Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Remedii pentru 6 probleme ale ochilor
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Oftalmologie » Remedii pentru 6 probleme ale ochilor

Remedii pentru 6 probleme ale ochilor


  Secţiunea: Oftalmologie


Ochii sunt printre cele mai sensibile si fragile organe, de aceea, atunci cand apar probleme, trebuie tratati cu blandete, de preferinta prin metode naturale.
Oricine s-a confruntat cu cearcanele, ochii umflati sau obositi. Privitul unui ecran ore in sir a devenit ceva normal pentru majoritatea oamenilor. Daca adaugam si somnul insuficient, rezultatul, pe termen lung, poate fi dramatic pentru ochii nostri.

Iata cum ne putem ingriji ochii rapid si eficient in urmatoarele situatii:
1.Ochii obositi
In primul rand, inchide ochii si acopera-i cu palmele, in asa fel incat sa stea in intuneric complet timp de 1-2 minute. Incearca sa nu te gandesti la nimic! Acest procedeu numit “ baie de noapte” este eficace!

Pentru a inlatura oboseala ochilor se pot aplica alternativ comprese calde si reci (terminand cu cele reci), care vor inviora ochii. Repaosul in intuneric, somnul odihnitor si timpul pentrecut la aer curat ajuta de asemenea.

Dimineata, imediat dupa ce te trezesti este bine sa-ti tamponezi ochii cu apa rece; pe langa inviorare, acest gest tonifica muschii oculari. Poti folosi comprese reci cu ceai de silur, o planta indicata pentru multiple probleme ale ochilor.

Nu fixa obiectele mult timp, iar daca simti ca ochii sunt obositi, ridica-ti capul si priveste un punct oarecare, aflat in departare.

2.Pleoape incercanate
Cearcanele pot fi cauzate de afectiuni renale, hepatice sau ovariene, caz in care trebuie consultat medicul.

Daca au drept cauza oboseala sau o predizpozitie ereditara, aplica zilnic un ceai preparat din tei, rozmarin si albastrele (o lingura de amestec din parti egale ale celor trei plante se va folosi pentru 500 de ml de apa). Ideal ar fi sa folosesti niste saculeti mici de panza in care pui amestecul, cand apa clocoteste introduci saculetii timp de un minut, apoi ii lasi sa se raceasca si ii aplici pe ochi.

3.Pleoape umflate
Daca ai ochii umflati dimineata din cauza somnului insuficient, aplica o compresa cu ceai de tei, un sfert de ora sau aseaza la nivelul ochilor cateva felii reci de castravete, mar sau cartof si mentine-le 5-10 minute.

4.Pleoape ridate
Acest neajuns apare odata cu varsta, sau denota oboseala excesiva.
Este cazul sa dormi minim 8 ore pe noapte, sa renunti la fumat, si sa aplici comprese cu ape florale (trandafir, albastrele, musetel, tei).
Data fiind sensibilitatea si uscaciunea zonei perioculare, evita folosirea fardurilor uscate, preferandu-le pe cele tip crema.
Aplica frecvent crema hranitoare pe toata zona din jurul ochilor.

5.Pungile de sub ochi
Dupa o anumita varsta apar pungile sub ochi. La persoanele tinere ele indica prezenta unei afectiuni, si trebuie consultat medicul.
Pentru atenuarea pungilor de sub ochi se pot folosi comprese cu apa sarata (25 de grame de sare la 500 de ml de apa) sau comprese reci si calde aplicate alternativ, cu infuzie de flori de salvie (o lingurita de flori intr-o jumatate de ceasca de apa clocotita).

6.Ochii iritati
In cazul ochilor iritati se recomanda comprese cu ceai de albastrele, musetel, patlagina si soc.
Infuzati 2 pliculete de ceai de musetel in apa calduta timp de 2 minute, apoi aplicati-le pe ochii inchisi timp de 10 minute.

Un alt remediu cu actiune rapida impotriva iritatiilor oculare consta in aplicarea unor felii de cartof crud pe peloapele inchise, timp de 10 minute.
Compresele cu apa de trandafiri ajuta de asemenea la decongestionarea ochilor iritati.

Daca iritatia persista mai mult de o zi si este insotita de febra, varsaturi, tulburari de vedere, consultati medicul!


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Oftalmologie
Remedii pentru 6 probleme ale ochilor
Ochii sunt printre cele mai sensibile si fragile organe, de aceea, atunci cand apar probleme, trebuie tratati cu blandete, de preferinta prin metode n
Tulburarile de vedere
Aproximativ 80% dintre cei care lucreaza in fata unui monitor in fiecare zi sunt predispusi sa aiba tulburari minore de vedere.
Globul Ocular- vedere generala
Globul Ocular- vedere generala
Conjunctivita
Conjunctivita este inflamarea conjunctivei ochilor, ca urmare a patrunderii bacteriilor, virusilor sau ciupercilor in ochi.
Cataracta
Cataracta este o afectiune caracterizata prin opacifierea unei parti a ochiului numita cristalin.
Vascularizatia orbitei
Privire generala aspupra vascularizatiei orbitei
Inervatia orbitei
Nervii optici sunt adevărate tracturi ale creierului si poartă cu ei foitele meningeale complete cu dura, arahnoida, spatiul subarahnoidal si piamater
Glandele lacrimale
Glandele lacrimale sunt localizate în regiunea supralaterală a orbitei.
Anatomia Pleoapelor
Pleoapele protejează suprafata anterioară a ochiului.
Anatomia Orbitei
Un scut osos înconjură în proximitate si protejează globul ocular.

Toate articolele din secţiunea Oftalmologie


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...