neuropatia periferica, insotita de parestezie (furnicaturi sau amorteala si intepaturi), cefalee, dispnee (respiratie ingreunata), greata (senzatie de rau), diaree, varsaturi, constipatie, eruptii cutanate, mialgie (dureri musculare), fatigabilitate (oboseala) si pirexie (febra). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare asociate cu Velcade, a se consulta prospectul.
Velcade nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la bortezomib, bor sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Nu trebuie administrat pacientilor cu afectiuni hepatice grave, boala infiltrativa difuza acuta pulmonara (o boala pulmonara grava) sau boala pericardic (boala care afecteaza foita din jurul inimii).

De ce a fost aprobat Velcade?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Velcade sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratarea mielomului multiplu progresiv. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Velcade.
Velcade a fost autorizat in „circumstante exceptionale”, deoarece, din motive stiintifice, nu s-au putut obtine informatii complete despre acest medicament. In fiecare an, Agentia Europeana pentru Medicamente (EMEA) revizuieste orice informatie nou aparuta, iar prezentul rezumat va fi actualizat, dupa caz.

Ce informatii se asteapta in continuare despre Velcade?
Societatea care produce Velcade va efectua si alte studii, urmarind, in principal, distributia Velcade in organism (mai ales in urma administrarii de doze repetate) si riscul de aparitie a amiloidozei (depunerea in corp a unui tip de proteina numite amiloid) sau de agravare a amiloidozei la pacienti.

Alte informatii despre Velcade:
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Velcade, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 26 aprilie 2004. Titularul autorizatiei de introducere pe piata este Janssen-Cilag International NV.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interferonat pentru pacient cu VHC si neoplasm de prostata ?
Buna ziua, Tatal meu a fost diagnosticat cu ciroza hepatica cu VHC compensata in oct.2019, 7703 ...
insomnie si probleme digestive
Buna ziua, Am 49 de ani si ma confrunt cu insomnie de trezire - adorm dar la 2-3 dimineata ma trez ...
↳ Buna ziua! 1. Faptul ca ati luat o luand e zile Urimil Forte nu prespune riscuri. Cancerul digestiv pare sa fie legat de o enzima dumita citidin-dez ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiunea cu cancerul de san
Operata cancer de san in urma cu 9 ani.Am probleme cu glanda tiroida iar medicul mi-a recomandat sel ...
↳ Buna ziua! Nu, din contra, orice supliment care contine antioxidanti poate fi util in preventia cancerului! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce tratament se poate lua în cazul cancerului hepatic
Toate analizele pentru ficat au valori mari și folosește sutent ce tratament naturist sr p ...
tratamentul tiroidiei
CE MEDICAMENTE SA FOLOSESC PT TIROIDIE? ...
↳ Buna ziua! Daca va referiti la tiroidita, aceasta se trateaza la endocrinolog. In anumite cazuri este suficienta tinerea sub observatie a pacientului ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
bleomycine
buna ziua. va rog sa-mi spuneti de unde se poate procura medicamentul Bleomycine . am inteles ca ...
↳ Buna ziua! In Romania este aprobat un singur medicament continand sulfat de bleomicina, numit BLEOCIN (15 mg, liofilizat pentru solutie injectabila). ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...