Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Cateterizare


Introducerea unei sonde (cateter) in anumite organe cavitare sau vase sangvine, cu scop fie explorator, fie terapeutic.
In cateterizarea uretrala, cateterul este introdus in vezica urinara pentru rezolvarea unei obstructii a fluxului urinar.

Cateterizarea cardiaca reprezinta introducerea unui cateter special, de obicei prin vena femurala la nivelul regiunii inghinale, care ajunge la cord. Aceasta manevra permite masurarea presiunii in camerele cordului, gradientul de presiune la nivelul valvelor cardiace, precum si introducerea unei substante de contrast.

Cateterizarea vasculara presupune introducerea intr-o vena sau artera a unui mediu de contrast pentru radiografie, diferite materiale pentru a opri o sangerare sau pentru a tromboza un anevrism.

Alti termeni medicali: , Angiocardiografie, Autocateterizare intermitenta, Bronhoaspiratie, Cardiotocografie, Catecolamine, Catenar, Catepsina, Cateter, Cateter suprapubian, Cateter venos central, Cateterism, Cateterizare, Cistectomie, colangiopancreatografie endoscopica retrograda, colangiopancreatografîa transhepatica percutanata, cricotiroidotomie, Derivatia continenta, ecocardiografie, embolectomie, exsangvinotransfuzie, fonorenograma, Hickman ^cateter), Intubatie, Litectomie,

2 produse gasite (pentru Cateterizare)!Prospecte medicamente (pentru Cateterizare)


Prospect Fluvastatin Arena 80 mg
Fluvastatin Arena contine substanta activa fluvastatina sodica, care apartine unei grupe de medicamente cunoscute sub denumirea de statine, medicamente care reduc concentratia de lipide.
Prospect Emocolt
EMOCLOT este o solutie de factor VIII de coagulare sanguina derivat din plasma umana. Factorul VIII este o proteina care are o actiune antihemoragica.
Prospect Lescol, 80 mg
Lescol contine substanta activa fluvastatina sodica, care apartine unei grupe de medicamente cunoscute sub denumirea de statine, medicamente care reduc concentratia de lipide.Acestea reduc concentratia de grasimi (lipide) din sangele dumneavoastra. Aceste medicamente sunt utilizate la pacienti ale caror afectiuni nu pot fi controlate numai prin dieta si exercitii fizice.
Prospect Lescol XL
Lescol XL contine substanta activa fluvastatina sodica, care apartine unei grupe de medicamente cunoscute sub denumirea de statine, medicamente care reduc concentratia de lipide.
Prospect Scanlux 300 mg/ml, solutie injectabila
Scanlux face parte dintr-o grupa de medicamente numite substante de contrast pentru examinari radiologice. Contine substanta activa iopamidol, care are in componenta sa iod.
Prospect Inkontan 15 mg comprimate filmate
Inkontan face parte din grupa: alte preparate urologice (inclusiv antispastice), antispastice urinare.
Prospect CATHEJELL cu LIDOCAINA, gel uretral
Este un gel lubrifiant steril, anestezic si antiseptic, folosit pentru instilatii uretrale.
Prospect Alprostadil REMEDIA 500 ?g
Alprostadil “REMEDIA” este utilizat pentru mentinerea permeabilitatii canalului arterial la nou-nascutii cu boli cardiace.
Prospect Epirubicina Teva 2 mg/ml, solutie injectabila/perfuzabila
Indicatii: Epirubicina este utilizata in tratamentul unei varietati de afectiuni neoplazice
Prospect VISIPAQUE, solutie injectabila
Informatii clinice: Mediu de contrast pentru examinari radiologice ale adultului: cardioangiografii, angiografie cerebrala (conventionala sau i.a.DSA), angiografie periferica (conventionala sau i.a.DSA), angiografie abdominala (i.a.DSA), urografie, flebografie, examinare CT cu contrast.
Prospect URICOL, granule efervescente
Indicatii: Infectii cronice ale tractului urinar (pielite, pielonefrite, cistite) si infectii asociate cu vezica neurogena;
Prospect ACTILYSE , pulbere liofilizata
Actiune terapeutica: Tratamentul fibrinolitic al infarctului de miocard, la pacientii la care tratamentul poate fi inceput in termen de 6-12 ore de la manifestarea primelor simptome.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Utilizare gel arnica in sarcina
Utilizare gel arnica in sarcina

Femeile însărcinate pot utiliza gelul de arnica pentru entorse? ... Buna ziua! Puteti lua remediul homeopat Arnica fara riscuri insa in c ...Sfatul farmcistului Neuro optimizer la 10 ani
Neuro optimizer la 10 ani

Buna ziua! Se poate administra Neuro optimizer la un copil de 10 ani? ... Buna ziua! In mod normal pentru suplimentele nutritive destinate adu ...Sfatul farmcistului Sex la ovulatie neprotejat
Sex la ovulatie neprotejat

Buna ziua. Am avut ciclul pe 17-21 ianuarie ..in decursul luni mai ... Buna ziua! Daca acea sangerare a durat doar 2 zile si a fost redusa c ...


Sfatul farmcistului TSH
TSH

Buna ziua.Aveti un înlocuitor pentru Angeliq? ... Buna ziua! Din pacate in toate farmaciile din tara se gasesc doarcom ...