Natpar este un medicament de substitutie hormonala pentru tratarea adultilor cu activitate insuficienta a glandelor paratiroidiene, o afectiune numita hipoparatiroidism.
Indicatii: Osteoporoza postmenopauzala stabila; osteodistrofie de origine renala la pacientii cu insuficienta renala cronica, in special la cei dializati; hipoparatiroidism postchirurgical; hipoparatiroidism idiopatic; pseudohipoparatiroidism; rahitism dependent de vitamina D; rahitism hipofosfatemic vitamino-D-rezistent.
Indicatii : Profilaxia si tratamentul rahitismului, spasmofilie, osteomalacie, osteopatii metabolice (de ex. hipoparatiroidism, pseudohipoparatiroidism) si tratamentul de sustinere a osteoporozei.
Indicatii: Este de ales in tratamentul tetaniei hipocalcemice grave; hipoparatiroidism postoperator, convulsii hipocalcemice la nou-nascuti cu hipoparatiroidism.
Acest medicament contine o forma de vitamina D, calcifediol, care este utilizata pentru a trata deficitul de vitamina D si problemele derivate, atunci cand trebuie sa incepeti administrarea cu doze mari sau cand este necesara administrarea spatiata in timp.
Acest medicament este un produs radiofarmaceutic exclusiv terapeutic.
Capsulele, care contin cantitati diferite (activitate) de iodura de sodiu (131I) sunt administrate pe cale orala pentru tratarea bolilor tiroidiene.
Indicatii: Tratamentul osteoporozei la femeile aflate in perioada de post-menopauza. Acidul alendronic reduce riscul de fracturi vertebrale si de sold.
Indicatii: Chimioterapie - Ethyol este indicat pentru protectia impotriva toxicitatii hematologice induse de agentii chimioterapeutici care actioneaza prin legare de ADN (agentii alchilanti clasici, cum ar fi ciclofosfamida, precum si alti agenti alchilanti, ca mitomicina-C si analogii de platina);
INDICATII TERAPEUTICE: Tratament curativ al osteodistrofiei renale la pacienti cu insuficeianta renala in stadiu de uremia, adulti si copii, inainte de inceperea dializei – clearance al creatininei mai mic de 30ml/min si 1,73 mp.
Calviţia reprezintă căderea părului în regiunile frontală, parietală şi occipitală, cădere care se produce progresiv, începând de la vârstă de 18-19 ani şi devine maximă în jurul vârstei de 40-50 ani.