Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Cateterizare


Introducerea unei sonde (cateter) in anumite organe cavitare sau vase sangvine, cu scop fie explorator, fie terapeutic.
In cateterizarea uretrala, cateterul este introdus in vezica urinara pentru rezolvarea unei obstructii a fluxului urinar.

Cateterizarea cardiaca reprezinta introducerea unui cateter special, de obicei prin vena femurala la nivelul regiunii inghinale, care ajunge la cord. Aceasta manevra permite masurarea presiunii in camerele cordului, gradientul de presiune la nivelul valvelor cardiace, precum si introducerea unei substante de contrast.

Cateterizarea vasculara presupune introducerea intr-o vena sau artera a unui mediu de contrast pentru radiografie, diferite materiale pentru a opri o sangerare sau pentru a tromboza un anevrism.

Alti termeni medicali: , Angiocardiografie, Autocateterizare intermitenta, Bronhoaspiratie, Cardiotocografie, Catecolamine, Catenar, Catepsina, Cateter, Cateter suprapubian, Cateter venos central, Cateterism, Cateterizare, Cistectomie, colangiopancreatografie endoscopica retrograda, colangiopancreatografîa transhepatica percutanata, cricotiroidotomie, Derivatia continenta, ecocardiografie, embolectomie, exsangvinotransfuzie, fonorenograma, Hickman ^cateter), Intubatie, Litectomie,

2 produse gasite (pentru Cateterizare)!Prospecte medicamente (pentru Cateterizare)


Prospect Fluvastatin Arena 80 mg
Fluvastatin Arena contine substanta activa fluvastatina sodica, care apartine unei grupe de medicamente cunoscute sub denumirea de statine, medicamente care reduc concentratia de lipide.
Prospect Emocolt
EMOCLOT este o solutie de factor VIII de coagulare sanguina derivat din plasma umana. Factorul VIII este o proteina care are o actiune antihemoragica.
Prospect Lescol, 80 mg
Lescol contine substanta activa fluvastatina sodica, care apartine unei grupe de medicamente cunoscute sub denumirea de statine, medicamente care reduc concentratia de lipide.Acestea reduc concentratia de grasimi (lipide) din sangele dumneavoastra. Aceste medicamente sunt utilizate la pacienti ale caror afectiuni nu pot fi controlate numai prin dieta si exercitii fizice.
Prospect Lescol XL
Lescol XL contine substanta activa fluvastatina sodica, care apartine unei grupe de medicamente cunoscute sub denumirea de statine, medicamente care reduc concentratia de lipide.
Prospect Scanlux 300 mg/ml, solutie injectabila
Scanlux face parte dintr-o grupa de medicamente numite substante de contrast pentru examinari radiologice. Contine substanta activa iopamidol, care are in componenta sa iod.
Prospect Inkontan 15 mg comprimate filmate
Inkontan face parte din grupa: alte preparate urologice (inclusiv antispastice), antispastice urinare.
Prospect CATHEJELL cu LIDOCAINA, gel uretral
Este un gel lubrifiant steril, anestezic si antiseptic, folosit pentru instilatii uretrale.
Prospect Alprostadil REMEDIA 500 ?g
Alprostadil “REMEDIA” este utilizat pentru mentinerea permeabilitatii canalului arterial la nou-nascutii cu boli cardiace.
Prospect Epirubicina Teva 2 mg/ml, solutie injectabila/perfuzabila
Indicatii: Epirubicina este utilizata in tratamentul unei varietati de afectiuni neoplazice
Prospect VISIPAQUE, solutie injectabila
Informatii clinice: Mediu de contrast pentru examinari radiologice ale adultului: cardioangiografii, angiografie cerebrala (conventionala sau i.a.DSA), angiografie periferica (conventionala sau i.a.DSA), angiografie abdominala (i.a.DSA), urografie, flebografie, examinare CT cu contrast.
Prospect URICOL, granule efervescente
Indicatii: Infectii cronice ale tractului urinar (pielite, pielonefrite, cistite) si infectii asociate cu vezica neurogena;
Prospect ACTILYSE , pulbere liofilizata
Actiune terapeutica: Tratamentul fibrinolitic al infarctului de miocard, la pacientii la care tratamentul poate fi inceput in termen de 6-12 ore de la manifestarea primelor simptome.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Menstruatie prelungita
Menstruatie prelungita

Bună ziua, am avut in 2019 hemoragie timp de 2 luni cu cheaguri. ... Buna ziua! S-ar putea ca situatia sa fie determinata de un sindrom pr ...


Sfatul farmcistului Revigrip si contraceptivele
Revigrip si contraceptivele

Bună seara! Iau anticonceptionale Belara de 8 zile și am r ... Buna ziua! Se mentioneaza in prospectul Revigrip ca este indicat sa f ...


Sfatul farmcistului Pata depigmentara
Pata depigmentara

Bună ziua, de 2 ani de zile mi-a apărut o pata alba pe obraz ... Buna ziua! Puteti lua BioCupru Forte, cate o capsula pe zi, maxim 2 l ...Sfatul farmcistului Neuro optimizer pentru copii
Neuro optimizer pentru copii

Pot da acest supliment unui copil de 2 ani si jumatate? In ce doza? ... Buna ziua! Nu, nu este posibil! Unui copil mai mare de peste 12 ani ...


Sfatul farmcistului Qlaira retrasa din farmacii
Qlaira retrasa din farmacii

Buna ziua, am 42 de ani si timp de doi ani am folosit anticonceptional ... Buna ziua! Din pacate nu exista un echivalent pentru Qlaira, deoarece ...