Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Astragalus -  interactiuni cu medicamentele
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Plante medicinale in tratamentul bolilor » Astragalus - interactiuni cu medicamentele

Astragalus - interactiuni cu medicamentele


  Secţiunea: Plante medicinale in tratamentul bolilor



76.95lei
Vezi detalii

Astragalus este o planta a carei radacina este folosita in febra fanului, diabet, boli renale si alte afectiuni.
Anumite specii de astragalus contin o neurotoxina si au fost legate de otraviri la animale. Astfel de specii otravitoare sunt Astragalus lentiginosus si Astragalsu mollissimus.Totusi acestea de nu se regasesc in suplimentele nutritive folosite de oameni. Majoritatea suplimentelor contin Astragalus membranaceus.

Indicatii Astragalus si mod de actiune

Astragalus pare sa stimuleze activitatea sistemului imunitar.

Astragalus este eficient pentru contracararea efectelor secundare ale chimioterapiei (reduce ametelile, greturile, diareea, supresia maduvei osoase, caracterizata prin scaderea numarului de celule ale sistemului imunitar).
De asemenea Astragalus este util in cazul diabetului. Administrat oral, in asociere cu alte plante, poate ajuta la controlul glicemiei la persoanele suferind de diabet de tip II.

Indicatii pentru care nu exista inca suficiente studii
Febra Fanului
Anumite studii au arata ca un anumit tip de extract din radacina de astragalus administrati zilnic timp de 3-6 saptamani atenueaza simptomele cum ar fi secretia nazala abundenta,mancarimile si stranutul la persoanele cu alergii sezoniere.

Angina pectorala
Anumite studii recente arata ca astragalus administrat intern poate imbunatati functia cardiaca la persoanele cu dureri precordiale.

Anemia aplastica
Cercetari recente arata ca administrarea intravenoasa a extractului de astragalus in asociere cu stanozolol (un steroid) atenueaza simptomele anemiei aplastice.
Desi Astragalus poate avea o anumita activitate antivirala, nu exista dovezi pentru utilizarea lui ca suport in cazul infectiei cu Covid 19.

Efecte secundare ale Astragalusului
Astragalus este considerat sigur la majoritatea adultilor. Doze de pana la 60 de grame zilnic au fost folosite in siguranta, timp de 4 luni.
Astragalus administrat oral poate cauza mancarimi, inrosirea pielii, simptome nazale sau discomfort gastric. Acestea apar insa foarte rar.
Astragalus administrat intravenos sub supravegherea unui profesionist este sigur in doze de 80 grame zilnic, pana la 4 luni. In acest caz astragalus poate determina ameteli si tulburari ale ritmului cardiac.
Legat de aplicarea pe piele nu exista suficiente date privind siguranta astragalusului.

Precautii Astragalus
Sarcina si alaptarea
Nu exista suficiente date privind siguranta Astragalusului la femeile insarcinate sau care alapteaza. Unele studii pe animale sugereaza ca astragalus poate fi toxic pentru fat. Evitati administrarea in aceste situatii!
Bolile auti-imune (scleroza multipla, lupusul eritematos sistemic, artrita reumatoida).
Astragalus poate face sistemul imunitar mai activ. Astfel simptomele bolilor autoimune si intrautatesc. Evitati administrarea Astragalus daca suferiti de boli autoimune!

Interactiuni cu medicamentele
Interactiuni moderate
Atentie la urmatoarele asocieri ale preparatelor continand Astragalus:
Ciclofosfamida, precum si toate medicamentele imunosupresoare
(care deprima activitatea sistemului imunitar). Prin asocierea cu astragalus efeicienta acestor medicamente este redusa. Exemple de astfel de medicamente: azathioprina (Imuran), cyclosporina (Sandimmune), daclizumab (Zenapax), tacrolimus (Prograf), mycophenolate (CellCept), prednizon.

Litiul interactioneaza cu Astragalus deoarece are efect diuretic si influenteaza modul in care organismul elimina litiul, in sensul cresterii nivelurilor acestuia. Discutati cu medicul daca sunteti in tratament cu litiu si intentionati sa luati preparate pe baza de Astragalus! Este posibil ca doza de litiu sa trebuiasca modificata.

Dozare Astragalus
Doza adecvata de Astragalus depinde de mai multi factori cum sunt: varsta utilizatorului, starea de sanatate, prezenta altor boli. Retineti ca dozele sunt foarte importante si in cazul produselor naturale si ca trebuie sa urmati instructiunile de pe etichetele produselor. Consultati farmacistul sau alt profesionist din domeniul sanatatii pentru orice intrebare!


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Plante medicinale in tratamentul bolilor
Mesteacanul – Interactiuni cu medicamentele
Mesteacanul este un arbore ale carui frunze, scoarta si muguri se folosesc pentru prepararea de remedii naturale.
Galbenelele – Interactiuni cu medicamentele
Galbenelele (Calendula officinalis) provin din Asia si Europa de Sud si au fost folosite din vechi timpuri in tratarea diferitelor probleme
Coada soricelului – interactiuni cu medicamentele
Coada soricelului este o planta medicinala folosita in cazul ranilor, gazelor la stomac, diareei, racelilor, atritei, tulburarilor hepatice. I
Astragalus - interactiuni cu medicamentele
Astragalus este o planta a carei radacina este folosita in febra fanului, diabet, boli renale si alte afectiuni.
FITOTERAPIA IN PERIOADA SARCINII SI ALAPTARII
Plantele pot fi de real folos in perioada lactatiei, insa numeroase trebuie evitate, atat pe perioada sarcinii, cat si a alaptarii.
CANCERUL
Cancerul inseamna o inmultire haotica a celulelor (denumite maligne).
DEFICIENTELE SISTEMULUI IMUNITAR
Atunci cand un microorganism patrunde in corpul nostru, sistemul imunitar este prima linie de aparare.
MIGRENA SI CEFALEEA SIMPLA
Migrena este o durere severa de cap localizata, insotita de ameteli, varsaturi, sensibilitate la zgomot si lumina.
DEPRESIA
Tulbrarea depresiva este un sindrom ce reflecta o stare de tristete de durata, cu simptome severe, ce afecteaza activitatile de zi cu zi.
INSOMNIA
Insomnia este o afectiune foarte comuna, afectand intre 30 si 50% din populatie, un procent de 10% fiind reprezentat de insomnia cronica.
OBEZITATEA
Obezitatea descrie un procent foarte mare de grasime in organism, fapt ce pun e in pericol sanatatea persoanei obeze.
DIABETUL ZAHARAT
Diabetul zaharat este o afectiune metabolica a carei caracteristica biochimica este cresterea nivelului de glucoza in sange, ca urmare a unor disfunct
AFECTIUNILE PROSTATEI
Prostata este o glanda mica, de marimea unei alune, situata in spatele vezicii, cu rol in secretia lichidului seminal.
AFECTIUNILE APARATULUI URINAR
Afectiunile urinare sunt cauzate de infectii ale tractului urinar, intoxicatii cu diverse substante si medicamente, blocarea canalelor urinare (litiaz
AFECTIUNILE RESPIRATORII
Bolile respiratorii cuprind mai multe afectiuni ale tesuturilor si organelor implicate in schimbul de gaze, ce pot afecta traheea, bronhiile, bronsiol

Toate articolele din secţiunea Plante medicinale in tratamentul bolilor


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...