Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Parfumul natural versus parfumul industrial
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Cosmetice de casa, Homemade » Parfumul natural versus parfumul industrial

Parfumul natural versus parfumul industrial


  Secţiunea: Cosmetice de casa, Homemade


Departe de mirosurile industriale, sintetice si standardizate, va propunem sa descoperiti un univers fascinant, al parfumurilor naturale.

Astazi, parfumul a devenit o veritabila industrie: fiecare lansare a unui nou parfum este precedata de o analiza de marketing aprofundata pentru a defini stilul parfumului si plasarea lui pe piata: inainte de a fi conceput, parfumul este deja un produs conceptualizat.
Apoi este lansat cu ajutorul unui considerabil buget d epublicitate. Este trist sa aflam ca doar 1-3% din pretul de vanzare final al unui parfum corespunde pretului concentratului odorizant, iar restul este pretul marketingului care-l inconjoara!
Parfumeria moderna este de asemenea standardizata: vanzarea pe scara larga catre marele public a generat inevitabil o parte de reproductibilitate. Oria asta este dificil, sau mai degraba imposibil, daca doresti sa folosesti doar materii prime naturale (ca si vinurile, uleiurile esentiale au ani mai buni sau mai prosti, atat in ceea ce priveste calitatea, cat si cantitatea. Asadar preturile materiilor prime naturale fluctueaza mult si la fel si mirosurile, in functie de origine, modul de operare al distilatorului, dupa sezon si an.
Industria parfumului nu poate accepta aceste variatii, devenind astazi in mare parte o parfumerie de sinteza: produsele sintetice sunt mult mai ieftine si mirosul lor este intotdeauna acelasi.

Va incurajam sa descoperiti placerea de a cunoaste mirosurile naturale, vii si unice, sa invatati sa le asociati dupa dorinta dumneavoastra pentru a va crea propriul parfum.
Materiile prime naturale sunt amestecuri complexe si inimitabile ai compusilor aromatici. Parfumul sintetic al unui trandafir sau al unei iasomii nu va fi niciodata atat de fin si frumos ca sic el al unei esente naturale,. Nasul nostrum poate percepe diferente si subtilitati infime pe care chimia nu le poate imita.
Parfumeria artizanala si naturala in totalitate este o parfumerie vie si unica, care va evolua deodata cu materiile prime naturale ce o compun, exaltandu-I sarmul si unicitate. Oparfumeri unica pentru ca va reflecta in mode egal personalitate, dorintele si emotiile dumneavoastra!
Suntei unic(a) si parfumul dumneavoastra va fi la fel!

Un parfum natural pe baza de uleiuri esentiale poate avea si efecte terapeutice. Esentele naturale “vorbesc” simturilor si emotiilor noastre mult mai bine decat moleculele de sinteza, ce si-au pierdut “simtul” si viata.
Alegeti care va fac bine: uleiurile esentiale cu proprietati calmante, relaxante, sau dimpotriva, energizante, vor face din parfumul dumneavoastra un element de olfactoterapie, precum si o placere aromata pe care sa o reinnoiti de cate ori simtiti, de-a lungul zilei.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Cosmetice de casa, Homemade
Ingrijirea tenului uscat si sensibil
In cazul tenului uscat este importanta restabilirea continutului in apa,
Ingrijirea tenului gras si a celui acneic
In cazul tenului gras este importanta echilibrarea productiei de sebum si matifierea pielii
Ingrijirea tenului tern si a celui deshidratat
In cazul tenului tern este importanta accelerarea reinnoirii celulare cu ajutorul gomajelor si activelor regenerante.
Ingrijirea tenului normal si a celui mixt
In cazul pielii normale este importanta pastrarea intacta a filmului hidrolipidic, protejand-o fata de agentii externi cu ajutorul unor produse blande
Ingrijirea tenului
Curatarea pielii este un obicei de nelipsit al ritualului de seara.
Structura pielii
Epiderma este stratul cel mai superficial al pielii, intrand in contact cu exteriorul.
Ingrijirea parului cu matreata
Cauzele formarii matretei sunt multiple.
Caderea parului
Zilnic pierdem pana la 100 de fire de par. Uneori caderea parului poate deveni excesiva, din diverse cauze:
Ingrijirea parului vopsit
Subminat de vopsire, parul colorat chimic este adesea uscat sic ere o atentie particulara.
Ingrijirea parului rebel
Prin definitie, parul “ indisciplinat” este un par dificil de coafat.
Ingrijirea parului cret sau ondulat
Parul cret sau ondulat este adesea uscat si necesita o atentie deosebita.
Ingrijirea parului fin, fara volum
Parul fin este legat cel mai addesea de o predispozitie genetica.
Ingrijirea parului uscat
Agresat de vopsea sau permanent, expus la vant, sare, soare, stratul exterior al firului de par se fisureaza.
Ingrijirea parului gras
Sebumul este un film gras care acopera parul pe toata lunigmea sa, permitandu-i sa-si pastreze supletea si stralucirea.
Aplicatiile locale si masajul cu uleiuri esentiale
Anumite uleiuri esentiale se pot aplica pure pe piele. Pentru majoritatea insa este indicate diluarea intr-un ulei vegetal ce serveste drept suport,

Toate articolele din secţiunea Cosmetice de casa, Homemade


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...