Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Diagnosticarea si tratamentul ulcerului
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Diagnosticarea si tratamentul ulcerului

Diagnosticarea si tratamentul ulcerului


  Secţiunea: Totul despre ULCER


Dupa ce ati ajuns la medicul generalist si ati discutat cu acesta despre simptomele dumneavoastra, el va aprecia, probabil, daca aveti, sau nu, ulcer.
Intrucat ulcerul este o stare interna ce nu se poate vedea, medicul dumneavoastra nu poate fi absolut sigur, in absenta unor investigatii. Acestea se fac de catre specialisti, in spital, si abia dupa aceea diagnosticul initial poate fi confirmat sau infirmat.
Diagnosticarea unui ulcer nu este complicata si investigatiile adecvate vor stabili daca aveti ulcer, cat de mare este nisa, precum si localizarea lui, in stomac sau in duoden.
S-ar putea sa vi se prescrie unele forme de tratament, ca, de exemplu, administrarea unor antagonisit ai receptorilor H2, inainte de efectuarea investigatiilor specifice. Dar necesitatea investigatiilor se impune daca tratamentul prescris nu inlatura simptomele, sau daca acestea au reaparut dupa un tratament initial eficace.
In alte cazuri, medicul poate dori sa-si confirme diagnosticul inainte de a prescrie tratamentul.
Exista doua tipuri de teste sau investigatii pentru diagnosticul de ulcer: radiografia dupa administrarea de bariu si endoscopia. Tipul de investigatie va fi ales de medicul dumneavoastra curant in functie de starea dumneavoastra si de facilitatile din zona si deci de timpul de asteptare.
In majoritatea cazurilor, boala ulceroasa poate fi tratata initial de medicul generalist. Daca simptomele sunt extrem de severe sau medicul dumneavoastra curant suspecteaza niste complicatii, va puteti adresa unui specialist in gastroenterologie.
S-ar putea ca din cauza varstei dumneavoastra, care comporta riscul unui cancer gastric, generalistul sa prefere sa fiti investigat de un specialist care sa va ingrijeasca si in continuare.
Daca sunteti tanar si aveti primele simptome de ulcer, medicul generalist va va prescrie, foarte probabil, medicamente antiulceroase, ca, de exemplu, un antagonist al receptorilor H2 (cimetidina, ranitidina, famotidina, nizatidina), fara alte investigatii suplimentare. De obicei, tratamentul se va prescrie pentru o luna, dupa care veti reveni la control.
In aproximativ o patrime din cazuri acest interval de timp pare sa fie suficient ca ulcerul sa se cicatrizeze. Daca asa stau lucrurile si cu dumneavoastra, nu aveti nevoie sa continuati tratamentul decat daca faceti o recidiva.
Totusi, la majoritatea pacientilor simptomele nu dispar sau nu se atenueaza suficient. Se estimeaza ca fara un tratament de eradicare a H. Pylori, la aproape 80 la suta din pacienti ulcerul recidiveaza, adesea la cateva luni si, cu siguranta, la un an dupa un tratament eficace.
Daca vi se intampla asa ceva si nu e prima data ca apelati la medicul dumneavoastra din cauza unor simptome recurente, veti recurge, probabil, la investigatii specifice ale tractului digestiv superior, de exemplu la examenul cu bariu sau la endoscopie. Luand cunostinta de rezultatele acestor investigatii, medicul dumneavoastra curant va va putea prescrie un tratament mai eficace.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri
⌈≡⌋ Recomandăm:
Avocat Marius-Catalin Predut

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului De spre orzul verde
De spre orzul verde

V-am mai ξntrebat și ieri, dar vad ca nu răspundeți la ... Buna ziua! Site-ul nostru sitribuie acest produs de la Parapharm, nu ...


Sfatul farmcistului Despre Perozin
Despre Perozin

M-am dat pe laba piciorului cu Perozin gel și mă arde. Este ... Buna ziua! Da, aceasta crema are un efect de intensificare a circulat ...


Sfatul farmcistului Melanina capsule
Melanina capsule

Bună ziua! Pot sa iau melanina capsule? Precizez ca am și ni ... Buna ziua! Din cauza ca melanina migreaza la nivelul pielii este posi ...


Sfatul farmcistului examen
examen

BUNA ZIUA.AM EXAMENUL AUTO TRASEUL PESTE CATEVA ZILE.CE IMI PUTETI REC ... Buna ziua! Va recomand Ppolygemma 8, pentru astenie si memorie, util ...


Sfatul farmcistului Combinare spermotone cu Tianli
Combinare spermotone cu Tianli

Bună ziua, Pot combina Spermotone cu Tianli? Soluția Tianli ... Buna ziua! Da, se poate folosi ocazional TianLi, urmand un tratament ...


Sfatul farmcistului Medicamente Compensate
Medicamente Compensate

Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele medicamente pot fi trecute si p ... Buna ziua! Cebrium si Neurovert Forte sunt suplimente nutritive si nu ...


Sfatul farmcistului Halena
Halena

Buna ziua, ati putea oare sa ma ajutați ξn legătură cu ... Buna ziua! Pentru ameliorarea simptomelor ulcerului puteti lua Mastic ...