Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


hematocrit


determinarea masei eritro-citare într-un volum dat de sange. Principiul consta din centrifugarea rapida si de durata suficienta a unei cantitati de sange recoltata pe anticoa-gulant si citirea cifrei la limita dintre masa eritrocitara si plasma super-natanta. Cifra indica volumul masei eritrocitare în 100 ml sange total. Valorile medii normale sunt: la barbati 45%, iar la femei 41%. Reprezinta un parametru foarte important în diagnosticul si evolutia socului hemoragie. Sinonim: volumul masei eritrocitare

Alti termeni medicali: Anabolic, Anemie aplastica, Anemie carentiala, Anemie nutritionala, Anevrism fals, Banca de sange, Bariera hemato-encefalica, Boala Chagas, Carbamazepina, Cefalhematom, Celula dendritica, Celula stem hematopoietica, Celula tinta, Chrysops, Clorambucil, craniotomie, Dermatobia, Diptera, eritroblast, eritromicina, eritropoieza, factor de crestere, factor de stimulare a coloniei, Fanconi (anemia), fenilbutazona,

1 produse gasite (pentru hematocrit)!



Sfatul Farmacistului (pentru hematocrit)


interpretare rezultate alarmante din buletinul de analize
Monocite 14% Hematocrit 36.1% HEM 31,6 pg CHEM 37,4 g/dl Volum mediu trumb 12,7fl este vorba de debut leucemie? mentinez caam inceput o cur
Sideremie, fosfataza, hemoleucograma crescute + diaree
Copilul meu de 15 ani are diaree de aproximativ 1,5 luni intermitent. Am incercat regim și no-spa loperamid sau furazolidon la nevoie dar ii trece doar pentru 2-4 zile. Nu ia medicamente decat la nevoie. I-am făcut analize și eco
Lipsa de fer
Buna ziua am nevoie de ajutor: am 19 ani și am născut în urma cu 9 luni , m-am simțit foarte slăbită în ultimul timp și mi-am făcut niște analize. pe lângă helocobacter pylori mia ieșit și lipsa de fier HEMOGLOBINA 11,9,
ce medicament trebuie sa iau pentru absorbtia fierului,
eritrocite 5,76, sideremie 34, hemoglobina 16,1, hematocrit 48,4- ce medicament trebuie sa iau pentru absorbtia fierului, datorita sideremiei mici.
Policromatofilie
Buna seara, De curand am facut un set de analize si a reiesit: -Hemoglobina- 10.80g/dl ( valori normale 11,5- 16.5) - Hematocrit 33% ( val normale 37-47) - Nr Eritrocite - 3,85 mil/mmc ( val normale 4,1- 5.4) Nr Reticulocite- Nr Leucocite- 6300
este bun medicamentul dupa mastectomie?
Mama mea a avut operatie de mastectomie,apoi chimioterapie si radiatii.Are diabet si hepatita c.Este sub tratament de TAMOXIFEN de 1 an.Astragalus poate avea rezultate bune?ultimile analize sunt: Trombocite 122 glicemie 120 TGO ser. 86 TGP ser.
analize modificate
fetitei mele de 13 ani in urma controlului anual si a pachetului de analize, la rezultat toate analizele sunt in limite normale doar eozinofilele cerscute/30, neutrofilele mici/29 , leucocite,hemoglobina hematocrit limite normale,, in final,hemoglob
Interpretarea analizelor
Buna ziua! Am facut un set de analize si nu inteleg ce inseamna ele. Sunt unele valori foarte scazute iar altele prea mari.M-ati putea ajuta in legatura cu interpretarea lor si ce medicamente sau ce tratament ar trebui sa iau?Mentionez ca am 19 ani,4
anemie
buna ziua, sunt insarcinata in 4 luni, mi-am facut analize si am hemoglobina 10.5, hematocrit 31, dar sideremie 162 (limite 40-140). Va rog sa-mi dati un sfat pt ca ma simt foarte ametita si obosita si sunt foarte palida va multumesc, ioana
Balonari,constipatie, durere de stomac
Nu am stiut unde sa incadrez intrebarea mea pentru ca am mai multe simptome. De aprox. 1 luna am dureri de stomac inexplicabile, uneori ma trezesc dimineata cu durere, de asemenea sunt mai tot timul balonata, am greturi destul de dese..si inexplicabi
DE CE MI-AU SCAZUT ANALIZELE DE SINGE
sint operata de sin st 1bsi la ultimele anluize au iesit hgb 11,5 hc 33,8rbc 3,88trombocite plt152 si gamaGT44,6 PROTEINE TOTALE 61,7 DE CE AU SCAZUT ACESTE ANALIZE DARE POATE FI CAUZA?
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Îngrijirea sarcini
Îngrijirea sarcini

Nu am găsit elevit 1ci elevit 2 are ceva dacă le iau pe aces ... Buna ziua! Elevit 2 este pentru trimestrul 2 al sarcinii. Avand in ve ...



Sfatul farmcistului 4 zile întârziere a menstruatiei
4 zile întârziere a menstruatiei

Pot face un test de sarcina la 4 zile de întârziere a menstruatiei pen ... Buna ziua! Da, testele actuale dau rezultatul corect si din prima zi ...


Sfatul farmcistului Septilin in alaptare
Septilin in alaptare

Pot lua septilin daca alaptez? ... Buna ziua! Puteti lua Septilin sirop, care se poate administra si la ...


Sfatul farmcistului Secretie maronie
Secretie maronie

Buna seara,sunt la menopauza de 7 ani ,,am din cand in cand o scurgere ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o preblema la nivelul uterului. Este ...