Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Boala hemolitica a nou-nascutului


Afectiune ce apare datorita distrucitei (hemolizei)eritrocitelorr fatului de catre anticorpii din sangele matern care traverseaza placenta.
Aceasta se intampla cel mai frecvent cand eritrocitele fatului sunt Rh pozitive (adica factorul Rhesus prezent), dar eritrocitele materne sunt Rh negative. De aceea, eritrocitele fetale devin incomptatibile si determina producerea de anticorpi. Rezultatul este aparitia unei anemii severe la fat, ducand la insuficienata cardiaca cu edeme (hidrops fetal) sau la nasterea unui fat mort.

Daca anemia este mai putin severa, fatul se poate naste la termen in bune conditii, dar acumularea de bilirubina din eritrocitele distruse cauzeaza un icter sever dupa nastere, care va necesita exsangvinotransfuzie. Daca nu este tratat, pot aparea leziuni severe ale creierului.

Efectuarea unui test sangvin in perioada de inceput a sarcinii poate detecta anticorpii din sangele mamaei, putandu-se lua din timp masuri de preventie pentru siguranta copilului.

In unele cazuri de boala hemolitica severa se poate practica transfuzia intrauterina, cu mare succes.

Incidenta acestei boli a scazut mult prin prevenirea formarii de anticorpi la o mama cu Rh negativ. Daca dupa o prima nastere sau un avort se constata ca nou-nascutul este incompatibil cu mama sa (adica are Rh pozitiv), aceasta va primi injectabil anticorpi Rh care distrug rapid orice celula fetala Rh pozitiva, nemainstalandu-se producerea de anticorpi la o viitoare nastere.

Alti termeni medicali: -frenie, Acanthosis Nigricans, Acodinie, Actinomicoza, Acut, Adenopatie, Agent cauzal, Agitatie, Alienatie mintala, Amenoreea primara, Amenoreea secundara, Aminoglutetimida, Anchilostomiaza, Angina, Anticorpi tiroidieni, Antrax, Antropozoonoza, Apofizita, Artefact, Arteroscleroza, Artritism, Ascaridiaza (ascaridioza), Astm bronsic, Autoaglutinare, Autoanticorp,Prospecte medicamente (pentru Boala hemolitica a nou-nascutului)


Prospect RhoGAM Ultra-Filtered
RhoGAM Ultra-Filtered PLUS apartine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de ser imun si imunoglobuline.
Prospect IG VENA
IG VENA este o imunoglobulina umana normala pentru administrare intravenoasa. Imunoglobulinele sunt anticorpi umani prezenti in sange.
Prospect Haemocomplettan P 1 g
Haemocomplettan este un concentrat purificat de fibrinogen(factor de coagulare I), care este o proteina importanta pentru coagularea sangelui. Este derivat din plasma umana (aceasta este partea lichida a sangelui). Haemocomplettan este o pulbere pentru solutie. Solutia preparata se va administra prin injectare sau prin perfuzie intr-o vena.
Prospect Octagam 10% solutie perfuzabila
Octagam 10% este o solutie care contine imunoglobulina umana normala (IgG) (adica solutie de anticorpi umani) pentru administrare intravenoasa (adica perfuzare intr-o vena).
Prospect Dercin, pulbere pentru solutie perfuzabila
Indicatii: Tratamentul cancerului de vezica urinara avansat local sau metastatic, in asociere cu cisplatina.
Prospect Daplax 200 mg si 1 g, pulbere pentru solutie perfuzabila
Indicatii: Tratamentul cancerului de vezica urinara avansat local sau metastatic, in asociere cu cisplatina.
Prospect Lisinopril Antibiotice
Lisinopril Antibiotice este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale si renovasculare.
Prospect BIOCLAVID
Indicatii : Produsul Bioclavid este indicat n tratamentul infectiilor bacteriene determinate de microorganisme gramnegative sau grampozitive rezistente la amoxicilina, dar care sunt sensibile la combinatia de amoxicilina/acid clavulanic.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Contraindicat cardiaci?
Contraindicat cardiaci?

Ma intereseaz dac este contraindicat cardiacilor! ... Buna ziua! Potent Power nu este contraindicat cardiacilor. Se recoman ...Sfatul farmcistului Efecte negative Spermotone
Efecte negative Spermotone

Buna ziua, Spermotone are influente negative la hipertensivi? Poate ... Buna ziua! Pentru acest produs nu au fost raportate efecte asupra ten ...


Sfatul farmcistului Scurgere  maronie
Scurgere maronie

Buna ziua am o scurgere maronie si mirositoare ce a-și putea sa f ... Buna ziua! Va recomand sa mergeti la medicul ginecolog. Daca nu va po ...


Sfatul farmcistului Ginseng siberian pentru anxietate?
Ginseng siberian pentru anxietate?

ginseng siberian este ok pemtru anxietate si somn neodihnitor ... Buna ziua! Pentru anxietate este indicat ginsengul siberian, intrucat ...