Remedii pentru tratarea arsurilor solare Excesele expunerii la soare de dragul bronzarii rapide a pielii produc efecte greu de suportat.
Pentru evitarea usturimii pielii arse de soare si descuamarii ulterioare pot fi folosite, fara riscuri, trei solutii naturale simple.
10 Sfaturi de lupta contra celulitei Celulita este dusmanul tau de ceva timp? Daca nu sti ce sa faci pentru a o invinge, nu dispera, ti-am pregatit 10 sfaturi pentru a lupta eficient contra celulitei.
Remedii pentru buze uscate si crapate Buzele sunt frecvent expuse la temperaturi extreme, muscate, linse, machiate. Pe scurt, le facem viata grea deseori, si este normal sa se razvrateasca pentru a ne aminti ca trebuie ingrijite!
Pielea sensibila Pielea sensibila reprezinta o problema dermatologica din ce in ce mai frecvent intalnita, care afecteaza pana la 50% din intreaga populatie.
Pielea uscata, respectiv sensibila Pielea sensibila este intalnita in cazul persoanele cu pielea uscata. Apare din cauza deteriorarii stratului lipidic din straturilor superficiale ale pielii si dezechilibrarii continutului de lipide al stratului cornos.
Urticaria (II) Umflaturi mici pe piele care produc leziuni de culoare roz, cu margini bine delimitate, varf plat si insotite de mancarimi intense, sunt semne ale unei afectiuni alergice ce atinge 15-20% din populatia generala: urticaria.
DE LA NEVUL PIGMENTAR LA MELANOMUL MALIGN Tot mai des ne sunt făcute cunoscut efectele nocive ale soarelui şi tot mai des auzim că depinde de noi să ne protejăm de cel mai de temut dintre cancerele de piele, melanomul malign.
Beneficiile alimentatiei vegetariene Nimic nu va aduce un beneficiu atat de mare sanatatii oamenilor si nu va creste sansele perpetuarii vietii pe pamant, cum o va face evolutia spre o dieta vegetariana - Albert Einstein
Urticaria Urticaria de cauza alimentara este o afectiune de natura alergica care se caracterizeaza printr-o eruptie cutanata, instalata brusc, dar pasagera, aparuta la cateva ore dupa consumul unui aliment cu potential alergen.
Tratamentul pentru impetigo Impetigo este o infectie bacteriana a pielii, a patra dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice intalnite, la copii, in practica generala.
Tipuri de piele Exista patru tipuri diferite de piele: Pielea normala, grasa , uscata si mixta.
Psoriazis Intalnita cel mai adesea la nivelul genunchilor, pielea capului, picioare si trunchi, coaja suparatoare si mancarimea constanta caracterizeaza aceasta boala care afecteaza in jur de 1% din populatie.
Primul ajutor in degeraturi Leziunile provocate de frig se aseamana pâna la un anumit punct cu leziunile existente în arsuri.
Masti hidratante Masca crema cu banane | Masca hidratanta cu albus de ou | Masca hidratanta si calmanta | Masca din miez de pepene | Masca cu drojdie de bere | Masca de avocado | Masca din struguri | Masca hidratanta cu miere si lapte
Masti de fata pentru ten uscat Pielea uscata este cea mai predispusa la linii fine si riduri, deoarece nu poate sa retina in structura sa substantele hidratante, iar glandele sebacee nu produc cantitati suficiente de sebum.
Masti de fata pentru ten gras Tenul gras este opusul tenului uscat, deoarece secretia in exces de sebum face suprafata pielii sa fie uleioasa. Problema acestui tip de ten consta in faptul ca sebumul secretat in cantitati mai mari decat este normal atrage si pastreaza pe fata particule de praf si mizerie din mediul inconjurator.
Prepararea si aplicarea mastilor de fata In toate tipurile de masti se amesteca 2 linguri si jumatate din ingredientele uscate (fulgi de ovaz, drojdie, argila etc.) cu ingredientele lichide (iaurt, suc etc.), pana ce se obtine o pasta moale.
Sfaturi utile inainte de aplicarea unei masti Inainte sa selectati o masca trebuie sa va asigurati carui tip de ten apartineti. Daca aveti un centru al fetei foarte gras, dar obraji uscati, puteti folosi doua tipuri diferite de masti, daca doriti .
Ingredientele mastilor de fata Alegeti ingredientele, solide si lichide, adaptate tipului dvs. de piele. Fulgii de ovaz si migdalele pisate reprezinta o substanta de baza uscata, ce convine tuturor genurilor de ten.
Tipuri de Masti de Fata Masti nutritive, masti tonice, masti calmante, masti hidratante, masti astringente, masti de exfoliere,
Machierea In general, la aolescenta pielea este putin mai grasa , ceea ce o face mai greu de demachiat pentru ca machiajele adera mai greu.
Ingrijirea fetei Perioada adolescentei este o perioada in care pielea trebuie ingrijita cu mare atentie deoarece modificarile hormonale din aceasta perioada duc la hiperseboreee si acnee.
Furunculoza Furunculul este o inflamatie pionecrozanta a pielii de natura stafilococica, localizata la nivelul unui sau câtorva foliculi pilosi sebacei.
Epilarea E de preferat sa se faca cu aparat individual electric de epilare. Inainte si dupa epilare se foloseste o lotiune dezinfectanta .
Eczema Exista cateva tipuri de eczeme, cauzele carora inca nu au fost pe deplin intelese.
Echimozele Echimoza reprezinta o infiltrare de sange sub piele (deci subdermic), care se vede prin transparenta pielii. Apare dupa loviri pentru ca se rup micile vase de sange din/de sub piele.
Dermatita seboreica - matreata Deoarece cea mai mare parte a cazurilor de matreata sunt datorate asa numitei Dermatite seboreice vom incerca sa va prezentam cateva date esentiale despre aceasta boala si despre principalele metode terapeutice care sunt accesibile in prezent.
Demachierea Trebuie sa se faca in fiecare seara, indiferent daca fata a fost sau nu machiata.Praful, fumul, polenul murdareasc pielea si inchid porii de aceea trebuiesc indepartate de doua ori pe zi.
Cum acţionează frigul asupra pielii Frigul produce strângerea vaselor sanguine, încetineşte circulaţia sângelui, iar epiderma nu mai este suficient irigată şi hrănită, compromiţând activitatea normală a pielii.
Celulita Clasic, celulita este definită că o lipodistrofie localizată, adică constă în depuneri de grăsime mai ales în jumătatea inferioară a corpului: abdomen, coapse, şolduri, fese.
Candidoza Candidoza este o afecţiune provocată de levuri (ciuperci) din genul candida, mai ales din specia Candida albicans. Există mai multe feluri de candidoză.
Căderea părului (Calviţia) Calviţia reprezintă căderea părului în regiunile frontală, parietală şi occipitală, cădere care se produce progresiv, începând de la vârstă de 18-19 ani şi devine maximă în jurul vârstei de 40-50 ani.
Bătăturile Bătătura este o hiperkeratoză circumcisă, de formă rotundă sau ovală, datorită acţiunii mecanice de frecare sau presare a pielii.
Arsurile Solare Dorinta de a fi cat mai repede si mai frumos bronzata determina prelungirea timpului de expunere la soare, prelungire care datorita lipsei de adaptare a organismului implica aparitia arsurilor.
Arsurile Arsurile sunt accidente provocate de căldură sub diferite forme, agenţi chimici, electricitate şi iradiaţii.
Acneea Cauze acnee:
O sensibilitate exagerată a glandei sebacee la hormonii masculini, care sunt secretaţi în mod obişnuit de ovare şi de glandele suprarenale. O igienă defectuoasă.
10 Legi pentru îngrijirea pielii Pentru a proteja pielea şi a-i menţine funcţiile în stare bună, pentru a evita aspectul neplăcut uneori tinerilor de strălucire exagerată a fetei sau de luciu gras al părului urmează cele zece legi de îngrijire: