Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Teste pentru depistarea Helicobacter pylori
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Teste pentru depistarea Helicobacter pylori

Teste pentru depistarea Helicobacter pylori


  Secţiunea: Totul despre ULCER


Cu toate ca depistarea H. pylori si precizarea rolului sau in boala ulceroasa au produs o schimbare radicala a atitudinii terapeutice,
este foarte putin probabil sa fiti tratat pentru eradicarea acestui germen inaintea unui test prealabil care sa confirme prezenta lui.
In aproape toate cazurile, in cursul endoscopiei sunt prelevate mici fragmente de tesut gastric, care apoi sunt analizate in laborator.
Nu toti pacientii cu simptome de ulcer sunt examinati endoscopic. Li se pot face teste sanguine.
Daca medicul dumneavoastra este angajat la o institutie de stat, costul testelor poate fi suportat din bugetul casei de sanatate. Daca va adresati unui medic cu cabinet particular, va trebui sa va faceti testul la spital sau sa platiti testul.
Daca ati efectuat testul la spital, rezultatele vor fi trimise medicului dumneavoastra curant, care, la urmatoarea vizita, le va discuta cu dumneavoastra.

Pentru detectarea H. pylori mai pot fi folosite teste respiratorii. In cadrul acestor teste se masoara cantitatea de bioxid de carbon in aerul expirat. Vi se poate da sa beti uree cu bicarbonat. Helicobacter pylori descompune ureea, iar bicarbonatul este absorbit in sange si in plamani si apoi expirat. Dupa cantitatea de bioxid de carbon expirata se poate aprecia prezenta sau absenta Helicobacter pylori. Aceste teste cu utilizarea ureii permit, cel putin in 90 la suta din cazuri, un diagnostic precis in ce priveste prezenta microbului mentionat. Deocamdata acest test nu este foarte accesibil, nici larg raspandit.
Se pot folosi diferite investigatii, menite sa puna in evidenta prezenta H. pylori. Daca v-ati facut o endoscopie, se preleveaza un fragment de tesut (biopsie) si se trimite la laborator spre examinare. Cu acelasi scop se poate testa sangele sau serul sanguin.
Totusi, aceste ultime teste pot indica numai daca ati fost sau nu infectat cu H. pylori, dar nu si daca infectia cu acest germen este inca un proces activ. Aceasta deoarece cu ajutorul lor se cauta anticorpii pentru H. pylori in sange (combinatii chimice, produse de corpul nostru in lupta lui contra infectiei respective). Or, anticorpii pot persista in organism multa vreme dupa ce infectia a fost eradicata. Din acest motiv, testele sanguine sunt mai utile daca se fac inaintea oricarei terapii antiulceroase, pentru a se stabili daca este necesar un tratament antiinfectios. Testul sanguin nu este adecvat pentru a verifica daca un asemenea tratament a fost eficace, tocmai din cauza persistentei anticorpilor si in absenta microbului.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...