Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Afectiuni infecto-contagioase

Caută articol ...

Secţiunea Afectiuni infecto-contagioase

Sfaturi pentru întărirea sistemului imunitar
Cu toţii ne dorim o sănătatate de fier, cât mai departe de infecţii. Dar este oare posibil să ne întărim sistemul imunitar doar prin alimentaţie?
Cum ne protejam imunitatea organismului in perioada rece?
Iarna aceasta nu pare a fi una foarte friguroasa, dar cu toate acestea trebuie sa stim sa ne aparam sanatatea atat de incercata in ultimii ani de factorii externi.
CIUPERCA DANSATOARE, UN MIRACOL PENTRU SANATATE
Neavand la indemana tehnici moderne de tratament, vracii care se ocupau de insanatosirea celor aflati in suferinta, cautau leacurile in natura, asa au fost descoperite ciupercile medicinale, care si-au pastrat notorietatea si in zilele noastre.
Prevenirea gripei
Este atat de simplu uneori sa avem grija de noi, remediile sunt usor de cules, natura ne ofera tot ce-i mai bun pentru a ne pune la adapost sanatatea. Din pacate aceste remedii nu se culeg din copac sub forma de pilule, ci trebuie atent selectate, cantarite si consumate pentru a avea portia de sanatate din fiecare.
Toxiinfectiile alimentare
Cauzele cele mai importante sunt date de frecventa in crestere a meselor luate la restaurant si de procesarea centralizata a alimentelor.
Pojarul
Pojarul este una dintre cele mai frecvente boli ale copilariei. Perioada de incubatie a acestei maladii virale contagioase este de la 10 la 15 zile.
Rabia - turbarea
Rabia, cunoscuta si sub numele de turbare, este o afectiune produsa de un virus, care afecteaza sistemul nervos central -creierul si maduva spinarii - atat la animale cat si la oameni.
Herpesul genital
Herpesul genital este o infectie cauzata de virusul herpes simplex (VHS).
Negii genitali
Negii genitali (negii venerici) sunt semnul infectiei genitale cu HPV (Human Papilloma Virus), fiind cea mai cunoscuta infectie virala cu transmitere sexuala.
Sifilisul
Sifilisul este provocat de o bacterie in forma spiralata numita spirochet (Treponema pallidum), care poate fi transmisa in principal, prin contact sexual neprotejat (vaginal, anal, oral).
Zona Zoster
Zona Zoster, mai corect Herpesul Zoster este o boala infectiosa provocata de un virus care atinge anumite portiuni ale sistemului nervos central periferic (radacinile posterioare din maduva spinarii si ganglionii).
Tusea convulsiva
Cauzata de o bacterie, tusea convulsiva se caracterizeaza prin crize puternice de tuse care se incheie cu o convulsie specifica la inhalarea aerului.
Tuberculoza
Agentul patogen al tuberculozei este bacilul Koch, identificat pentru prima data in 1882 de savantul german Robert Koch, are forma de bastonas lung de 1,5-5 microni.
Tuberculoza pulmonara
Tuberculoza pulmonara este o infectie cronica cu germenii Mycobacterium tuberculosis si mai rar Mycobacterium bovis, bacili din genul Mycobacterium.
Simptome in Hepatitele Virale Acute
Hepatita virala este o boala infectiosa, ce cuprinde toate perioadele obisnuite întâlnite într-o boala infectioasa
SIDA
De obicei în momentul în care un pacient este diagnosticat ca având SIDA ( Sindromul Imuno Deficientei Autodobândite ), el se află în ultimul stadiu al unei infectii cunoscute ca virusul HIV .
HERPES ZOSTER sau ZONA ZOSTER
Boala infectioasa si contagioasa determinata de virusul varicelozosterian.
RUBEOLA
boala infectioasa cu mare contagiozitate provocata de virusul rubeolic
PAROTIDITA EPIDEMICA sau OREIONUL
Boala infecto-contagioasa data de virusul urlian ,care afecteaza glandele salivare, glandela parotide , pancreasul , sistemul nervos , organele genitale.
VARICELA
Boala infectioasa extrem de contagioasa provocata de virusul varicelozosterian , cunoscuta si sub numele de varsat de vânt.
RUJEOLA
Boala acuta infectoasa extrem de contagioasa , uneori severa ,provocata de virusul rujeolic
Guturaiul
Rinita banala acuta numita coriza sau guturai este o inflamatie acuta de tip cataral a mucoasei nazale. Agentii etiologici sunt de natura virala.
Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV)
Istoric | Transmitere | Primele simptome | Criteriile oficiale de definire a SIDA | Diagnostic | Testarea | Tratament | Prevenire
Herpesul
Termenul de "herpes" este cunoscut in popor, fiind atribuit mai ales leziunilor buzelor.
Hepatita Acuta Virala
Hepatita acuta virala este o boala infectioasa si transmisibila, produsa de virusuri extrem de mici care patrund în organismul uman pe cale digestiva sau parenterala, provocând o îmbolnavire generala a organismului, în special a ficatului.
Hepatita cronica
Hepatita cronica apare atunci cand virusul persista in organism.
Gripa
Gripa debuteaza brusc si violent, cu febra de 40.5°C. Febra este insotita de stari de slabiciune si oboseala, tuse uscata, nas care pare sa curga la nesfarsit, frisoane, dureri musculare, dureri puternice de cap, dureri oculare si rosu in gat.
Forme clinice in Hepatitele Virale
În afara de forma obisnuita de boala pe care am descris-o pâna aici, hepatita mai poate lua urmatoarele forme:
Erizipel
Este o boala infectios-alergica, produsa de streptococul beta-hemolitic (grup A) si manifestata clinic printr-o dermatita adesea rebela.
Epidemiologie in Hepatitele Virale
Pentru ca hepatita sa se transmita este necesar sa existe trei factori principali:
Complicatiile Hepatitelor Virale
Complicatiile hepatitelor virale pot fi imediate si tardive.
Bronsita cronica
Bronsita cronica este o afectiune cronica inflamatoare a bronhiilor mari si mici, însotita de o secretie exagerata de mucus, care produce tuse si expectoratie de sputa mucoasa sau mucopurulenta nu mai putin de 3 luni pe an timp de 2 si mai multi ani consecutiv, inducând schimbari fizicale bronho-pulmonare, tulburari de ventilatie si modificari radiologice ireversibile.
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Stressclin neuro și magnerot
Stressclin neuro și magnerot

Se poate lua stressclin neuro și magnerot? Pe ce perioada? ... Buna ziua! Cele doua suplimente pot fi administrate concomitent intru ...


Sfatul farmcistului Tarate de psilium pt copil de 3 ani?
Tarate de psilium pt copil de 3 ani?

Buna ziua! Imi puteti spune daca este bine sa ii administrez fetitei n ... Buna ziua! Consider ca este prea mica pentru acest remediu, mai ales ...



Sfatul farmcistului Bună seara!!
Bună seara!!

Bună! Am o întrebare dacă se poate sa mă ajutați s ... Buna ziua! Aveti nevoie de o perioada de repaos de aproximativ 2 sapt ...


Sfatul farmcistului Spray-ul Eros
Spray-ul Eros

Va salut! Am folosit timp de aproape o luna spray-ul, si pot spune ca ... Buna ziua! Dupa o pauza de 3 saptamani puteti sa refolositi spray-ul ...


Sfatul farmcistului Erectie de lunga durata
Erectie de lunga durata

Ce recomandati sa aleg intre Erecta si Sex Power? ... Buna ziua! Ambele sunt eficiente, si au si cateva ingrediente comune, ...


Sfatul farmcistului Sani mai mici!!!
Sani mai mici!!!

Pentru micsorarea sanilor la menopauza ce se poate lua???? ... Buna ziua! Din pacate nu exista remedii naturale, adresati-va unui me ...


Sfatul farmcistului Uree serica femei
Uree serica femei

Uree serica femei 32ani 41,creatinina 0,59 și acid uric6, 15 este ... Buna ziua! Nevazand buletinul de analize complet, cu valorile de refe ...


Sfatul farmcistului Poate fi sarcina?
Poate fi sarcina?

Iau anticonceptionale dar in ultima perioada nu am fost sigure pe ele. ... Buna ziua! O sarcina este EXCLUSA in acest caz! Ovulatia se produce ...