Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


hipofizectomie


extirparea chirurgicala sau distrugerea glandei pituitare (hipofiza).
Interventia poate fi efectuata prin deschiderea craniului sau prin introducerea unui ac special care produce o scadere marcata a temperaturii (vezi CRIOCHIRURGIA).
Radioterapia (de exemplu, prin implantarea unor ace cu ytrium-99) poate fi, de asemenea, utilizata pentru a distruge anumite zone din hipofiza

Alti termeni medicali: Acervulus cerebi, Adenohipofiza, Amenoreea primara, Amenoreea secundara, Anemie hipocroma, Apoplexie pituitara, Bromocriptina, Chiasma optica, contraceptiv oral, cord stang hipoplazic, corpi mamilari, Corticotropina, craniofaringiom, Cushing (sindromul), danazol, deget hipocratic, diabet insipid, Endorfine, fibrinogenopenie, Frohlich (sindromul), glande endocrine, glande suprarenale, gonadorelin, Gonadotrofina A, Gonadotrofina B,Prospecte medicamente (pentru hipofizectomie)


Prospect CORTIZON ACETAT , suspensie injectabila
Indicatii: Insuficienta suprarenala primitiva sau secundara (boala Addison, suprarenalectomie, hipofizectomie, sindrom Sheehan), hiperplazie congenitala a suprarenalelor; stari de deshidratare (toxicoza la sugari, diaree cronica in puseu acut); insuficienta tiroidiana primitiva (asociat, la inceputul tratamentului hormonal tiroidian).
Prospect Nasic pentru copii
Substanta activa, xilometazolina, are activitate vasoconstrictoare, decongestionand astfel mucoasele nazale.
Prospect Snup 0,5 mg/ml
SNUP este un medicament pentru nas (decongestionant) si contine substanta activa alfa-simpatomimetica xilometazolina.
Prospect Nasic 1 mg/ml
Nasic este un spray nazal folosit pentru reducerea congestiei mucoasei nazale asociata rinitelor.
Prospect Afrin Lemon
Afrin este un decongestionant, care amelioreaza senzatia de nas infundat prin constrictia vaselor de sange din nas. Acesta actioneaza in cateva minute si dureaza ore.
Prospect RHINXYL
Indicatii terapeutice: Xilometazolina este indicata in congestia mucoasei nazale (in gripa, coriza, rinita vasomotorie sau alergica).
Prospect Bixtonim XYLO 0,5 mg/ml spray nazal, solutie
Bixtonim XYLO este un decongestionant nazal care elibereaza repede nasul infundat, pentru a putea sa respirati mai usor.
Prospect BIOFLU NAZAL 2,5 mg/ml picaturi nazale, solutie
BIOFLU NAZAL 2,5 mg/ml este un decongestionant nazal care elibereaza rapid nasul infundat, ajutandu-va pe dumneavoastra sau pe copilul dumneavoastra sa respirati mai usor.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Îngrijirea sarcini
Îngrijirea sarcini

Nu am găsit elevit 1ci elevit 2 are ceva dacă le iau pe aces ... Buna ziua! Elevit 2 este pentru trimestrul 2 al sarcinii. Avand in ve ...Sfatul farmcistului 4 zile întârziere a menstruatiei
4 zile întârziere a menstruatiei

Pot face un test de sarcina la 4 zile de întârziere a menstruatiei pen ... Buna ziua! Da, testele actuale dau rezultatul corect si din prima zi ...


Sfatul farmcistului Septilin in alaptare
Septilin in alaptare

Pot lua septilin daca alaptez? ... Buna ziua! Puteti lua Septilin sirop, care se poate administra si la ...


Sfatul farmcistului Secretie maronie
Secretie maronie

Buna seara,sunt la menopauza de 7 ani ,,am din cand in cand o scurgere ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o preblema la nivelul uterului. Este ...