Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Întreabă farmacistul Vezi sfaturile farmacistului

Caută sfatul farmacistului ....

Flegma in gat si expectoratii dese


Robin... întreabă despre Afectiuni digestive si parazitoze:
Am 32 de ani si am aceasta problema de cca7-8 ani. Cam in aceeasi perioada am avut si o gastrita si am capatat si o candidoza care s-a manifestat atat in zona bucala cat si pe penis. De gastrita am scapat cat de cat ( am probleme doar in cazul exceselor alimentare ), iar candidoza revine cam in fiecare an. Aceasta flegma poate fi cumva provocata de candidoza sau gastrita? Cateodata senzatia de flegma in gat si expectoratiile sunt mai dese alteori mai rare si cred ca are legatura directa si cu alimentatia. Flegma este in general incolora, dimineata putand avea culoarea galbuie si vascozitatea mai mare. Medicul de famile nu m-a ajutat deloc, din cat am observat eu a cam facut niste experimente cu medicamente pe mine deoarece se uita intr-o carte inainte de a mi le prescrie. Daca mai este nevoie de alte amanunte dati-mi de stire. Senzatia este f neplacuta deoarece daca nu expectorez cand este nevoie am o vaga senzatie de voma. Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavostra!

Sfatul farmacistului:
Buna ziua! Flegma nu este generata de candidoza sau gastrita! Va recomand sa faceti o consultatie la un specialist ORL. Este posibil sa aveti o sinuzita cronica, in timpul noptii sa vi se scurga secretii abundente din nas in gat, existand un cirucit permanent. Culoarea galbuie si vascozitatea mare sunt semn al unei infectii ce trebuie tratata! Gastrita poate fi prevenita cu Ulcogastrin cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de o luna, administrat primavara si toamna, cand se reactiveaza afectiunile gastrice. In restul anului tineti doar regim si beti ceai gastric. In ce priveste candidoza si gastrita, mentionati despre aceastea intotdeauna cand vi se vor prescrie antibiotice. Candidoza, chiar daca se va exacerba in timpul tratamentului cu antibiotice, se poate trata dupa aceea. Probabil aveti imunitatea slabita,luati imunostimulatoare (Imunitate cu Echinacea sau Cat's Claw), incercati sa consumati mai multe fructe si legume proaspete, si alimente cat mai naturale.


Produse recomandate Sfatul farmacistului


Continua si tu discutia ...

Robin Hood | 01.03.2012
Buna ziua din nou Nu vreau sa fiu Toma Necredinciosul, dar din cat am observat acesta flegma are directa legatura cu alimentatia (vascozitate si cantiate). Daca mananc salate si iaurt si carne fiarta scade in cantitate si vascozitatea se diminueaza sesizabil. pe de alta parte am citit inclusiv pe site-ul dumneavostra ca candidoza (sau candida... nu stiu terminologia exacta) odata depusa pe tractul digestiv poate provoca o vascozitate mare a salivei. De cateva luni tratez candida bucala cu Urogal, Nistatina, Corsodyl si probiotice si depunerea albicioasade pe limba incepe sa scada, si odata cu ea si flegma asta din gat. Nu vreau sa ma mai duc la nici un medic pentru ca timp de 8 ani am vizitat toti medicii din Galati care mi-au facut impresia de vraci cel mult. Dovada clara e ca ma chinui cu chestia asta de 8 ani. Am incercat o gramada de medicamente si degeaba. Medicul de familie, un anume domn Chirita care mai este si profesor la Faculatea de Medicina imi spunea sa beau zeama de fasole sau ceva de genul asta - nu-mi mai amintesc exact. O sa consult si un medic ORL dar v-as ruga daca va mai puteti consulta cu cineva pentru niste sfaturi finale. Inca o data va multumesc pt bunavointa si astept raspunsul dumneavoastra.
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 05.03.2012
Buna ziua! Nu mi-ati oferit toate aceste detalii, de aceea am considerat ca secretia este determinata de infectie. Probabil ca aveti candida si la nivelul tractului digestiv. Se poate trata tot cu Nistatin comprimate. Luati cate 2 comprimate de 500.000 Unitati, la 8 ore, timp de 10 zile. Dupa tratament, daca nu constatati o ameliorare, mergeti si la specialistul ORL.
eduardmmm | 29.03.2012
Problema asta o am si eu sa zic de 1 an..cel mai grav era iarna cand expectoratiile devin mai dese si flegma mai vascoasa..(deasemenea si eu am gastrita) am incercat cu Nistatin asta vara trecuta si degeaba..cum se face un pic mai frig afara tot revin aceste flegme urate..a da si am luat si echinaceea dar se pare ca degeaba..
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 30.03.2012
Buna ziua! Va recomand sa faceti un exudat faringian ( cu antibiograma si fungigrama). Vi se vor preleva probe de secretie din gat, iar rezultatul va arata natura si sensibilitatea agentului patologic la antibiotice sau antifungice. Nu aveti voie sa mancati, sa beti , sa va spalati pe dinti, nici sa fumati, inainte de prelevarea probelor!
eduardmmm | 30.03.2012
Buna ziua! Am facut de 2 ori exudat faringian cu tot cu antibiograma si fungigrama si tin minte ca mi-a dat nistatin dar degeaba..
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 30.03.2012
Buna ziua! Solicitati medicului de familie un antifungic mai puternic, de exemplu ketoconazol sau fluconazol. Urmati tratamentul conform recomandarilor, apoi timp de o luna administrati si un produs imunostimulator (Cat\'s Claw sau Usturoi), si repetati analizele.
Robin Hood | 04.04.2012
Am luat Orungal care dupa parerea mea e taticul antifungicelor, si spun asta dupa modul cum imi afecta ficatul.Doua luni de zile cat am luat Orungal si Nistatin am trait intr-un univers paralel. Oricum mare parte din medicii din Romania nu ar putea vindeca nici o batatura si nu este o afirmatie gratuita ci o afirmatie probata timp de 10 ani in care nu am reusit sa scap de afectiunea asta ciudata. Si inca ceva... suplimentele alimentare cred ca doar completeaza tratamentul clasic... usturoi pot manca nu e nevoie sa iau pastile, singurul supliment alimentar pe care il folosesc e o chestie cu miliarde de probiotice dar vreau sa incetez si cu asta si sa consum doar iaurt. Fungigrama imi facuse o un domn medic pe nume Nina care are cabinet in orasul meu. Pt cei ce recunoasteti numele... fugiti de el. Mi-a incurcat analizele, mi-a dat medicamente aiurea... in principiu a experimentat pe mine. Acum nu l-as lasa nici sa imi taie unghiile. Deci daca este un medic serios, care se documenteaza zilnic si tine pasul cu ultimele descoperiri din medicina l-as ruga sa dea un sfat cat mai competent, iar daca ma poate trata imi iau concediu si ma mut in orasul respectiv cat dureaza tratamentul.
ioana | 29.10.2012
BUNA ZIUA,ACEEASI PROBLEMA O AM SI EU DE CEVA ANI BUNI.AM FACUT TRATAMENTE DE LA ORL,NIMIC.AM FACUT EXUDATE:NIMIC.ACUM CHIAR NU MAI STIU CE SA FAC,CACI INCEPE SA MA DERANJEZE MAI MULT DIMINEATA PARCA PT CA STA IN REPAUS PESATE NOAPTE.MENTIONEZ CA NU POT MANCA NICI USTUROI CACI LA ACESTA ,MUCUSUL SE INTENSIFICA,DAR NU REUSESC SA IL ELIMIN.PARCA E CRESCUT ACOLO.
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 31.10.2012
Buna ziua! Daca nu s-a identificat nicio bacterie in secretii, va recomand sa faceti, in masura posibilitatii, o cura de 10-14 zile la salina. Puneti-va in nas picaturi cu apa de mare sau ser fiziologic, zilnic, pentru igiena cailor nazale.
Mihalcea Irina | 07.11.2012
Buna ziua.am un baiat in varsta de 18 ani care studiaza canto clasic si de ceva vreme se plange de prezenta unei flegme in gat care il incomodeaza foarte tare.am incercat tot felul de tratamente fara rezultat.am fost la O.R.L.unde i s-a facut laringoscopie,rezultatul fiind bun.exudatul faringian este steril.ce as putea sa mai fac in acest sens?va multumesc
Robin Hood | 12.11.2012
Doamna din cat observ eu care ma chinui cu chestia asta de ceva ani si am fost la toate cabinetele si medicii specialisti din zona!. Cred ca daca vreti o rezolvare ar trebui sa va adresati undeva in afara Romaniei, mai ales ca fiul dv face canto. Cu cea mai mare tristete va spun ca eu am incercat toate medicamentele prescrise, toate regimurile si nu am scapat de asta. Cred ca de acum tre sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu o sa scap niciodata. Eu sunt inginer, si daca as avea nivelul profesional al medicilor de la noi din tara nu mi-as gasi de munca, cu toate astea medicii nostri isi deschid cabinete peste cabinete pentru a trata nimic. Am fost la o doamna medic care mi-a zis ca problema e in capul meu. I-am spus ca poate ar prefera sa o scuip cu o flegma din gat sa o vada in realitate. Nu mai suport nivelul de mediocritate la care a ajuns medicina din Romania.
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 12.11.2012
Buna ziua! Recomand administrarea unui expectorant (Ambroxol tablete sau Sirop din muguri de pin), timp de 5-7 zile. Comprimatele de supt cu propolis pot fi de asemenea de ajutor. Daca secretiile vor persista, mergeti din nou la medic pentru investigatii suplimentare.
corina | 20.11.2012
buna ziua am o secretie in gat mai bine zis muci in gat si mi se infunda nasu mai ales noaptea si nu stiu ce sa mai iau ca deja m-a exasperat situatia asta! daca stie cineva sa ma ajute am facut testul de alergie si nu am nimic. acum vreo 10 ani orelistu mi-a zis ca am rinita alergica. flegma asta in gat o am de vreo 2 ani! daca stie cineva vreun remediu, multumesc!
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 23.11.2012
Buna ziua! Ar trebui sa ajungeti la specialistul ORL! Puteti lua Sinupret drajeuri, cate 2 de 3 ori pe zi timp de o saptamana, iar seara sa faceti inhalatii cu Pinosol(2 ml la 1 litru de apa). Probabil aveti o sinuzita sau alta problema in sfera nas-gat-urechi.
selena | 06.12.2012
buna seara am si eu aceas problema cu flegma in gat dar si varsaturi cu flegma uneori am senzatia ca nu pot respira va rog datim un raspuns multumesc
dada | 19.12.2012
Buna ziua, am si eu o problema...in urma cu 2 luni, aveam dureri de cap...am mers la neurolor am facut rmn a iesit bine, la orl am facut o radiografie la sinusuri...cel care a interpretat radiografia a spus ca nu e sinuzita, iar orl-ista a spus ca ea vede un mic inceput...dar nu mi-a dat nimic. Acum 2 saptamani am mers la medicul de familie pentru ca imi simteam nasul infundat dar a medicul a spus ca nu e sinuzit pentru ca ar trebui sa imi curga puroi din nas, mi-a dat ceva medicamente pentru rinita dar acum al o senzatie ca a ceva in gat...o flegma de la care imi e si greata putin. Crede-ti ca ar fi vorba totusi de o sinuzita? Ce sa fac cu gatul? Va rog sa ma ajutati. Multumesc
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 22.12.2012
Buna ziua! Se pare ca acel mic inceput de sinuzita a evoluat. Va recomand sa luati 7 zile produsul Polygemma Sinusuri, cate 1 ml de 5 ori pe zi in prima zi, apoi cate 1 ml de 3 ori pe zi inca 6 zile. Extractul se administreaza diluat cu diluat cu putina apa, inainte de mese. Preparatul are efect antiseptic si antiinflamator asupra sinusurilor, producand eliberearea lor. In ceea ce priveste gatul, faceti seara gargara cu apa si sare grunjoasa, iar in timpul zilei luati comprimate pentru supt pe baza de propolis (Propol, Proposept) sau uleiuri volatile din plante (Voseptol).
dada | 22.12.2012
Multumesc mult!
veronica | 03.01.2013
buna ziua am o flegma in gat de vro 2 ani am fost racita la plamanul drep am stat in spital m-am tratat apoi am facut o sinuzita am fost la orl si mi-a dat sinupred si nistatin dar de flegma tot nu am scapat ce as putea lua? va multumesc.
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 06.01.2013
Buna ziua! Va recomand sa luati Polygemma Sinusuri, cate 1 ml de 3 ori pe zi, minim o luna, in asociere cu un expectorant - sirop Plantusin, Sirop din muguri de pin, adminstrat o saptamana. Apoi, dupa expectorant, luati inca o saptamana comprimate de supt - Voseptol sau Proposept. Beti multe ceaiuri, faceti saptamanal o inhalatie cu apa si sare grunjoasa si eliminati secretiile, nu le inghititi.
cr | 12.01.2013
Am de 2 ani si eu am incercat zeci de pastile si retete zeci de orelisti ..am cheltui in jur de 200 milioane..nici bani nu mai am..nici de problema nu am scapat...ce pot sa va spun medicii niste nesimtiti..daca incerci sa le spui ca ai luat sau ca sti ce iti vor prescrie te dau afara din cabinet...eh le doresc la toti insensibilii astia la nevoile pacientilor sa treaca si ei prin chinul asta generat de boala asta sau alta...poate atunci or sa inteleaga mai bine . Eu acum incerc cu o enzima un trataament de 3 luni..e mai bine...dar nu suficient pt ca dimineata ma trezesc ca se acumuleaza in caile respiratorii atata secretie ca trebuie sa tusesc, trag nasul , expectorez aproape o ora pana le elimin...la frig se intensifica...iar nasul e infundat uneori se mai desdunda
sabina | 25.01.2013
Buna ziua!Sunt operata de sinuzita cronica etmoidala bilaterala acuta,sinuzita maxilara stanga acuta.am 1 luna dupa operatie dar inca elimin din gat o secretie (flecma)vascoasa incolora,dimineata sunt un pic ragusita,peste zi imi curge si pe nas. medicul orelist mi-a spus ca nu e nici o problema,dar imi e frica ca nu o sa mai scap de ea.Este normal?Imi puteti recomanda un remediu pentru a elimina tot?Astept sfaturile dumneavoastra!Va multumesc!
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 27.01.2013
Buna ziua! Este normal sa mai aveti secretii! Puteti lua Sinupret, cate 2 drajeuri de 3 ori pe zi, timp de 5-6 zile, apoi, Polygemma Sinusuri, timp de o luna, cate 1 ml de 3 ori pe zi. Acest preparat este antiseptic, antiinflamator, dreneaza secretiile si reduce sechelele inflamatorii.
Luigi | 27.01.2013
Salutare Imi cer scuze pentru lungimea comentariului dar vreau sa expun cazul meu cat mai detaliat pentru a avea un raspuns cat mai concludent pentru care va multumesc anticipat In linii mari am aceeasi problema ca si utilizatorul Robin Hood. am 29 de ani si de 12 ani am probleme cu amigdalele. Am fost si in spital la 17 ani, insa doctorii mi-au spus ca nu e neaparata nevoie sa le scoata. De atunci cam odata pe an (mai ales iarna) apare infectia in gat. Acum 2 saptamani a reinceput (combinata cu simptome de gripa) cu expectoratii maronii. Pentru a evita antibionicele am utilizat Nurofen raceala si gripa si un spray antiinflamator pentru gat: Benactiv (care in trecut daduse rezultate) De data asta nu a dat rezultate asa ca am recurs la artileria grea. Amoxacilina primele 2 doze duble. infectia a disparut dupa 2-3 zile, dar apoi am dat de alte belele. Candidoza pe penis (groaznic de dureroasa) de ale carei simptome nu am scapat complet nici dupa +/-5 zile de la declansare. Revenind la problema ORL, de 3 zile au reaparut expectoratiile (de data asta de culoare alb/galbui insotite de tuse). Ultimele 2 nopti nu am putut sa dorm mai mult de 3 ore, deoarece atunci cand atipesc am o senzatie ca si cum o valva care atunci cand sunt treaz sta deschisa, se relaxeaza brusc cand atipesc si se inchide sufocandu-ma. Va rog sa imi spuneti care ar putea fi cauza si ce tratament as putea urma. Mentionez ca in aceasta perioada am luat suplimente nutritive (magneziu+B6; multivitamine), analgezic (Voltadvance) precum si 2 tipuri de siropuri pe baza de miere. Ultimul sirop l-am inceput ieri. Deocamdata are un efect limitat, dar tot nu a oprit senzatia de sufocare ieri noapte. Sper ca nu v-am plictisit de tot :) Multumesc anticipat pentru un raspuns prompt
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 01.02.2013
Buna ziua! Faptul ca expectorati si tusiti impune administrarea unui mucolitic (una din variantele Acc, Sirop din muguri de pin, Ambroxol sau Erdomed). Atentie, administrarea expectorantului nu se va face mai tarziu de ora 18, pentru ca poate determina tuse in timpul noptii. Faceti dupa-amiaza inhalatii cu apa cu sare (2 linguri de sare grunjoasa la 1 litru de apa), dupa care nu mai iesiti la aer rece. Dormiti cu capul mai sus decat de obicei, iar daca senzatia de sufocare persista in urmatoarele 2-3 seri, prezentati-va la medic.
Victorita Dumitru | 10.05.2013
2 lingurite de anason fierte 3-4 min in 100 ml de apa. Se amesteca ceaiul cu miere si se ia cate o lingura la 30 min.
Vera | 10.06.2013
Ma confrunt cu aceeasi problema de 10 ani si am incercat tot felul de tratamente.Am avut un streptoccocus aureus pe care l-am tratat si am ramas cu aceasta afectiune si cu sinuzita.De sinuzita am scapat, aproape am scapat vad ca nu ma mai doare capul si fata si mi s-a desfundat cat de cat nasul.Am luat betisoare de urechi si le-am muiat in 3% apa oxigenata si am bagat pe fiecare nara foarte incet ,atat cat am putut de mult.Imediat nasul a inceput sa-mi curga.Am repetat de 2-3 ori pe zi vreo 4 zile si am constatat ca de pe nara stanga mi-a iesit un fir de par foarte lung (eu am parul lung) iar de pe narea dreapta cu chiu cu vai un dop de mucozitati.Merita incercat o sa va vina sa stranutati,si trebuie sa aveti niste servetele la indemana sa va suflati nasul.Repetati operatia pana nu mai curge nimic.Acum am gasit ceva pt mucozitatile din gat care,nu mi-au disparut probabilca este o infectie bacteriana zic eu in spatele nasului care se scurge in gat.Orice antibiotic ai lua nu isi face efectul,ba mint si-a facut un efect mie mi-a distrus stomacul si intestinele,nu mai imi revi curand.Am gasit un filmulet cu un tip din America care a avut sinuizita s-a si operat de 2 ori dar mucozitatile i-au ramas tot acolo.Un medic i-a recomandat Mupirocin unguent pt nas (aveti grija ca e de mai multe feluri)care este solubil in apa se mai numeste si Bactroban,si Pulmicort Respules care se mai gaseste si sub denumirea de Budosenide sau Rhinocort Ampule.Se amesteca cu apa distilata si cu dare de mare si bicarbinat si se inspira pe nas si se scuipa pe gura.O sa va dau linkul aici sa vedeti cum se face si care sunt ingredientele.Se dau doarpe reteta eu inca nu le-am gasit nici acum,de fapt le-am gasit dar nu am reteta.Asta este: http://www.youtube.com/watch?v=xrcbNZeak-k daca nu-l puteti accesa intrati pe youtube si cautati How to permanently cure your chronic sinus infections. Sper ca va este de folos eu una sant disperata sa le cumpar daca stie cineva unde pot gasi fara reteta il rog sa scrie aici. Va multumesc.
diana crima | 10.06.2013
Am aceiasi problema de mai multi ani, am incercat tratamente la inceput dar vazand ca nu au nici un efect m-am lasat pagubasa. Da inclin sa cred ca alimentatia e factorul major, am citit recent ca atunci cand consumam o cantitate mare de carbohidrati (paine, zahar, paste, etc) si grasimi, corpul produce niste substante reziduale (pentru a elimina surplusul) numite coli,iar rezultatul, productie excesiva de mucus, saliva, scurgeri de culoare alba in cazul femeilor. Intadevar cand mananc paine integrala, fara zahar secretiile se diminueaza, pana la disparitie, dar am ramas cu o sensibilitate in gat.
radu geta | 07.07.2013
Nu sunt de profesie dar am suferitsi eu;am luat Polygemma tuse si sa ameliorat spre vindecare-gemoterapia a vindecat familia mea in multe cazuri , cu muguri am adus sanatatea la noi in casa/
alin ion | 21.07.2013
buna ziua.am si eu o problema foarte serioasa cu,care ma confrunt de cativa ani.in urma cu 7 ani am facut operatie de amigdalite in gat iar de vreo 2-3 ani am tot timpul o expectoratie in gat mai ales dupa ce mananc care imi provoaca o stare de voma si tuse.acum cateva luni am mers la medicul care m-a operat am crezut ca se intampla ceva de la operatie si mi-a spus ca totul a decurs bine si ca am polipi pe nas si deviatie de sept si chestile astea imi provoaca expectoratile.am facut toate investigatile radiografi sinusuri,am facut operatia am asteptat rezultatele 2 luni dupa operatie si nu s-a schimbat nimic totul e ca innainte.eu sunt plecat in afara tari si as incerca un tratament pentru stomac,gastrita.imi poate da cineva cateva sfaturi care a trecut prin asa ceva?multumesc!
nicoleta | 20.08.2013
Buna ziua!Am o problema cred eu,foarte serioasa.La exudatul faringian, mi s-a descoperit streptococ hemolit gr.b.Vreau sa spun ca am o stare generala foarte proasta: -limba incarcata -expetoratii cu infectie -lipsa poftei de mancare -gura amara -saliva vascoasa -usoare ameteli Tin sa mentionez c-am facut 10 zile injectii cu un antibiotic puternic,iar acum urmez cu moldamin 1 pe saptamana(sunt la a3-a). Streptococul este situat pe amigdalita dreapta,pt.ca de acolo simt durere cu infectie.Va rog mult sa-mi spuneti daca este normal starea mea.generala din cuza streptococului.Va urez multa sanatate!!!
Sfatul Farmacistului
Sfatul farmacistului | 27.08.2013
Buna ziua! O parte dintre simptome sunt determinate direct de infectie (expectoratiile, lipsa poftei de mancare, ametelile), altele pot fi determinate de tratamentul cu antibiotic (limba incarcata poate indica o candidoza aparuta ca efect secundar, la fel gustul amar, saliva vascoasa). Stergeti-va limba cu glicerina boraxata cu nistatin cu ajutorul unei comprese sterile, dupa mesele principale. Evitati excesul de dulciuri, paine alba, bauturi acidulate, pana cand va trece. Continuati tratamentul, este adecvat si va veti vindeca!
vera | 27.08.2013
am gasit in final tratamentul pt sinuzita fara efecte adverse este extractul de samburi de grapefruit .se pun intre 5-15 picaturi intr-un pahar cu apa si se bea de 3 ori pe zi.Se mai fac spalaturi nasale cu solutie salina si 5 picaturi de extract de grapefruit se 4-5 pe zi.Este cel mai efficient tratament incercat vreodata si nici nu costa mult ! O sa va mirati ce o sa expectorati ,sanatate multa va doresc !
nicoleta | 02.09.2013
buna ziua!sunt tot eu nicoleta cu problema cu streptococul hemolitic b si va multumesc din tot sufletul ca mi-ati raspuns la itrebari. vreau sa va spun ca ma simt mai bine dar mai am unele simtome care nu stiu cum si cand o sa scap de ele .ex... -simt un nod in gat dar numai pe partea dreapta -am gura amara -dimineata simt nevoia sa vars.si vomez infectie -a-mi tremuta corpul dar pofta de mancare am, ba ma-mangrasat cu 4 kg -cate o data a-mi pierd ekilibrul si o iau antr-o parte -ma frige parca limba . -nu pot sa stau antru-n picior si sa anchid ochii ca vin antr-o parte .antrebarea mea este> posibil alte complicatii analizele mi-au iesit bune an afara de vsh 170 va rog sa a-mi dati un raspuns pana vine medicul care ma trateaza din concediu de ce am gura tot timpul amara va multumes mult mult de tot si va urez multa multa sanatate ca-i mai buna decat toate buna ziua cu respect !!
Cristi | 15.09.2013
nicoleta chestia ca nu poti sa stai intr-un picior si sa inchizi ochii ca o iei intr-o parte chiar nu ti-o intleg. ala nu e simptom...si nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia aia. nici eu nu pot sa stau intr-un piicor si sa alerg de exemplu...:/ in rest sunt de acord cu tine ...sensaztie de arsura la limba o ai din cauza ciupercii candida probabi...gura amara poate fi tot din cauza asta sau din cauza unei probleme cu fierea..nodul in gat numai pe partea dreapta....eu am o gadilatura puternica uneori numai pe partea dreapta
iulya | 17.09.2013
buna seara ... o problema am si eu. de la vreo 4 luni dupa ce am ramas insarcinata am inceput sa am flegma in gat o simt ca un nod si trebuie tot timpul sa flegmez. am vb cu un medic orl si a spus ca este din nas , dar daca ar fi din nas de ce am aceasta flegma non stop in gat. va rog ajutati ma nu stiu ce sa mai fac :((.
alin | 25.09.2013
buna seara ma numesc alin si am si eu o problema oarecum de acelasi fel totu a inceput de de 6 7 ani de cand am lucrat in restaurant in italia unde ma raceam foarte des si neavand medic am luat antibiotice de capu meu.pe urma totu a inceput cu o usturime in gat am mers in italia la medic si mia zis ca nu am nimic dar ustaratura a continuat am mers in romania la medic si mia zis ca am micoza am facut o gramada de tratamente si nu mia trecut acum am limba toata alba si o secretie groasa tot alba si mia si crapat limba, de cate ori ma spal pe dinti ma ustura demi vine sa urlu sau cand mananc citrice va rog sami spuneti ce tratament as putea sa iau?si se pare ca si fiul meu de 6ani are cam aceeasi simtoma ar fi putut so ia de la mine?e transmisibila?pt el ce tratament ar fi?astept cu nerabdare rasp dumneavoastra va multumesc din suflet
simona | 26.09.2013
buna aceeasi problema o am si eu ca si IULIA de 5ani... am incercat tot de medicamente am fost la zeci de medici,dar nimic.....m.au operat de 2 ori de deviatie de sept mi.au zis ca din cauza asta am aceste secretii care imi vin in gat, dar n.au avut nicio legatura acele secretii cu deviatia....nu stu ce sa mai fac sunt disperata..as vrea sa fac un bebe si imi este frica sa nu.mi afesteze sarcina....daca stiti vreun remedio va rog ajutati.ma!!!!!!
silvia | 30.10.2013
Buna seara !Am si eu aproape mereu nasul infundat,mucozitati intre nas si gat, dar ce este cel mai deranjant e ca am urechile infundate cate 2-3 zile pe saptamana.Cand beau apa foarte putin rece mi se rupe o flegma din gat.De 4 ani am facut tot felul de analize si tratamente fara succes si fara un diagnostic precis.Ma puteti ajuta cu un sfat si eventual cu un tratament ?Multumesc !
silvia | 30.10.2013
Am uitat sa specific ca anul trecut m-am operat de deviatie de sept si micsorarea cornetelor nazale
2013 | 17.11.2013
Din pacate dragii mei nu ve-ti gasi solutii la problema cu flegmele.Probabi ca majoritatea celor care aveti acest calvar (ca si mine) suferiti si de senzatia de nas infundat mai ales cand dormiti si vi se infunda cand o nara cand cealalta in functie de partea pe care stati.Se numeste rinita vasomotorie si s-a format datorita dereglarii sistemului nervos parasimpatic.si influenteaza si mucoasele nasale si faringiene.Puteti experimenta ceva calmante chiar si naturiste si observati daca cantitatea de mucus se micsoreaza.Folositi si uleiuri pt nas ca sa va micsorati senzatia de uscaciune si invatati sa acceptati aceasta problema pana cand va aparea un doctor care va avea bunavointa si rabdarea sa se informeze de ce apare aceasta problema, ce anume provoaca aceasta dereglare (si sunt cam aceleasi cauze care provoaca starile de anxietate) si binenteles sa gaseasca un tratament.Eu cred ca ar deveni bogati daca ar reusi sa gaseasca leacul.Sanatate!
angy | 10.12.2013
am o flegma in gat de ceva ani ,persista diminiata dupa ce ma spal pe dinti ,sau beau apa minerala sau suc acidulatma ,ce e de facut ,k nu mai support stie cineva vri-un tratament?va multumesc!
anca | 17.12.2013
Buna ziua.Am o fetita de 2 ani si 5luni a avut de 2 ori streptococ A tratate cu antibiotic dar a ramas cu amigdalitele marite si cu secretii in gat si nu scapam de ei. va rog frumos sa-mi spuneti ce pot sa-i mai dau ptr secretii. am folosit aerosolul cu fluimucil, humex ptr aerosol, nazomer sprei, aspirata si nu-i trece. va ror frumos sa ma ajutati. multumesc
ionut | 05.01.2014
salut! am 25 de ani si ma confrunt cu aceasta problema de 5-6 ani. am flegma in gat.dimineta cand ma trezesc este un chin scuip pana imi vine sa vars.pe intrega durata a zile la fel la interval de 5 minute trb sa scuip.mentionez ca aslo mare de 17 ani am facut tratament cu moldamin si de la 1200 a scazut la 700. acum fac iar tratament cu moldamin dar problema cu flegma nu a incetat. dimineta dupa ce ma trezesc scuip de 4-5 ori vascos iar dupa aceea foarte apos.ajutatima si pe mine intrun fel. va multumesc!!!
stefania | 06.01.2014
Buna am o problema de ceva timp nu am fost la doctor in urma cu un an aveam senzatia ca imi sta ceva in gat dar a fost putin acum am inceput din nou simt ca am senzatia ca mi sta ceva pe coarda vocala si am o secretie in gat ceva albicioasa nu stiu cesa fac acum e tot mai des va rog sa ma ajutati
laura | 25.01.2014
Trebuie toti sa va faci analize la alergolog ! am cercetat flegma mea din gat in N feluri si solutia era asa de simpla. Am facut testul si mi-a iesit ca sunt alergica cu sputa la iarba si orice fel de mucegai. Ma mir f tare cum de nici un medic nu m-a trimis nici pe mine nici pe voi la alergolog. si m-am chinuit asa ani, in nestiinta
oana | 30.01.2014
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoareda situatie: am limba alba si o secretie in gat la inceput era verde acum e alba, am facut exudat faringian antibacterian si micologic de doua ori, iar rezultatele au iesit negative. Ce as putea sa am? precizez ca sotul si copilul au candidozasi aceleasi secretii...
sorin | 25.03.2014
Buna ziua.De ceva ani,dimineata am o flegma in zona sinusurilor si imi da senzatia de voma cand ma spal pe dinti.Nu pot sa scap de ea decat daca beau ceva fierbinte(ceai sau cafea).Si atunci cu insistenta de ma aud toti vecinii.Asta se intampla numai dimineata,in cursul zilei nu am nimic,nici macar nu tusesc.Va rog,daca puteti sa ma ajutati si pe mine.Multumesc!
Gabriel | 12.04.2014
Buna ziua. De aproximativ 3 ani am probleme cu flegma in gat, in fiecare dimineata trebuie sa o elimin fiindca ma deranjeaza cand vorbesc si la respirat, iar nasul de obicei imi este pe jumatate infundat. De asemenea simt un miros urat in gura cu toate ca ma spal seara pe dinti si nu am carii. Am observat ca cel mai rau ii cand beau bauturi carbogazoase sau reci si manc inghetata deci pe cei cu aceeasi problema va sfatuiesc sa le feriti pe cat posibil. Am incercat sa beau multe ceaiuri si am mai luat de la magazine naturiste ceva medicamente dar nu mai retin cum se numeau,atat mai stiu ca,contineau echinacee. Am simtit mici imbunatatiri dar nimic special, cel mai bine era cand nu consumam bauturi reci si iarna trebuie sa am tot timpul ceva in jurul gatului sa ii tina cald altfel ajung sa vorbesc foarte greu si persoanele de langa mine sa nu ma inteleaga. Daca stie cineva un remediu care macar sa mai elimine din flegma il rog foarte mult sa imi tr un mail la adresa [email protected]
calinescu andrei | 27.04.2014
Buna ziua, Am o problema mica dar enervanta, am 24 de ani si am fost fumator de trabuc (categorie grea) si acu fumez rar, alcool aproape deloc, am o gastrita accentuata la limita de ulcer pe fond de alimentatie si nopti pierdute (cred eu) si ciuperca in gat (sau cel putin asa au zis doctorii la care am fost) am fost de 3 ori la doctori in 4 luni sa vada daca am cancer in gat sau bucal si nu am dar si eu am redus considerabil trabucurile, am avut o sinuzita cam grava dar am scapat de ea dar ma confrunt cu o flegma in gat persistenta chiar si atunci cand nu fumez cate 2-3 saptamani, inainte cand nu fumam o sapt cel putin disparea flegma asta. Fac gargara o data pe zi pentru ca am o limba alba si incarcata (inainte sa adorm) si nu reusesc sa scap nici de limba alba decat cateva ore nici de flegma. Mentionez ca beau cate un ceai de menta seara pentru ca imi mai curata un pic limba si ca nu tusesc decat atunci cand vreau eu sa expextorez si nu am dureri in gat, am arsuri in schimb. Ce sa iau ca incepe sa devina agasanta aceasta problema si nu vreau sa imi nenorocesc sanatatea de tanar.Imi cer scuze de comentariu asa de lung dar as vrea un raspuns cat mai concludent. Va multumesc
DANA BADEA | 30.06.2014
Nu sunt medic de profesie, dar stiu din experienta proprie ca , in astfel de situatii, propolisul face minuni; nu cel din farmacii sub forma de pastile, ci cel de la apicultori, din piete, exista in stare solida, luati si sugeti de 4-5 ori pe zi, inlatura infectiile, tonifica. Faceti apoi gargari de 4 ori pe zi cu apa calda si bicarbonat. Beti ceai de nalba. Toate aceste simptome premerg boli grave, faceti tot posibilul sa nu mai fumati, altfel, orice tratament va da gres. Speranta, rugaciune, iubiti-va trupul, spuneti vorbe frumoase gatului dvs: te iubesc si te ajut sa te vindeci. Daca nimic din toate acestea nu ajuta, in timp, se va instala un cancer de laringe. Sotul meu a simtit cu sapte ani inaintea declansarii, o scama in gat. Medicii n-au vazut nimic, i-au dat pastile de gat,Tantum verde. Simptomele dispareau. apareau, se lua cu munca si n-a facut controale, a fumat mult. Acum e operat, a facut radioterapie si a lasat fumatul.Daca i s-ar fi spus sa foloseasca bicarbonatul si propolisul, nu ajungea aici.
Alte întrebări Afectiuni digestive si parazitoze
Gust amar.
Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales după ce consum fructe &# ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba dumneavoastra nu prezinta un depozit albicios. In c ...
Efect tratament Helicobacter
Iau tratament pentru helicobacter pylori cu Ospomax,tavanic și ulcamed.Paote vreunul din aceste ... Buna ziua! Da, responsabil pentru acest efect este medicamentul Ulcamed. Nu va nelinistiti, este o reactie frecventa, b ...
gastrita atrofica
Buna ziua,avand gatul iritat de cateva luni mi s-a recomandat o gastroscopie.La gastroscopie am fost ... Buna ziua! In majoritatea cazurilor gastrita atrofica este cauzata de Helicobacter pylori. Mucoasa stomacului este infl ...
Obligeana
Cat timp se iau capsule de obligeana? Mulțumesc! ... Buna ziua! Durata tratamentului cu obligeana nu trebuie sa depaseasca 3 luni. Daca este nevoie, se poate relua administ ...
saruri biliare
Buna ziua Sunt operata de colecist. Ce saruri biliare trebuie sa iau SI in ce mod? Multumesc. ... Buna ziua! Daca v-ati operat recent teebuie in primul rand sa tineti regim (timp de o luna fara grasimi animale si vege ...
MEDICAMENT PANCREAS
Buna ziua. Va rog,ce medicament ma poate ajuta daca rezultatul ecografiei abdominale este: PANCREAS: ... Buna ziua! Rezultatul poate indica o pancreatita cronica, iar tratamentul este fie pentru durere (la nevoie, aspirina s ...
Bebe are colici, ce picaturi ii dau?
Buna ziua. Bebelina, in varsta de 1 luna si 2 saptamani are colici. I am adminitrat pana acum,cu suc ... Buna ziua! Va recomand sa inlocuiti Co-Lactase cu Colief si sa adaugati un siropel anti-reflux, cate 2 ml dupa fiecare ...
Toxoplasmoza si toxocara
Buna ziua. Ma numesc Ioana,am 65 ani, si mi au iesit toxocara si toxoptoxoplasma prezente.Toxoplasm ... Buna ziua! Adresati-va medicului de familie pentru ca veti avea nevoie de reteta pentru orice tratament. Este posibil s ...
Interacțiune medicamente
Am 35 de ani si sufăr de gastrita cu următoarea medicație? Relitaz, motilium, colebil si gastro ... Buna ziua! Puteti lua preparate pe baza de roinita, care are atat efect antispastic, cat si antistres, sau Gastrocalm, ...
Infecții în gat
Bună ziua! Mi am făcut mai de mult niște analize unde au rezultat ca am infecții ... Buna ziua! Ati facut alergie la antibiotic, luati un antialergic intr-o prima etapa (gen Claritine), si tineti minte ce ...
Pt un copil de 13 ani cu oxiuri ?
Cum se adiministreaza si cat timp pt oxiuri,copil 13 ani? ... Buna ziua! In cazul oxiurilor produsul de la Fares recomandat este siropul Verimicin, cate 2 lingurite de 3 ori pe zi, ...
Se poate lua Ibsi SUN daca sunt probleme cu intestin iritabil cu diaree
Buna ziua, Se poate lua acest medicament daca sunt probleme cu diareea si as vrea sa stiu daca are ... Buna ziua! Saccharomyces cervisiae (drojdia) din compozitia produsului este indicata si in cazul diareei, insa nu calme ...
ASC-H, afectiune precanceroasa? cit de grav e?
Sunt la menopauza. Interpretarea testului BPN indica:frotiu cu atipii ale celulelor scamoase, nu se ... Buna ziua! Astfel de modificari ale celulelor scuamoase sunt cauzate de HPV, dar si de menopauza si inflamatii. Medicul ...
Gastrita la copil de 13 ani
Ce tratament naturist ne recomandati pt gastrita la un copil de 13 ani? ... Buna ziua! In primul rand trebuie tinut regim: fara alimente prajite, sucuri acidulate dulciuri concentrate (dulceata, ...
Tuse seaca deranjanta
De prin luna ianuarie am o tuse seaca ce nu mai trece. Am fost de nenumarate ori la med.de familie s ... Buna ziua! Simptomele suplimentare conduc la ipoteza unui reflux gastro-esofagian, pe care diversele siropuri de tuse s ...
Tratament anticoagulant cu sintrom
Buna seara ! Mama are tromboflebita si mielom multiplu.A facut chimioterapie si imunitatea ei este f ... Buna ziua! Imunitate cu 7 ciuperci are efect antiagregant plachetar, ceea ce inseamna ca poate interactiona cu Sintromu ...
Candidoza
Buna ziua , mereu am avut probleme cu candidoza ultima data fiind acu 6 luni am luat Betadine ovule ... Buna ziua! Ideal ar fi sa faceti o fungigrama (vi se preleva secretie si se determina sensibilitatea la antimicotice). ...
durere de stomac puternica si sindrom aderential
buna-ziua!tatal meu ,are 55 ani,are dureri mari de stomac,i-au iesit bine investigatiile medicale,ar ... Buna ziua! Ar fi util ca tatal dumneavoastra sa-si faca analiza numita anticorpi Anti-Helicobacter pylori, pentru a exc ...
Un raspuns va rog
Buna ziua! In urma cu ceva timp am fost la ginecolog datorita faptului ca aveam probleme cu scurgeri ... Buna ziua! Faptul ca aveti doi parteneri, dintre care unul are inca o partenera sexuala este un factor de risc in ceea ...
candida
ce sfat imi puteti da il legatura cu candida vaginala am incercat foarte multe tratamente fara nici ... Buna ziua! Va recomand sa faceti un tratament de 7 zile cu capsule Gyniel, aplicate intravaginal, cate una, dimineata s ...
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...