Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Verificarea eradicarii Helicobacter pylori

Verificarea eradicarii Helicobacter pylori


  Secţiunea: Totul despre ULCER


Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Medicul va cauta sa se convinga daca simptornele au disparut. Totodata, s-ar putea sa-l trimita pe pacient la un control pentru a vedea daca H. pylori a fost eradicat. De regula, acest control se bazeaza pe un simplu test sanguin.
Unii medici vor opta pentru atitudinea "asteptam si vom vedea". Cu alte cuvinte nu vor recurge la testul specific, ci vor astepta eventuala reaparitie a simptomelor, care ar indica ineficacitatea tratamentului aplicat.
Alti medici considera ca pacientii lor trebuie testati in privinta eficacitatii terapiei de eradicare. Datele testului ar fi relevante in special la pacientii cu un risc crescut in caz ca intrerup tratamentul acidosupresor.
Cel mai eficace mijloc de a stabili daca terapia de eradicare a fost, sau nu, eficace, este repetarea endoscopiei cu biopsie, pentru ca medicul sa fie sigur de absenta H. pylori.
Testele sanguine se bazeaza pe punerea in evidenta a anticorpilor privind H. pylori in sange. Acesti anticorpi se produc in organism ca sa ajute la lupta contra infectiei cu H. pylori. Totusi, anticorpii pot persista in sange un timp oarecare chiar dupa ce microbul a fost eradicat. Asadar, cautarea anticorpilor nu este la fel de concludenta ca si biopsia in indicarea unei infectii active. Testul este preferabil pentru diagnosticul initial al unei infectii actuale sau trecute.
O serie de factori pot influenta proportia reusitelor tratamentului anti-H. pylori. Dintre acestia, cel mai evident este nerespectarea de catre pacient a indicatiilor terapeutice. Din cauza numarului mare de comprimate pe care trebuie sa le ia pacientul, in cadrul terapiei duble sau triple, multi se opresc la jumatatea tratamentului, neefectuand deci intreaga cura. Un alt motiv al abandonarii tratamentului poate fi aparitia unor reactii adverse de mica importanta.
Un studiu, in care s-a evaluat conformarea la terapia tripla, a aratat ca reducerea cu 25 la suta a comprimatelor ce trebuiau administrate in cadrul tratamentului determina o scadere dramatica a reusitei eradicarii de pana la 20-50 la suta. Este, asadar, cruciala cura completa, prescrisa de medic.
S-a mai constatat ca unii pacienti sunt rezistenti la metronidazol fiind necesara inlocuirea acestuia cu un alt chimioterapic. In plus, se banuieste ca ar putea exista si tulpini de H. pylori deosebit de rezistente. De aceea, ocazional, este nevoie de mai mult decat o singura serie de tratament cu incercarea unor antibiotice diferite, pana Ia deplina reusita.
Numeroase studii clinice au aratat ca daca bolnavii scapa de infectia cu H. pylori, in majoritatea cazurilor vindecarea este pe viata. Numai in 5-7 la suta din cazuri poate aparea un nou ulcer. Dupa utilizarea tratamentului cu antagonisti H2 se estimeaza ca in 80-90 la suta din cazuri ulcerul poate recidiva cam la un an dupa o terapie reusita.

Daca o terapie de eradicare a esuat, medicul curant are cateva optiuni posibile. Una din ele consta in prescrierea unei noi serii de tratament, cu utlizarea, probabila, a unei alte asociatii medicamentoase care s-ar putea sa dea rezultatul scontat.
O a doua optiune ar putea fi trimiterea pacientului la un spital de gastroenterologie pentru o endoscopie (daca nu a mai facut una). Aceasta va putea confirma prezenta unui ulcer sau, daca se face si biopsie, ar putea depista o eventuala infectie cu Helicobacter pylori.
Dupa rezultatele acestor investigatii, pacientul si medicul sau curant pot decide asupra tratamentului consecutiv. Este posibil ca medicul sa recomande un tratament de lunga cu un alt medicament acidosupresor sau, rareori, sa puna in discutie eventualitatea tratamentului chirurgical.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Stressclin neuro și magnerot
Stressclin neuro și magnerot

Se poate lua stressclin neuro și magnerot? Pe ce perioada? ... Buna ziua! Cele doua suplimente pot fi administrate concomitent intru ...


Sfatul farmcistului Tarate de psilium pt copil de 3 ani?
Tarate de psilium pt copil de 3 ani?

Buna ziua! Imi puteti spune daca este bine sa ii administrez fetitei n ... Buna ziua! Consider ca este prea mica pentru acest remediu, mai ales ...Sfatul farmcistului Bună seara!!
Bună seara!!

Bună! Am o întrebare dacă se poate sa mă ajutați s ... Buna ziua! Aveti nevoie de o perioada de repaos de aproximativ 2 sapt ...


Sfatul farmcistului Spray-ul Eros
Spray-ul Eros

Va salut! Am folosit timp de aproape o luna spray-ul, si pot spune ca ... Buna ziua! Dupa o pauza de 3 saptamani puteti sa refolositi spray-ul ...


Sfatul farmcistului Erectie de lunga durata
Erectie de lunga durata

Ce recomandati sa aleg intre Erecta si Sex Power? ... Buna ziua! Ambele sunt eficiente, si au si cateva ingrediente comune, ...