Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Mycobacterium


gen de bacterii din familia Mycobacteriaceae, de forma bacilara, Gram-pozitive, aerobe, subtiri, drepte sau usor încurbate, uneori fila-mentoase, ramificate;
sunt imobile. Unele specii sunt patogene pentru animale si oameni. Mycobacterium leprae (bacilul Hansen) produce lepra;
Mycobacterium tuberculosis (baciul Koch) produce tuberculoza;
Mycobacterium bovis produce tuberculoza bovideelor, dar poate infecta plamanii, articulatiile si intestinul omului. Mycobacterium paratuberculosis, care produce boala Johne la bovidee, se poate transmite prin lapte, fiind suspectat ca produce boala Crohn. Mycobacterium tuberculosis este de departe cea mai frecventa specie responsabila de infectiile plamanilor. Alte micobacterii care infecteaza plamanul sunt numite atipice, anonime sau oportuniste (acest ultim termen este preferat deoarece presupune preexistenta unei afectari pulmonare sau a unei imunitati deficitare a pacientului).
Micobacteriile oportuniste care în mod frecvent produc infectii pulmonare sunt: Mycobacterium kansacii, Mycobacterium xenopi, Mycobacterium mal-moense si complexul MAI (Mycobacterium avium, Mycobacterium intracellu-lare).
Infectiile produse de aceste bacterii pot mima tuberculoza pulmonara, dar sunt mult mai greu de tratat deoarece sunt rezistente la multe dintre medicamentele antituberculoase. Bacteriile din grupul MAI sunt în mod special implicate în producerea suprainfectiilor la pacientii cu SIDA.

Alti termeni medicali: Crohn (boala), Hansen (bacilul), Koch (bacilul), Lepra, MAI (complexul), Micobacteire, Mycobacterium, Mycobacterium tubrculosis, Mycoplasma, mycosis fungoides, Mycota,

1 produse gasite (pentru Mycobacterium)!Prospecte medicamente (pentru Mycobacterium)


Prospect Etionamida Atb 250 mg
Etionamida Atb este indicata in combinatie cu alte medicamente tuberculostatice ca medicament de linia a doua la pacientii cu Mycobacterium tuberculosis in conditiile in care s-a instalat rezistenta la medicamentele de prima intentie (izoniazida si rifampicina).
Prospect Etambutol Atb 250 mg
Etambutol Atb este folosit in tratamentul tuberculozei. Tuberculoza este o boala infectioasa contagioasa provocata de bacteria Mycobacterium tuberculosis, numita si bacilul Koch.
Prospect Etambutol Arena 250 mg
Etambutol Arena este folosit in tratamentul tuberculozei. Tuberculoza este o boala infectioasa contagioasa provocata de bacteria Mycobacterium tuberculosis, numita si bacilul Koch.
Prospect MINOZ EP 100 mg
Minoz EP contine un medicament numit minociclina. Acesta apartine unui grup de medicamente numit tetracicline.
Prospect Pretomanid FGK
Pretomanid FGK este un medicament pentru tratarea adultilor cu tuberculoza rezistenta la medicamente.
Prospect Sumamed Forte
Sumamed Forte contine azitromicina, un antibiotic utilizat in urmatoarele infectii provocate de germeni sensibili la azitromicina.
Prospect PADVIRAM 600 mg/200 mg/245 mg
Padviram contine trei substante active care sunt utilizate in tratamentul infectiei cu virusul imunodeficientei umane (HIV).Fiecare dintre aceste substante active, cunoscute de asemenea ca medicamente antiretrovirale, actioneaza prin impiedicarea activitatii unei enzime (reverstranscriptaza), care este esentiala pentru ca virusul sa se multiplice.
Prospect Azibiot 250 mg comprimate filmate
Azitromicina, substanta activa din Azibiot face parte din grupul medicamentelor antibiotice macrolide.
Prospect Sinerdol Iso capsule
Sinerdol Iso face parte din grupul de medicamente cunoscute sub denumirea de antimicobacteriacee; combinatii de substante pentru tratamentul tuberculozei.
Prospect Clar 500
Claritromicina, administrata oral, este utilizata in tratamentul infectiilor tractului respirator superior si inferior, al infectiilor pielii si tesuturilor moi, al otitelor medii determinate de germeni sensibili.
Prospect Azitromicina Terapia 250 mg comprimate filmate
Este utilizata pentru tratarea infectiilor.
Prospect Azitromicina Sandoz 500 mg comprimate filmate
Se utilizeaza pentru tratamentul infectiilor determinate de bacterii.
Prospect Azatril comprimate filmate
Antibioticele sunt folosite in tratamentul infectiilor cauzate de microorganisme de tipul bacteriilor.
Prospect Deltyba
Deltyba este un medicament impotriva tuberculozei care contine substanta activa delamanid.
Prospect Granupas
Granupas este un medicament pentru tratamentul tuberculozei, care contine substanta activa acid paraaminosalicilic (PAS).
Prospect Sirturo comprimate
Sirturo este un medicament impotriva tuberculozei care contine substanta activa bedaquilina.
Prospect Minoz MR 100 mg
Minoz MR conţine un medicament numit clorhidrat de minociclină. Acesta aparţine unui grup de medicamente numit tetracicline.
Prospect Seftrion 1 g, pulbere pentru solutie injectabila/perfuzabila
Indicatii: Seftrion este indicat pentru tratamentul infectiilor determinate de microorganisme sensibile la ceftriaxona si care necesita tratament parenteral
Prospect CICLOSERINA ANTIBIOTICE 250 mg, capsule
Indicatii: Tratamentul tuberculozei active pulmonare si extrapulmonare, cu microorganisme sensibile, in cazul esecului terapeutic la medicamentele antituberculoase de prima linie (streptomicina, isoniazida, rifampicina si etambutol), in asociere cu alte chimioterapice.
Prospect VACCIN BCG liofilizat pentru inoculare intradermica
Indicatii: Nou-nascuti incepand de la varsta de 4 zile si copii intre 5 si 10 luni care nu prezinta cicatrice vaccinala sau prezinta o cicatrice vaccinala sub 3 mm.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Îngrijirea sarcini
Îngrijirea sarcini

Nu am găsit elevit 1ci elevit 2 are ceva dacă le iau pe aces ... Buna ziua! Elevit 2 este pentru trimestrul 2 al sarcinii. Avand in ve ...Sfatul farmcistului 4 zile întârziere a menstruatiei
4 zile întârziere a menstruatiei

Pot face un test de sarcina la 4 zile de întârziere a menstruatiei pen ... Buna ziua! Da, testele actuale dau rezultatul corect si din prima zi ...


Sfatul farmcistului Septilin in alaptare
Septilin in alaptare

Pot lua septilin daca alaptez? ... Buna ziua! Puteti lua Septilin sirop, care se poate administra si la ...


Sfatul farmcistului Secretie maronie
Secretie maronie

Buna seara,sunt la menopauza de 7 ani ,,am din cand in cand o scurgere ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o preblema la nivelul uterului. Este ...


Sfatul farmcistului Senzatia de rece a capului penisului
Senzatia de rece a capului penisului

Buna ziua,ma numesc Sergiu si de vreo doua zile imi simnt capul penisu ... Buna ziua! In absenta altor simptome (mancarime, secretii, usturimi), ...