Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Antimetabolit


Medicament a carui actiune interfereaza cu procesele metabolice normale din celule prin combinarea cu enzimele respective.
Unele, care sunt utilizate in tratamentul cancerului (fluororuracil, methotrexat, mercaptopurina) sunt antimetaboliti care previn dezvoltarea celulara prin interferarea cu reactiile enzimatice esentiale pentru sinteza acizilor nucleici.

Efectele lor adverse pot fi severe, determinand afectarea celulelor sanvine si tulburari digestive.

Alti termeni medicali: Acropustuloza infantile, Adamantinom, Agenti alchilanti, Anastomoza antiperistaltica, Antagonist, Antiacid, Antialergic, Antiandrogenice, Antiaritmice, Antibiograma, Antibiotic, Antibiotica, Anticetonic, Anticoagulant, Anticoagulante, Anticolinergice, Anticolinesterazice, Anticonceptional, Anticonvulsivante, Anticorp, Anticorp monoclonal, Anticorpi tiroidieni, Antidepresive, Antidiabetice, Antidot,Prospecte medicamente (pentru Antimetabolit)


Prospect Azacitidine Zentiva
Azacitidine Zentiva este un medicament anti-cancer care apartine unui grup de medicamente numite „antimetaboliti”. Azacitidine Zentiva contine substanta activa „azacitidina”.
Prospect METHOFILL 10 mg
Methofill contine substanta activa metotrexat. Metotrexatul este un antimetabolit si un imunosupresor (medicament care afecteaza reproducerea celulelor organismului si reduce activitatea sistemului imunitar).
Prospect IMURAN, fiole
Indicatii: Imuran este folosit ca antimetabolit imunosupresiv fie singur, fie, mai frecvent, in asociere cu alti agenti (de obicei corticosteroizi) si proceduri care influenteaza raspunsul imun.
Prospect Ivozall
Ivozall este un medicament impotriva cancerului utilizat pentru tratarea copiilor si a adultilor cu varsta de cel mult 21 de ani cu leucemie limfoblastica acuta, care este o forma de cancer al limfocitelor (un tip de globule albe din sange).
Prospect Armisarte
Armisarte este un medicament impotriva cancerului, utilizat in tratamentul a doua tipuri de cancer pulmonar.
Prospect Pemetrexed Lilly
Pemetrexed Lilly este un medicament impotriva cancerului care se utilizeaza pentru tratamentul a doua tipuri de cancer pulmonar.
Prospect Abitrexate, solutie injectabila
Abitrexate este indicat in tratamentul coriocarcinomuiui gestational, corioadenomului si molei hidatiforme, precum si in tratamentul de intretinere (asociat altor chimioterapice) in leucemia acuta limfocitara, pentru profilaxia meningitei leucemice.
Prospect Pemetrexed Fresenius Kabi
Pemetrexed Fresenius Kabi este un medicament antineoplazic, utilizat in tratamentul a doua tipuri de cancer pulmonar,
Prospect Ciambra
Ciambra este un medicament impotriva cancerului care se utilizeaza pentru tratamentul a doua tipuri de cancer pulmonar.
Prospect Lisonorm 20 mg-5 mg comprimate
Lisonorm comprimate este o combinatie in doza fixa de amlodipina, care apartine unei clase de medicamente denumite blocante ale canalelor de calciu, si lisinopril, care apartine unei clase de medicamente denumite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA).
Prospect Pemetrexed Hospira
Pemetrexed Hospira este un medicament impotriva cancerului care se utilizeaza pentru tratamentul a doua tipuri de cancer pulmonar:
Prospect Pemetrexed Sandoz
Pemetrexed Sandoz este un medicament impotriva cancerului care se utilizeaza pentru tratamentul a doua tipuri de cancer pulmonar.
Prospect Ecansya
Ecansya este un medicament care contine substanta activa capecitabina.
Prospect Ecansya
Ecansya este un medicament care contine substanta activa capecitabina indicat impotriva cancerului.
Prospect Teysuno
Teysuno se utilizeaza la adulti pentru tratamentul cancerului gastric (la stomac) în stadiu avansat.
Prospect Gitrabin, pulbere pentru solutie perfuzabila
Indicatii: Gemcitabina, in asociere cu cisplatina, este indicata pentru tratamentul cancerului vezicii urinare avansat local sau metastatic.
Prospect Gemtex, pulbere pentru solutie perfuzabila
Indicatii: Gemcitabina, este indicata pentru tratamentul cancerului vezicii urinare avansat local sau metastatic, in asociere cu cisplatina.
Prospect Gemcitabin Stada 38 mg/ml, concentrat pentru solutie perfuzabila
Indicatii: Gemcitabina, este indicata pentru tratamentul cancerului vezicii urinare avansat local sau metastatic, in asociere cu cisplatina.
Prospect Gemcirena 38 mg/ml pulbere pentru solutie perfuzabila
Indicatii: Gemcitabina, in asociere cu cisplatina, este indicata pentru tratamentul cancerului vezicii urinare avansat local sau metastatic.
Prospect Fezzor, capsule
Indicatii: Hipertensiune arteriala usoara sau moderata
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Utilizare gel arnica in sarcina
Utilizare gel arnica in sarcina

Femeile însărcinate pot utiliza gelul de arnica pentru entorse? ... Buna ziua! Puteti lua remediul homeopat Arnica fara riscuri insa in c ...Sfatul farmcistului Neuro optimizer la 10 ani
Neuro optimizer la 10 ani

Buna ziua! Se poate administra Neuro optimizer la un copil de 10 ani? ... Buna ziua! In mod normal pentru suplimentele nutritive destinate adu ...Sfatul farmcistului Sex la ovulatie neprotejat
Sex la ovulatie neprotejat

Buna ziua. Am avut ciclul pe 17-21 ianuarie ..in decursul luni mai ... Buna ziua! Daca acea sangerare a durat doar 2 zile si a fost redusa c ...


Sfatul farmcistului TSH
TSH

Buna ziua.Aveti un înlocuitor pentru Angeliq? ... Buna ziua! Din pacate in toate farmaciile din tara se gasesc doarcom ...