Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


difterie


boala infectioasa extrem de contagioasa, produsa de bacteria Corynebacterium diphtheriae, care afecteaza īn primul rand faringele, dar ocazional si alte mucoase sau pielea. Boala se transmite de catre un bolnav sau un purtator sanatos. Dupa o perioada de incubatie de 2-6 zile, apare angina subfebrila, asociata cu o infla-matie a ganglionilor submaxilari, fati-gabilitate, febra. Apoi, apar false membrane lucioase sau cenusii, mai mult sau mai putin īntinse pe amigdale si pe valul palatin, care produc dificultati īn respiratie si deglutitie;
uneori, poate fi necesara traheostomia. Bacteriile se multiplica la locul infectiei si elibereaza toxine īn circulatia sangvina, care afecteaza cordul si sistemul nervos. Decesul prin insuficienta cardiaca sau colaps poate aparea dupa 4 zile, dar dupa administrarea prompta de antitoxina si penicilina, evolutia este favorabila. Un program intens de imunizare a facut ca boala sa fie foarte rara īn tarile civilizate {vezi, de asemenea, TESTUL SCHICK)

Alti termeni medicali: Anatoxina, Bradicardie, Corynebacterium, Corynebacterium diphteriae, difterie, difteroid, dozimetru termoluminiscent, Dtp, exotoxina, Klebs-Loffler (bacil al lui), medicina preventiva, Schick (reactia),

3 produse gasite (pentru difterie)!

ļ»æ

Prospecte medicamente (pentru difterie)


Prospect PENTAXIM
PENTAXIM este indicat pentru a il proteja pe copilul dumneavoastra impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si impotriva infectiilor invazive determinate de Haemophilus influenzae tip b (cum sunt meningitele, septicemia, etc.).
Prospect TETRAXIM suspensie injectabila in seringa preumpluta
TETRAXIM este indicat pentru a asigura protectia copilului dumneavoastra impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei.
Prospect Vaxelis
Vaxelis este un vaccin care contine substante active obtinute din bacteriile difteriei, tetanosului, din cele care declanseaza pertussis si Haemophilus influenzae tip b, din virusul hepatitic B si din poliovirusuri inactivate.
Prospect Dultavax
Acest medicament este un vaccin combinat, indicat pentru adulti ca doza de rapel a unei vaccinari anterioare, pentru prevenirea combinata a difteriei, tetanosului si poliomielitei.
Prospect ADACEL suspensie injectabila
ADACEL este un vaccin indicat pentru vaccinarea de rapel impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive (pertussis) la copii, incepand cu varsta de 4 ani, adolescenti si adulti, dupa schema completa de vaccinare primara.
Prospect Hexyon suspensie injectabila
Vaccin (adsorbit) impotriva difteriei, tetanosului, pertussisului (acelular, componente), hepatitei B (rADN), poliomielitei (inactivat) si Haemophilus influenzae tip b conjugat.
Prospect Infanrix Hexa
Infanrix hexa se utilizează pentru protejarea copiilor cu vārsta sub trei ani īmpotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (tusei măgăreşti), hepatitei B, poliomielitei (polio) şi bolilor provocate de Hib (cum ar fi meningita bacterică).
Prospect Infanrix Penta
Infanrix Penta se utilizează pentru protejarea copiilor cu vārsta sub trei ani īmpotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (tusei măgăreşti), hepatitei B şi poliomielitei (polio).
Prospect VACCIN COMBINAT DIFTERO-TETANO-PERTUSSIS ADSORBIT (V.C.D.T.P.)
Indicatii: V.C.D.T.P. se foloseste in profilaxia difteriei, a tetanosului si a tusei convulsive.
Prospect VACCIN COMBINAT DIFTERO-TETANIC ADSORBIT (V.C.D.T.)
Indicatii: Vaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este indicat pentru prevenirea difteriei si a tetanosului; schema de vaccinare si revaccinare diftero-tetanica este conform instructiunilor M.S.
Prospect TETRACOQ, suspensie
Vaccin adsorbit - difterie, pertussis, tetanos si poliomielitic inactivat.
Prospect INFANRIX, suspensie
Indicatii terapeutice: Infanrix este indicat in imunizarea primara fata de difterie, tetanos si pertussis incepand cu varsta de 2 luni. Infanrix este indicat ca doza de rapel la copii anterior imunizati cu trei sau patru doze de vaccin DTPa, difteric, tetanic sau pertussis celular (DTPc).
Prospect IMOVAX D.T. ADULT, suspensie injectabila
Vaccin adsorbit impotriva difteriei si tetanosului (pentru adulti).
Prospect D.T. COQ, suspensie injectabila
Indicatii: Este indicat pentru prevenirea combinata a difteriei, tetanosului si tusei convulsive.Vaccin adsorbit impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive.
Prospect TRITANRIX HB
Indicatii terapeutice: Tritanrix -HB este indicat pentru imunizarea activa fata de difterie, tetanos, tuse convulsiva si hepatita B (HB) la copii incepand cu varsta de 6 saptamani. De asemenea, este posibila si prevenirea hepatitei D prin imunizarea cu Tritanrix -HB, hepatita D (produsa de antigenul delta) aparand doar in prezenta hepatitei B.
Prospect PROPIONAT DE ERITROMICINA, comprimate
Indicatii: Bronsita, enterite severe cu Campylobacter, difterie, boala veteranilor si alte infectii cu Legionalla, conjunctivita neonatala, pertusis, pneumonii (cu mycoplasme si alte forme atipice, ca si streptococice), sinuzita si, in asociere cu neomicina, in profilaxia infectiilor inaintea interventiilor chirurgicale pe intestin.
Prospect INFANRIX HepB
Indicatii terapeutice: Infanrix HepB este recomandat pentru imunizarea activa a tuturor copiilor incepand cu varsta de 2 luni fata de difterie, tetanos, tuse convulsiva si hepatita B.Posologie: Schema de vaccinare primara consta din trei doze.
Prospect ERITRO 200
Indicatii : Este recomandata īn infectii cu germeni sensibili la eritromicina si rezistenti la penicilina si alte antibiotice uzuale. Este antibioticul de electie īn pneumonia cu Mycoplasma pneumoniae; īn difterie (sterilizarea bolnavilor si a purtatorilor de bacil difteric).
Prospect VARIVAX pulbere si solvent pentru suspensie injectabila
VARIVAX este un vaccin conceput pentru a proteja adultii si copiii impotriva varicelei (varsat de vant).
Prospect Boostrix-IPV, suspensie injectabila
Boostrix-IPV este un vaccin indicat pentru utilizarea ca doza de rapel la copii cu varsta incepand de la 4 ani, adolescenti si adulti, pentru a preveni patru boli.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Sex la ovulatie neprotejat
Sex la ovulatie neprotejat

Buna ziua. Am avut ciclul pe 17-21 ianuarie ..in decursul luni mai ... Buna ziua! Daca acea sangerare a durat doar 2 zile si a fost redusa c ...


Sfatul farmcistului TSH
TSH

Buna ziua.Aveti un īnlocuitor pentru Angeliq? ... Buna ziua! Din pacate in toate farmaciile din tara se gasesc doarcom ...


Sfatul farmcistului Hiperexcitabilitate copil autist
Hiperexcitabilitate copil autist

Bună ziua am un copil cu autism de 8 ani și are excitabilita ... Buna ziua! Data fiind varsta copilului, puteti adminsitra Nutricalm d ...


Sfatul farmcistului eficacitatea produsului
eficacitatea produsului

Produsul poate fi luat si de persoanele care sunt hipertensive?Au efic ... Buna ziua! Produsul Obecol poate fi administrat la persoanele suferin ...


Sfatul farmcistului Scaun si contraceptive
Scaun si contraceptive

Buna seara! Ce se intampla daca in ultima saptamana am avut scaun norm ... Buna ziua! In acest caz nu va ingrijorati in acest caz!! Doar diaree ...


Sfatul farmcistului Serodeps versus ceva slabit
Serodeps versus ceva slabit

Se poate lua ceva de slabit(spirulina)In paralel cu serodeps (antidepr ... Buna ziua! Singurul ingredient din plante pe care trebuie sa il evita ...