Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Sigla Cosmetice Oganice BDIH
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » De ce BIO? » Sigla Cosmetice Oganice BDIH

Sigla Cosmetice Oganice BDIH


  Secţiunea: De ce BIO?


Standardul BDIH este de mult cunoscut in Europa si a certificat multi pionieri in cosmetica naturala.
Standardul precizeza ce ingrediente se pot si nu se pot folosi, sisteme de coservare admise si se asigura ca produsele nu sunt testate pe animale.

Acest logo garanteaza faptul ca alegerea materiilor prime si metodele de productie se supun standardelor impuse de BDIH (Departamentul German de Stat pentru Comert si Industrie) pentru cosmetice naturale controlate.

Urmatoarele principii definesc conceptul BDIH privind ‘ cosmeticele naturale controlate' :

Protejarea naturii – in timpul exploatarii materiilor prime utilizate, se doreste ca natura sa fie cat mai putin perturbata, luandu-se in considerare protectia animalelor. Este exclusa interventia sau manipularea genetica asupra patrimoniului ereditar al plantelor sau animalelor.

Transformarea cu grija a materiilor prime in produse finite, fara sa presupuna reactii chimice. Ambalajele trebuie sa fie economice si sa respecte mediul inconjurator.

Cosmeticele naturale controlate trebuie sa renunte la coloranti si conservanti sintetici, si sa contina substante cu potentian alergic redus.

Criterii BDIH :

Materii prime vegetale provenind din culturi biologice controlate sau culese din flora salbatica controlata biologic.
Protectia animalelor. Nu se realizeaza teste pe animale nici in cursul fabricarii, nici in timpul dezvoltarii sau controlului produselor finite. Sunt excluse materiile prime provenind din vertebrate moarte (colagen animal, celule proaspete, grasime de balena, marmota, sau orice grasime animala, ulei de nurca).
Materiile prime minerale. Folosirea sarurilor anorganice (ex. Sulfat de magnezius) si a materiilor prime minerale (clorura de sodiu) este in principiu permisa.
Materii prime cu interventie redusa. Pentru fabricarea comseticelor naturale se pot utiliza compusi care au fost extrasi prin hidroliza, hidrogenare, rectii de esterificare, transesterificare sau condensarea a substantelor naturale, cum ar fi : grasimi, uleiuri si ceruri, lecitine, lanolina, mono- oligo- si polizaharide, proteine si lipoproteine.
Renuntarea deliberata la colorantii organici sintetici, la substantele aromate (parfumate) sintetice, la materiile prime etoxilate, la silicon, la parafina sau alti derivati din petrol.
Conservarea. Pentru securitatea microbiologica a produselor, doar anumiti conservanti in stare naturala sunt autorizati : acidul benzoic, sarurile sale si etilesterul, acidul salicilic si sarurile sale, acidul ascorbic si sarurile sale, alcoolul benzilic. In caz de adaugare a acestor conservanti este obligatoriu sa se adauge : ‘Conservat cu .... ‘
Fara radiatii. Nu este permisa sterilizarea materiilor prime organice sau a produselor finite folosind radiatii.
Controale. Controlul respectarii criteriilor enumerate mai sus este asigurat de institutii independente de control. Respectarea criteriilor este dovedita de marca de control proprie asociatiei.

Alte obiective BDIH :

Transparenta in ceea ce priveste procedeul de fabricare, explicarea coerenta a acestuia consumatorului.
Interventia activa contra ingineriei genetice.
Compatibilitatea cu mediul : folosirea de materii prime din surse naturale, certificate ; procedeele de fabricatie care respecta mediul, ambalajele economice, reciclabile.

Compatibilitate sociala : materiile prime provenind pe cat posibil din comertul Fair Trade si din proiecte desfasurate in Lumea a-3-a, folosirea si evacuarea deseurilor.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole De ce BIO?
Curatenia Bio - Cand casa respira Sanatate
Consumatorii aleg din ce in ce mai mult sa inlocuiasca produsele conventionale de curatare cu produse ecologice sau organice. Care sunt motivatiile?
Cosmeticele organice Coslys
Coslys este o gama de produse cosmetice de igiena si de ingrijire pentru corp, inspirata direct din natura.
Produsele organice Etamine du Lys
Produsele Etamine du Lys dunt controlate ecologic de catre organismul independent Ecocert.
Cosmeticele organice Centifolia
Fondata in 1983, Centifolia este o societate artizanala total independenta, care nu este afiliata nici unui grup si a carei filozofie a fost intotdeau
Cosmeticele organice Yes
Yes este prima si unica marca de lubrifianti intimi organici din lume!
Cosmeticele organice Essential Care
Essential Care este o gama avangradista de produse cu adevarat organice, fabricate manual cu uleiuri esentiale pure si plante crescute biodinamic.
Cosmeticele organice Green People
Green People a inceput cu o fetita de 2 ani care se scarpina tot timpul.
Cosmeticele organice Earth Friendly Kids
Scopul Earth Friendly Kids este de a crea produse de calitate inalta care sunt sanatoase atat pentru copii cat si pentru planeta.
Produsele organice Natracare
Natracare inseamna mai mult decat produse naturale.
Cosmeticele organice Earth Friendly Baby
Scopul Earth Friendly Baby este de a crea produse de calitate inalta care sunt sanatoase atat pentru copii cat si pentru planeta.
Cosmetice organice Barefoot
Gama Barefoot Botanicals a fost creata de 2 homeopati profesionisti cu experienta si reputatie in probleme ale pielii.
Cosmeticele organice Phura
Prima linie de cea mai inalta clasa formulata exclusiv din ingrediete 100% vegetale.
Cosmeticele organice Greenland
Greenland este unul din cei mai apreciati producatori de produse cosmetice naturale bazate pe conceptul de aromaterapie.
Cosmeticele organice Naturissima
Prima linie cosmetica cu ingrediente 100% naturale, certificata de Universitatea din Milano - Institutul de Chimie Organica.
Cosmeticele organice Sonett
Compania Sonett este un pionier al produselor de curatat organice, incepandu-si activitatea in 1977.

Toate articolele din secţiunea De ce BIO?


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Cum se ia Zirfos
Cum se ia Zirfos

Bună ziua! As dori sa mi spuneți dacă pot lua zilnic u ... Buna ziua! Aceasta schema de administrare este buna. Daca luati trata ...


Sfatul farmcistului Maximag antistres
Maximag antistres

De la ce v�rst� se poate lua maximal antistres? ... Buna ziua! In lipsa unei recomandari de la medic, acest supliment poa ...


Sfatul farmcistului Slaboficat si cerazette
Slaboficat si cerazette

Buna ziua ! Imi puteti spune cum interactioneaza slaboficat cu anticon ... Buna ziua! Interactiunea posibila este aceea de metabolizare mai rapi ...