Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Alte medicamente utilizate in ulcer
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Alte medicamente utilizate in ulcer

Alte medicamente utilizate in ulcer


  Secţiunea: Totul despre ULCER1+1 Gratis 28.6lei
Vezi detalii

Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Acestea actioneaza pe cai diferite si au indicatii diferite de ale medicamentelor mentionate.
Pot servi ca exemplu preparatele protectoare ale mucoasei gastrice. Acestea apara mucoasa de efectele acidului clorhidric. Spre deosebire de antagonistiI H2 si de inhibitorii pompei protonice, acesti agenti protectori nu inhiba secretia acida, ci formeaza un fel de scut aparator impotriva actiunii nocive a acestei secretii. Cel mai frecvent recomandate sunt sucralfatul si misoprostolul.
Sucralfatul este un compus sulfatat de sucroza si aluminiu. Este destinat initial ca inhibitor al pepsinei, pentru prevenirea secretiei acesteia in stomac si deci a efectelor ei asupra ulcerului. El intensifica aportul de sange la mucoasa gastrica, contribuind la vindecarea leziunilor acesteia; in plus, mareste secretia gastrica de bicarbonat, care actioneaza ca un antiacid natural al organismului. El stimuleaza, de asemenea, producerea prostaglandinelor si cresterea unor celule noi, sanatoase.
Doza uzuala de sucralfat este de 1 g, de patru ori pe zi (cu o ora inainte de fiecare masa si seara la culcare). In cadrul unor studii clinice s-a constatat ca proportia de vindecari este aceeasi cu cea obtinuta dupa administrarea antagonisti H2.
Singura reactie adversa obisnuita este constipatia; aceasta poate fi prevenita printr-un regim bogat in celuloza (fibre vegetale) sau prin administrare de laxative.

Prostaglandinele sunt compusi chimici naturali care contribuie la inhibitia secretiei gastrice acide. Se considera ca actioneaza protector in tratamentul ulcerului atat prin inhibitia acestei secretii, cat si prin apararea mucoasei gastrice.
Un alt produs, numit misoprostol, are aceeasi actiune ca si prostaglandinele; stimuleaza secretia gastrica de bicarbonat si de mucus. Bicarbonatul neutralizeaza efectele acidului clorhidric, iar mucustil actioneaza protector acoperind intreaga suprafata ulcerata si favorizandu-i vindecarea. Cresterea irigatiei sanguine a tesuturilor din zona ulcerului joaca si ea un rol in vindecarea acestuia.
Doza terapeutica de misoprostol este de 800 mg pe zi, de obicei in doze fractionate. Din studii clinice a reiesit ca este la fel de eficace ca antagonistii H2 dupa un tratament de patru saptamani. S-a constatat, totodata, ca in ceea ce priveste amendarea durerii din ulcerul duodenal este mai putin eficace decat antagonisti H2.
Misoprostolul poate determina contractii uterine, fiind, de aceea, contraindicat in sarcina. Mai poate provoca menstre prelungite si scaderea trensiunii arteriale. Cineva care inregistreaza aceste modificari trebuie, neaparat, sa le comunice medicului sau curant.Cea mai frecventa reactie este insa diareea. Probabilitatea acesteia este cu atat mai mare cu cat este mai mare doza. Din fericire, in majoritatea cazurilor ea nu necesita un tratament special, ci dispare de la sine.

Preparatele pe baza de Liquiritia (lemn-dulce) au unele efecte benefice in vindecarea ulcerului. Totusi nu este suficient de clar din ce motiv se intampla asa. in unele cazuri, s-ar putea ca aceste preparate sa stimuleze secretia de mucus care protejeaza zona ulcerata.
In prezent, tratamentul cu Liquiritia este considerat invechit, desi odata era destul de larg raspandit. Unii adepti ai remediilor alternative sau complementare recurg la Liquiritia in tratamentul unor tulburari digestive.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri
⌈≡⌋ Recomandăm:
Avocat Marius-Catalin Predut

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului De spre orzul verde
De spre orzul verde

V-am mai întrebat și ieri, dar vad ca nu răspundeți la ... Buna ziua! Site-ul nostru sitribuie acest produs de la Parapharm, nu ...


Sfatul farmcistului Despre Perozin
Despre Perozin

M-am dat pe laba piciorului cu Perozin gel și mă arde. Este ... Buna ziua! Da, aceasta crema are un efect de intensificare a circulat ...


Sfatul farmcistului Melanina capsule
Melanina capsule

Bună ziua! Pot sa iau melanina capsule? Precizez ca am și ni ... Buna ziua! Din cauza ca melanina migreaza la nivelul pielii este posi ...


Sfatul farmcistului examen
examen

BUNA ZIUA.AM EXAMENUL AUTO TRASEUL PESTE CATEVA ZILE.CE IMI PUTETI REC ... Buna ziua! Va recomand Ppolygemma 8, pentru astenie si memorie, util ...


Sfatul farmcistului Combinare spermotone cu Tianli
Combinare spermotone cu Tianli

Bună ziua, Pot combina Spermotone cu Tianli? Soluția Tianli ... Buna ziua! Da, se poate folosi ocazional TianLi, urmand un tratament ...


Sfatul farmcistului Medicamente Compensate
Medicamente Compensate

Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele medicamente pot fi trecute si p ... Buna ziua! Cebrium si Neurovert Forte sunt suplimente nutritive si nu ...


Sfatul farmcistului Halena
Halena

Buna ziua, ati putea oare sa ma ajutați în legătură cu ... Buna ziua! Pentru ameliorarea simptomelor ulcerului puteti lua Mastic ...