Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Diagnosticarea si tratamentul ulcerului
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Diagnosticarea si tratamentul ulcerului

Diagnosticarea si tratamentul ulcerului


  Secţiunea: Totul despre ULCER


Dupa ce ati ajuns la medicul generalist si ati discutat cu acesta despre simptomele dumneavoastra, el va aprecia, probabil, daca aveti, sau nu, ulcer.
Intrucat ulcerul este o stare interna ce nu se poate vedea, medicul dumneavoastra nu poate fi absolut sigur, in absenta unor investigatii. Acestea se fac de catre specialisti, in spital, si abia dupa aceea diagnosticul initial poate fi confirmat sau infirmat.
Diagnosticarea unui ulcer nu este complicata si investigatiile adecvate vor stabili daca aveti ulcer, cat de mare este nisa, precum si localizarea lui, in stomac sau in duoden.
S-ar putea sa vi se prescrie unele forme de tratament, ca, de exemplu, administrarea unor antagonisit ai receptorilor H2, inainte de efectuarea investigatiilor specifice. Dar necesitatea investigatiilor se impune daca tratamentul prescris nu inlatura simptomele, sau daca acestea au reaparut dupa un tratament initial eficace.
In alte cazuri, medicul poate dori sa-si confirme diagnosticul inainte de a prescrie tratamentul.
Exista doua tipuri de teste sau investigatii pentru diagnosticul de ulcer: radiografia dupa administrarea de bariu si endoscopia. Tipul de investigatie va fi ales de medicul dumneavoastra curant in functie de starea dumneavoastra si de facilitatile din zona si deci de timpul de asteptare.
In majoritatea cazurilor, boala ulceroasa poate fi tratata initial de medicul generalist. Daca simptomele sunt extrem de severe sau medicul dumneavoastra curant suspecteaza niste complicatii, va puteti adresa unui specialist in gastroenterologie.
S-ar putea ca din cauza varstei dumneavoastra, care comporta riscul unui cancer gastric, generalistul sa prefere sa fiti investigat de un specialist care sa va ingrijeasca si in continuare.
Daca sunteti tanar si aveti primele simptome de ulcer, medicul generalist va va prescrie, foarte probabil, medicamente antiulceroase, ca, de exemplu, un antagonist al receptorilor H2 (cimetidina, ranitidina, famotidina, nizatidina), fara alte investigatii suplimentare. De obicei, tratamentul se va prescrie pentru o luna, dupa care veti reveni la control.
In aproximativ o patrime din cazuri acest interval de timp pare sa fie suficient ca ulcerul sa se cicatrizeze. Daca asa stau lucrurile si cu dumneavoastra, nu aveti nevoie sa continuati tratamentul decat daca faceti o recidiva.
Totusi, la majoritatea pacientilor simptomele nu dispar sau nu se atenueaza suficient. Se estimeaza ca fara un tratament de eradicare a H. Pylori, la aproape 80 la suta din pacienti ulcerul recidiveaza, adesea la cateva luni si, cu siguranta, la un an dupa un tratament eficace.
Daca vi se intampla asa ceva si nu e prima data ca apelati la medicul dumneavoastra din cauza unor simptome recurente, veti recurge, probabil, la investigatii specifice ale tractului digestiv superior, de exemplu la examenul cu bariu sau la endoscopie. Luand cunostinta de rezultatele acestor investigatii, medicul dumneavoastra curant va va putea prescrie un tratament mai eficace.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri
⌈≡⌋ Recomandăm:
Avocat Marius-Catalin Predut

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Androextender la hipertensiv
Androextender la hipertensiv

Buna dimineata,va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat pentru pr ... Buna ziua! Androextender nu este contraindicat la hipertensivi, intru ...


Sfatul farmcistului medicamentele
medicamentele

Am facut o cura cu zeolit activ, am luat pauza doar ca am apucat sa cu ... Buna ziua! Nu este periculos, dar nu va mai fi la fel de eficient ca ...


Sfatul farmcistului Deprexil cu Trittico
Deprexil cu Trittico

Buna ziua, As dori sa va intreb daca se poate lua 1 tableta de Dep ... Buna ziua! Da, puteti lua O capsula Deprexil dupa micul-dejun, iar se ...Sfatul farmcistului Ce inseamna o lipaza scazuta?
Ce inseamna o lipaza scazuta?

Am facut analize si lipazami-a iesit 11,4. In urma operatiei de colec ... Buna ziua! Valorile scazute ale lipazei nu au semnificatie clinica, p ...


Sfatul farmcistului Mucus vaginal
Mucus vaginal

Buna seara! De 2 zile imi curge un mucus galben verzui din vagin. Nu a ... Buna ziua! Puteti face spalaturi cu ceai Ginosept,apoi aplicati Ginex ...