Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Obstructia – complicatie a ulcerului
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Obstructia – complicatie a ulcerului

Obstructia – complicatie a ulcerului


  Secţiunea: Totul despre ULCER85.95lei
Vezi detalii

Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat cicatricial, producandu-se asa-numita stenoza pilorica.
Astazi, gratie noilor tratamente eficace ale ulcerului, aceasta complicatie se intalneste rareori.
Stenoza (stramtarea) pilorica impiedica trecerea prin duoden a sucurilor digestive si a alimentelor integral sau partial digerate. Prin urmare toate aceste componente se acumuleaza in stomac. Uneori stomacul poate sa se destinda suficient ca sa cuprinda cativa litri de fluid, dar in cele din urma va fi atat de plin incat se produce varsatura, ce cuprinde alimentele nedigerate. Ea poate fi precedata de senzatia de balonare, eructatii (ragaieli) si greata. Uneori apar durerea si senzatia de disconfort abdominal.
Principalul simptom al stenozei pilorice il constituie insa varsaturile repetate. Fara tratament, pierderea fluidelor corpului si absenta absorbtiei de substante nutritive duc la deshidratare si malnutritie.
Un asemenea blocaj nu se instaleaza peste noapte. De obicei, este prezent la persoane cu ulcer in antecedente (datand cel putin de cinci ani sau peste), fiind mai rar la cei cu un ulcer de data recenta.
Diagnosticul poate fi confirmat cu usurinta prin radioscopie cu bariu sau prin endoscopie.
Tratamentul consta, de obicei, in golirea stomacului printr-un tub introdus prin nas direct in stomac. Procesul poate dura cateva zile, timp in care bolnavului i se perfuzeaza intravenos lichide si substante nutritive.
In cazul unei obstructii severe poate deveni necesara intervetia chirurgicala. De obicei, aceasta consta in deschiderea cavitatii abdominale (sub anestezie generala) si incizarea pilorului pentru a se crea o derivatie prin care sa treaca alimentele. Totusi, uneori, simplul tratament medicamentos al ulcerului, determinand vindecarea acestuia, reduce suficient inflamatia pilorului; astfel, acesta se "redeschide", permitand tranzitul alimentelor.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...