Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer

Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer


  Secţiunea: Totul despre ULCER


In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Dupa o interventie abdominala obisnuita, aceasta perioada va dura 6-12 saptamani, iar dupa o interventie laparoscopica — numai in jur de doua saptamani.
Desi aceste procedee pot combate complicatiile, ele nu pot vindeca ulcerul. O data ce s-au efectuat procedeele salvatoare ale vietii va fi, probabil, nevoie de un tratament de eradicare, daca se banuieste sau se constata o infectie cu Helicobacter pylori. Pentru eliminarea infectiei se poate aplica o terapie dubla sau tripla.
Daca tratamentul de eradicare va fi eficace, este foarte putin probabila recidivarea ulcerului. Potrivit unor date generale, numai aproximativ 5 la suta din pacienti vor prezenta recidive dupa terapia de eradicare. Daca acest tratament nu s-a facut, frecventa recidivelor este de 15 la suta, chiar dupa o interventie ca vagotomia.
In trecut, medicii stabileau, dupa interventii chirurgicale pentru ulcer, reguli dietetice foarte stricte, ca, de exemplu, evitarea mancarurilor picante si interzicerea consumului de alcool. Se recomanda si repausul la pat si evitarea efortului fizic. Desi aceste recomandari nu mai sunt valabile, unii medici sunt convinsi ca se impun unele restrictii dupa o interventie chirurgicala pentru ulcer.
Nu este necesara o dieta speciala sau un program al meselor. Ca si in cazul interventiilor majore, bolnavul poate primi, in spital, anumite recomandari, verbale sau scrise, pentru perioada de recuperare. De exemplu, bolnavul va trebui sa evite, un timp, conducerea automobilului si, evident, sa nu ridice obiecte grele si sa nu desfasoare activitati care sa provoace contractii violente ale musculaturii abdominale, influentand negativ procesul de cicatrizare. In majoritatea cazurilor, insa, bolnavul va fi liber sa manance si sa bea ce ii place.
Unui fumator i se va recomanda, neindoielnic, abandonarea fumatului. Se stie ca fumatul are un rol nu numai in aparitia ulcerului initial, ci si in aceea a complicatiilor si a recidivelor. Fumatul de tigarete afecteaza, in plus, capacitatea organismului de autovindecare dupa trauma chirurgicala; cu alte cuvinte, perioada postoperatorie s-ar putea sa fie mai lunga.

O persoana care sufera de ulcer trebuie sa fie mai atenta la stilul ei de viata si sa inceapa unele modificari ale acestuia. Aceasta o va ajuta sa-si amelioreze sanatatea in general, chiar daca nu va influenta direct ulcerul.

Cu toate dovezile noi in privinta cauzelor ulcerului si indiferent de tratamentele mereu mai eficiente de care dispunem in prezent, rareori se intampla ca medicii sa le ofere pacientilor ulcerosi sfaturi specifice in privinta stilului de viata.
Numeroase studii au aratat ca multi dintre factorii despre care se crede ca ar influenta nefavorabil ulcerul nu au, de fapt, o asemenea actiune. Nu inseamna ca anumiti agenti declansatori ca, de exemplu, ingestia unor mari cantitati de alcool sau de mancaruri grase, nu ar putea provoca o criza dureroasa la o persoana cu ulcer.
Fiecare trebuie sa decida ce mod de abordare ii este mai favorabil. Puteti discuta cu medicul dumneavoastra curant diferite idei si sugestii. Astfel, poate fi elaborat un program convenabil pentru dumneavoastra.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...