Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Coada soricelului – interactiuni cu medicamentele
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Plante medicinale in tratamentul bolilor » Coada soricelului – interactiuni cu medicamentele

Coada soricelului – interactiuni cu medicamentele


  Secţiunea: Plante medicinale in tratamentul bolilor



13.7lei
Vezi detalii

Coada soricelului este o planta medicinala folosita in cazul ranilor, gazelor la stomac, diareei, racelilor, atritei, tulburarilor hepatice. In produsele cosmetice este inclusa in geluri de curatare si sampoane. Florile si frunzele sunt folosite si la prepararea unor salate.

Cum actioneaza?
Coada-soricelului contine substante active care ajuta la stoparea crampelor stomacului si lupta impotriva infectiilor.
Urmatoarele indicatii ale utilizarii acestei plante necesita mai multe dovezi stiintifice: gingivita, sindromul intestinului iritabil, febra, raceala, dureri dentare, tonsilita, febra fanului, diaree, disconfort gastric, balonare.
Scleroza multipla – studii recente arata ca administrarea timp de un an a ceaiului de coada soricelului ar putea face ca recidivele sclerozei multiple sa devina mai rare.
Vindecarea ranilor – unguentul pe baza de coada-soricelului ajuta la ingrijirea diverselor rani, reducand durerea si grabind vindecarea.

Efecte secundare coada-soricelului
In administrarea interna coada soricelului este sigura pentru majoritatea oamenilor, daca este administrate in doze mici, in alimente.
La dozele in care se gaseste in produsele naturiste coada-soricelului este cel mai probabil sigura, iar in ceea ce priveste administrarea pe piele, nu exista suficiente informatii (studii). La unele persoane planta poate provoca iritatii ale pielii.

Precautii privind coada-soricelului
Sarcina si alaptarea
Coada-soricelului NU este sigura pentru administrarea in sarcina deoarece poate provoca avort.
In ceea ce priveste alaptarea, nu exista suficiente informatii, de aceea este mai bine sa evitati administrarea daca alaptati.

Tulburari de coagulare
Coada-soricelului poate incetini coagularea sangelui. Teoretic, coada-soricelului creste riscul de hemoragie la pacientii cu tulburari de coagulare a sangelui.

Alergia la ambrozie si la plante inrudite cu aceasta
Coada soricelului poate determina alergii la persoanele sensibile la plante din familiile asteracee si compozite, de exemplu ambrozie, galbenele, crizanteme, margarete si multe altele. Daca sunteti alergic(a), discutati cu medicul inainte de a lua coada-soricelului.

Interventii chirurgicale
Coada-soricelului incetineste coagularea sangelui, de aceea medicatia continand aceasta planta trebuie oprita cu 2 saptamani inaintea interventiilor chirurgicale.

Interactiunile dintre coada soricelului si medicamente
A. Interactiuni majore
Coada-soricelului nu trebuie asociata cu anticoagulante si antiagregante plachetare .
Doze mari de coada-soricelului afecteaza coagularea, iar asocierea cu medicamentele anticoagulante creste riscul de hemoragii.
Astfel de medicamente sunt: aspirina, clopidogrelul (Plavix), dalteparina (Fragmin), enoxaparina (Lovenox), heparina, warfarina si altele.
De semenea unele antiinflamatoare nesterioidiene (diclofenac, ibuprofen si naproxen) interactioneaza cu coada-soricelului.

B. Interactiuni moderate
Medicamentele sedative (barbiturice) interactioneaza cu coada-soricelului, in sensul accentuarii somnolentei si oboselii.
Litiul interactioneaza cu coada-soricelului deoarece planta are si un efect diuretic, afectand in acest fel modul in care organismul elimina litiul. Asadar, in cazul asocierii, doza de litiu trebuie modificata.

C. Interactiuni minore
1. Antiacidele interactioneaza cu coada-soricelului. Planta poate creste aciditatea gastrica, astfel anuland efectele antiacidelor.
Exemplu de antiacide: Dicarbocalm, Gastrocalmin, Neobianacid, Rennie, Maalox.
2. Medicamentele antihistaminice H2
Crescand secretia de suc gastric, coada soricelului scade efectul medicamentelor antiluceroase de tip famotidina, ranitidina, cimetidina, nizatidina.
3. Inhibitoarele pompei de protoni
Intrucat creste secretia gastrica, planta va diminua eficienta medicamentelor care actioneaza invers, numite inhibitoare ale pompei de protoni. Exemple de medicamente din aceasta clasa: omeprazole (Omez, Omeran), esomeprazol (Nexium), pantoprazole (Controloc).

Daca aveti neclaritati privind medicatia curenta, este indicat sa cereti sfatul profesionistilor din domeniul santatatii!


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Plante medicinale in tratamentul bolilor
Mesteacanul – Interactiuni cu medicamentele
Mesteacanul este un arbore ale carui frunze, scoarta si muguri se folosesc pentru prepararea de remedii naturale.
Galbenelele – Interactiuni cu medicamentele
Galbenelele (Calendula officinalis) provin din Asia si Europa de Sud si au fost folosite din vechi timpuri in tratarea diferitelor probleme
Coada soricelului – interactiuni cu medicamentele
Coada soricelului este o planta medicinala folosita in cazul ranilor, gazelor la stomac, diareei, racelilor, atritei, tulburarilor hepatice. I
Astragalus - interactiuni cu medicamentele
Astragalus este o planta a carei radacina este folosita in febra fanului, diabet, boli renale si alte afectiuni.
FITOTERAPIA IN PERIOADA SARCINII SI ALAPTARII
Plantele pot fi de real folos in perioada lactatiei, insa numeroase trebuie evitate, atat pe perioada sarcinii, cat si a alaptarii.
CANCERUL
Cancerul inseamna o inmultire haotica a celulelor (denumite maligne).
DEFICIENTELE SISTEMULUI IMUNITAR
Atunci cand un microorganism patrunde in corpul nostru, sistemul imunitar este prima linie de aparare.
MIGRENA SI CEFALEEA SIMPLA
Migrena este o durere severa de cap localizata, insotita de ameteli, varsaturi, sensibilitate la zgomot si lumina.
DEPRESIA
Tulbrarea depresiva este un sindrom ce reflecta o stare de tristete de durata, cu simptome severe, ce afecteaza activitatile de zi cu zi.
INSOMNIA
Insomnia este o afectiune foarte comuna, afectand intre 30 si 50% din populatie, un procent de 10% fiind reprezentat de insomnia cronica.
OBEZITATEA
Obezitatea descrie un procent foarte mare de grasime in organism, fapt ce pun e in pericol sanatatea persoanei obeze.
DIABETUL ZAHARAT
Diabetul zaharat este o afectiune metabolica a carei caracteristica biochimica este cresterea nivelului de glucoza in sange, ca urmare a unor disfunct
AFECTIUNILE PROSTATEI
Prostata este o glanda mica, de marimea unei alune, situata in spatele vezicii, cu rol in secretia lichidului seminal.
AFECTIUNILE APARATULUI URINAR
Afectiunile urinare sunt cauzate de infectii ale tractului urinar, intoxicatii cu diverse substante si medicamente, blocarea canalelor urinare (litiaz
AFECTIUNILE RESPIRATORII
Bolile respiratorii cuprind mai multe afectiuni ale tesuturilor si organelor implicate in schimbul de gaze, ce pot afecta traheea, bronhiile, bronsiol

Toate articolele din secţiunea Plante medicinale in tratamentul bolilor


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...