Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Ce este Agricultura Ecologica?
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » De ce BIO? » Ce este Agricultura Ecologica?

Ce este Agricultura Ecologica?


  Secţiunea: De ce BIO?


Agricultura ecologica este un mod de a cultiva plante si de a creste animale, fara a folosi mijloacele care interfera cu procesele naturale.
Agricultura ecologica (termen similar cu agricultura biologica sau organica, termenul organic fiind folosit preponderent in SUA) este un procedeu modern de a cultiva plante si de a creste animale, fara a folosi in proces fertilizanti, pesticide de sinteza, hormoni, antibiotice, stimulatori si regulatori de crestere si sisteme intensive de crestere a animalelor.

Regulile stricte care stau la baza agriculturii ecologice o fac sa se diferenteze foarte mult de cea conventionala.

Agricultura ecologica este un proces care are ca principal scop urmarea cat mai fidela a legilor naturii in vederea producerii unui tip de hrana curata, care sa fie tolerata mult mai bine de organismul uman si care sa contribuie la sanatate.

Aplicarea legilor producatorilor ecologici este observatea de organisme de inspectie si certificare care elibereaza certificatele de produs ecologic. Acestea controleaza lantul de obtinere al produsului, pornind de la inspectarea pamantului cultivat si procesele prin care se obtine produsul final.

Un producator poate sa treaca de la agricultura conventionala la agricultura ecologica doar dupa parcurgerea unei perioade de tranzitie, denumita „perioada de conversie“, timp in care animalele hranite cu hormoni si solurile tratate cu substante chimice trebuie sa treaca printr-un proces de „purificare“ (de exemplu, 2 ani pentru culturile de camp anuale).


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole De ce BIO?
Curatenia Bio - Cand casa respira Sanatate
Consumatorii aleg din ce in ce mai mult sa inlocuiasca produsele conventionale de curatare cu produse ecologice sau organice. Care sunt motivatiile?
Cosmeticele organice Coslys
Coslys este o gama de produse cosmetice de igiena si de ingrijire pentru corp, inspirata direct din natura.
Produsele organice Etamine du Lys
Produsele Etamine du Lys dunt controlate ecologic de catre organismul independent Ecocert.
Cosmeticele organice Centifolia
Fondata in 1983, Centifolia este o societate artizanala total independenta, care nu este afiliata nici unui grup si a carei filozofie a fost intotdeau
Cosmeticele organice Yes
Yes este prima si unica marca de lubrifianti intimi organici din lume!
Cosmeticele organice Essential Care
Essential Care este o gama avangradista de produse cu adevarat organice, fabricate manual cu uleiuri esentiale pure si plante crescute biodinamic.
Cosmeticele organice Green People
Green People a inceput cu o fetita de 2 ani care se scarpina tot timpul.
Cosmeticele organice Earth Friendly Kids
Scopul Earth Friendly Kids este de a crea produse de calitate inalta care sunt sanatoase atat pentru copii cat si pentru planeta.
Produsele organice Natracare
Natracare inseamna mai mult decat produse naturale.
Cosmeticele organice Earth Friendly Baby
Scopul Earth Friendly Baby este de a crea produse de calitate inalta care sunt sanatoase atat pentru copii cat si pentru planeta.
Cosmetice organice Barefoot
Gama Barefoot Botanicals a fost creata de 2 homeopati profesionisti cu experienta si reputatie in probleme ale pielii.
Cosmeticele organice Phura
Prima linie de cea mai inalta clasa formulata exclusiv din ingrediete 100% vegetale.
Cosmeticele organice Greenland
Greenland este unul din cei mai apreciati producatori de produse cosmetice naturale bazate pe conceptul de aromaterapie.
Cosmeticele organice Naturissima
Prima linie cosmetica cu ingrediente 100% naturale, certificata de Universitatea din Milano - Institutul de Chimie Organica.
Cosmeticele organice Sonett
Compania Sonett este un pionier al produselor de curatat organice, incepandu-si activitatea in 1977.

Toate articolele din secţiunea De ce BIO?


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Mag combo cu sintrom
Mag combo cu sintrom

Pot să iau mag combo dacă iau si anticuagulante? ... Buna ziua! MagCombo contine minerale si vitamine prezente si in alime ...Sfatul farmcistului Am nevoie de ajutor.
Am nevoie de ajutor.

Luna trecuta m.am stresat mult iar acum mi.a venit menstruația fo ... Buna ziua! Posibil sa se declanseze din nou in urmatoarele 24-48 de o ...Sfatul farmcistului Cum pot lua sortis
Cum pot lua sortis

Pentru colesterol iau sortis de 10 mg este neaparat nevoie sa iau si c ... Buna ziua! Daca nu aveti probleme cu ficatul (hepatite in antecedente ...


Sfatul farmcistului Zgārieturia cu unhgia pe penis
Zgārieturia cu unhgia pe penis

Īn timpul spălării, m-am zgāriat cu unghia pa capul penisulu ... Buna ziua! Duoa iginalocala puteti aplica unguent Betadine sau Argipu ...